Moxonidin

Pris från

732,00 kr

Allt fler patienter lider av kraftigt förhöjt blodtryck. Genom att använda läkemedlet Moxonidin sänks inte bara blodtrycket, utan de individuella besvären lindras också samtidigt. Läkemedlet Moxonidin kan köpas på apoteket med recept. Moxonidintabletterna tas oralt och sprider sedan sitt verkningssätt i patientens kropp. Om du också letar efter ett lämpligt hypertensivt läkemedel kan du rådfråga din läkare om Moxonidintabletter.

Onlineapotek

5/5

732 kr

Moxonidin
Artikelnummer Moxonidine 0.4 mg / 0.3 mg / 0.2 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Moxonidin?

Läkemedlet Moxonidin är ett blodtryckssänkande läkemedel som företrädesvis förskrivs till patienter som lider av högt blodtryck. Läkemedlet Moxonidin innehåller den välkända aktiva substansen agonist. Detta är en imidazolinreceptor, som ansvarar för att slappna av i blodkärlen. Genom att använda detta läkemedel kan blodtrycket sänkas kraftigt så att patienten inte upplever några ytterligare obehag eller biverkningar.

När kan patienten ta Moxonidin?

Läkemedlet Moxonidin ordineras av läkare till patienter som lider av för högt blodtryck. Om patienten drabbas av för högt blodtryck under en alltför lång tidsperiod kan detta orsaka avsevärda skador på kärlen och till och med på hjärtat. Av denna anledning är det viktigt att börja ta det tidigt. Läkemedlet Moxonidin kan köpas på apoteket. I värsta fall kan ett för högt blodtryck till och med leda till en hjärtattack.

Hur ska Moxonidin tas?

Läkemedlet Moxonidin kommer i form av enskilda tabletter. Dessa tabletter tas oralt. Det spelar ingen roll om tabletterna tas under eller före en måltid. Om patienten glömmer att ta läkemedlet Moxonidin är det dock viktigt att inte ersätta en glömd dos genom att ta det två gånger, utan att kontakta läkaren i ett sådant fall. Läkemedlet Moxonidin måste alltid tas tillsammans med vatten. Endast på detta sätt kan den aktiva substansen som det innehåller fördelas perfekt i patientens kropp. Dessutom får Moxonidintabletterna inte under några omständigheter tuggas eller krossas. Detta kan också påverka verkningsmekanismen.

Doseringen av Moxonidin

Doseringen av läkemedlet Moxonidin är alltid anpassad till patienten. Detta är viktigt, eftersom det är det enda sättet att uppnå individuell behandlingsframgång. Om en patient inte har fått något specifikt behandlingsrecept kan han eller hon dock följa den allmänna behandlingsrekommendationen:

  • Vuxna och ungdomar över 16 år kan ta en tablett en gång om dagen. Dosen bör dock inte överstiga 0,2 mg.

Den föreskrivna dosen får under inga omständigheter överskridas. Detta kan leda till felaktig behandling eller förekomst av eventuella biverkningar.

Biverkningar som kan uppstå när du tar Moxonidin.

Milda biverkningar kan uppstå under vissa omständigheter när du använder Moxonidin. Följande biverkningar försvinner dock helt av sig själva efter några dagar. Dessa kan inkludera följande biverkningar:

  • Muntorrhet
  • Yrsel
  • Huvudvärk
  • Diarré
  • Kräkningar
  • Illamående

Detta är de mest kända biverkningarna. Naturligtvis kan ytterligare individuella biverkningar uppstå hos patienten. I ett sådant fall är det viktigt att alltid observera biverkningarna för att kunna kontakta en legitimerad läkare eller apotekare.

Patientinformation Moxonidin 0.2, 0.3 & 0.4 mg

När får patienten aldrig ta läkemedlet Moxonidin?

Läkemedlet Moxonidin kan inte tas av alla patienter. I undantagsfall kan en patient helt uteslutas från att ta Moxonidin. Vi har listat några av dessa undantagsfall nedan:

  • Vid överkänslighet mot en av de aktiva substanserna som finns i läkemedlet
  • Om patienten lider av hjärtarytmi

Om något av dessa fall gäller för dig är du helt utesluten från att ta läkemedlet Moxonidin. I vilket fall som helst bör du alltid rådgöra med en legitimerad läkare. Han eller hon kan då avgöra om patienten får ta läkemedlet eller inte.

Kan läkemedlet Moxonidin endast köpas på recept?

Läkemedlet Moxonidin kan köpas på fysiska apoteket och på nätapotek på recept. Ett receptfritt köp är inte möjligt. Detta är viktigt, eftersom patienten måste informeras i förväg om lämpligt intag och lämplig dosering. Patienten kan också hitta ytterligare information om eventuella biverkningar direkt i bipacksedeln.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Moxonidin

Medicin från

732,00 kr