Micardis

Pris från

917,00 kr

Medicinen Micardis är en av de mest populära blodtryckssänkande medicinerna. Micardis filmdragerade tabletter tas oralt och sprider sedan sitt verkningssätt i patientens kropp. Micardis filmdragerade tabletter finns i ett stort antal doser. Den lämpliga dosen måste bestämmas innan behandlingen påbörjas.

Onlineapotek

5/5

917 kr

Micardis
Artikelnummer Micardis Plus 80/12.5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Micardis – vilken typ av läkemedel är det?

Läkemedlet Micardis är ett blodtryckssänkande läkemedel. Som namnet antyder används detta läkemedel företrädesvis för patienter som lider av alltför högt blodtryck. Detta kan sänkas med hjälp av rätt läkemedel. Läkemedlet Micardis kommer i form av så kallade filmdragerade tabletter och får endast användas av vuxna. Både barn och ungdomar är helt uteslutna från att ta det. I de flesta fall är orsaken till högt blodtryck en cirkulationsstörning. Hos de flesta patienter uppstår denna i området kring hjärtat.

Vad används läkemedlet Micardis till?

Läkemedlet Micardis kan användas vid många olika sjukdomar. Dessa inkluderar inte bara arteriell hypertoni utan även kronisk hjärtsvikt. Dessutom kan läkemedlet användas vid njurskador till följd av diabetes mellitus typ 2. Och fungerar som en förebyggande behandling i detta fall. Innan en patient påbörjar motsvarande behandling är det viktigt att behandlingen diskuteras i förväg med en legitimerad läkare. Endast på detta sätt kan en optimal behandlingsframgång uppnås. Om patienten drabbas av smärta eller obehag under behandlingsfasen är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare.

Micardis – hur ska läkemedlet användas?

Läkemedlet Micardis kommer i form av så kallade filmdragerade tabletter. Som regel tas högst en tablett per dag. Det är viktigt att alltid ta Micardis filmdragerade tablett vid samma tid på dagen. Detta förbättrar effekten avsevärt. Micardistabletten kan tas helt oberoende av måltid eller ej. Det är dock viktigt att alltid ta tabletten tillsammans med vatten. Tabletten får under inga omständigheter tuggas eller krossas. Detta kan avsevärt minska tablettens effekt.

Dosering av Micardis

Micardis filmdragerade tabletter kommer i olika doser. Doseringen är alltid anpassad till patientens individuella sjukdom. Man skiljer mellan följande doseringsstyrkor:

  • 20 mg
  • 40 mg
  • 80 mg

I de flesta fall börjar man med dosen 40 mg en gång om dagen. Om patienten inte upplever någon hälsoförbättring vid denna dosering kan doseringen ökas i samråd med en läkare. Doseringen 40 mg per dag används främst för behandling av essentiellt blodtryck. Den maximala dosen per dag är 80 mg av den aktiva substansen som ingår. Om patienten lider av en akut kardiovaskulär sjukdom förskrivs dosen 80 mg i de flesta fall.

Micardis – möjliga biverkningar

Användningen av ett effektivt läkemedel är alltid förknippad med en risk för eventuella biverkningar. Dessa biverkningar förekommer dock inte hos alla patienter. Vi har sammanfattat och listat några av de vanligaste biverkningarna för dig:

  • Svår yrsel
  • Hjärtklappning
  • Huvudvärk
  • Lågt blodtryck

I sällsynta fall kan patienten också få en luftvägsinfektion eller en allvarlig infektion i urinvägarna. Om de angivna biverkningarna inte avtar inom de tre till fyra första behandlingsdagarna är det lämpligt att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan sedan besluta om det fortsatta tillvägagångssättet.

Patientinformation Micardis 40 & 80 mg

När ska Micardis inte tas?

Ett fåtal patienter är helt uteslutna från att ta läkemedlet Micardis. Dessa är främst patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen som ingår. Om patienten är gravid eller mitt i amningen är hon också helt utesluten från användning av läkemedlet Micardis. Detsamma gäller för vissa redan existerande tillstånd som allvarlig leverdysfunktion eller obstruktiv galldysfunktion. Om patienten inte är säker på om han eller hon är lämplig för att ta läkemedlet är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare i förväg. Han eller hon kan då avgöra om patienten är kvalificerad för att ta läkemedlet eller inte.

Är läkemedlet Micardis receptfritt?

Denna fråga måste besvaras med ett tydligt nej. Läkemedlet Micardis kan endast köpas på recept. Patienten måste få detta recept utfärdat i förväg av en legitimerad läkare. Då får patienten också råd om lämplig dosering och eventuella biverkningar. Detta är det enda sättet att förhindra felaktig behandling eller allvarliga biverkningar. Läkemedlet Micardis kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Micardis

Medicin från

917,00 kr