Mirapexin

Pris från

671,00 kr

Allt fler patienter väljer att ta läkemedlet Mirapexin för Parkinsons sjukdom. Mirapexintabletter kan köpas på samtliga apotek. En första förbättring av hälsan kan förväntas redan efter några dagar.

Onlineapotek

5/5

617 kr

Mirapexin
Artikelnummer Mirapexin 180 mcg - 0,7 mg - 0,088 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Mirapexin för läkemedel?

Mirapexin innehåller den välkända aktiva substansen pramipexol. Denna aktiva substans är bland annat också ansvarig för kontroll av musklerna. Läkemedlet Mirapexin förskrivs företrädesvis till patienter som lider av det välkända restless legs syndrome. Dessutom är detta läkemedel också utmärkt för patienter som lider av Parkinsons sjukdom. Läkemedlet Mirapexin kan endast köpas på apotek med ett lämpligt recept. I annat fall är köpet inte möjligt.

När kan Mirapexin användas?

I de flesta fall ordineras läkemedlet Mirapexin för att behandla restless legs syndrome. Patienten lider av ihållande symtom som stickningar i benen, en kliande känsla eller en känsla av smärta i benen. Genom att ta läkemedlet Mirapexin minskar inte bara de framväxande syndromen utan även den smärta som patienten lider av. Mirapexin är en utmärkt långtidsbehandling. Det är dock viktigt att läkemedlet Mirapexin tas regelbundet. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb förbättring av hälsan.

Hur ska Mirapexin tas?

Läkemedlet Mirapexin kommer i form av enskilda tabletter som kan köpas på apoteket. Mirapexintabletterna tas oralt av patienten med tillräckligt med dricksvatten. Det är mycket viktigt att tabletterna tas på regelbunden basis. Endast på detta sätt kan den aktiva substansen fördelas optimalt i patientens kropp. Behandlingsperioden kan fastställas individuellt. Om patienten drabbas av smärta eller obehag under intaget måste läkare eller apotekare omedelbart kontaktas.

Dosering av Mirapexin

Doseringen av Mirapexintabletter bestäms alltid i förväg av en legitimerad läkare. Om patienten inte har fått någon specifik doseringsanvisning kan patienten följa den allmänna behandlingsrekommendationen. Vuxna patienter rekommenderas att regelbundet ta en Mirapexintablett med en dos på 0,088 mg av den aktiva substansen som ingår. Dosen kan minskas under behandlingen. Detta ska också alltid göras i samråd med en legitimerad läkare. Mirapexin får aldrig tas av barn under 18 år. Dosen anpassas alltid till patientens sjukdom.

Vilka biverkningar kan uppstå när man tar Mirapexin?

När man tar en medicin eller ett läkemedel kan vissa biverkningar alltid uppstå. Dessa uppträder dock inte hos alla patienter, utan endast hos ett litet antal. De mest kända biverkningarna är bland annat följande:

  • Illamående
  • Kräkningar
  • Förstoppning
  • Onormala drömmar
  • Huvudvärk

I regel försvinner de angivna biverkningarna av sig själva efter några dagar. Om så inte är fallet måste man omedelbart kontakta en läkare. Han eller hon kan då förklara för patienten hur man ska gå vidare. Detta är det enda sättet att förhindra ytterligare biverkningar eller en eventuell felaktig behandling.

Då får läkemedlet Mirapexin inte tas av klienten

Läkemedlet Mirapexin får inte tas av alla patienter. I vissa fall är en patient helt utesluten från att ta läkemedlet Mirapexin. Dessa är företrädesvis alla patienter som lider av en allergisk reaktion mot en av de aktiva substanserna som ingår. Dessutom är läkemedlet Mirapexin på intet sätt lämpligt för barn och ungdomar under 18 år. Dessa är också helt uteslutna från användningen av läkemedlet Mirapexin. Om en patient inte är säker kan en legitimerad läkare kontaktas när som helst. Han eller hon kan då avgöra om patienten får ta Mirapexin eller inte.

Är läkemedlet Mirapexin receptbelagt?

Mirapexintabletter är receptbelagda och kan därför endast köpas på recept. I detta fall är det inte möjligt att köpa läkemedlet receptfritt. Mirapexintabletter kan köpas både på apotek och på de välkända nätapoteken på internet. Det är inte möjligt att köpa läkemedlet utan recept. Om du lider av restless legs syndrome, fråga din läkare eller apotekare om Mirapexin. Mirapexintabletter tas oralt och sprider sin effekt i patientens kropp efter bara en kort tid.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Mirapexin

Medicin från

671,00 kr