Nebivolol

Pris från

516,00 kr

Läkemedlet Nebivolol är ett välkänt kardiovaskulärt läkemedel, som främst är känt på grund av dess enkla tillämpningsmetod. Läkemedlet kommer i form av filmdragerade tabletter som lätt kan tas oralt. De filmdragerade tabletterna finns tillgängliga på alla apotek.

Onlineapotek

5/5

516 kr

Nebivolol
Artikelnummer Nebivolol 2.5 mg - 5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Nebivolol – vad innehåller det?

Läkemedlet Nebivolol förskrivs allt oftare för behandling av kardiovaskulära sjukdomar. Dessutom kan användningen av detta läkemedel sänka blodtrycket. Detta spelar en viktig roll särskilt för patienter som lider av essentiell hypertoni. Hos patienter över 70 år kan läkemedlet också användas som en så kallad standardbehandling. Läkemedlet innehåller den effektiva substansen Nebivolol. Detta är en betablockerare som vidgar artärerna och därmed sänker blodtrycket. Innan en patient börjar ta läkemedlet är det viktigt att diskutera det med en läkare. Detta är det enda sättet att garantera en optimal behandlingsframgång.

Vad används läkemedlet Nebivolol för?

Som namnet antyder kan detta läkemedel användas för en rad olika kardiovaskulära sjukdomar. En av de mest kända kardiovaskulära sjukdomarna är högt blodtryck. Dessutom är detta läkemedel också lämpligt för patienter som lider av svår hjärtsvikt. Läkemedlet Nebivolol kan också tas under en längre tidsperiod. Patienten bör strikt följa den föreskrivna dosen under intagsperioden.

Hur ska Nebivolol tas?

Läkemedlet Nebivolol kommer i form av så kallade filmdragerade tabletter. Dessa filmdragerade tabletter tas vanligen oralt en gång om dagen. Det är viktigt att tabletterna alltid tas tillsammans med vatten. Endast på detta sätt kan den aktiva substansen i tabletterna fördelas optimalt i patientens kropp och sprida sin effekt. Nebivolol filmdragerad tablett får aldrig krossas under intag. Detta kan påverka motsvarande effekt i betydande utsträckning. Om patienten drabbas av besvär när han eller hon tar tabletten rekommenderas det att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då bestämma om lämpligt vidare förfarande.

Dosering av Nebivolol

Nebivolol filmdragerade tabletter kommer i tre olika doser. Dessa är doseringen 2,5 mg, doseringen 5 mg och doseringen 10 mg. Innan en patient börjar ta Nebivolol filmdragerade tabletter måste den lämpliga dosen bestämmas i förväg. Denna dosering beror alltid på patientens individuella sjukdom. Som regel påbörjas en dosering på 5 mg av den aktiva substansen som ingår. Dosen kan också justeras ytterligare under behandlingsperioden. Patienten får under inga omständigheter öka dosen självständigt. Detta kan snabbt leda till en överdosering.

Biverkningar av Nebivolol

Användningen av ett effektivt läkemedel är alltid förknippad med en viss risk för vissa biverkningar. Vid användning av läkemedlet Nebivolol kan vissa biverkningar också förekomma i sällsynta fall. Det är dock endast få patienter som drabbas av dessa biverkningar. Vi har sammanfattat de mest kända och vanligaste biverkningarna nedan:

  • Svår huvudvärk
  • Yrsel
  • Förstoppning
  • Andnöd
  • Illamående och kräkningar
  • Klåda och stickningar

I sällsynta fall kan patienten också drabbas av isolerad svullnad i extremiteterna eller lågt blodtryck. Om detta händer dig är det lämpligt att kontakta en läkare omedelbart. Han eller hon kan sedan avgöra hur man ska gå vidare.

Patientinformation Nebivolol 5 mg

När får läkemedlet Nebivolol aldrig tas under några omständigheter?

Läkemedlet får inte tas av patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen som det innehåller. I sällsynta fall kan vissa interaktioner mellan de enskilda substanserna uppstå vid intag av läkemedlet Nebivolol. Om patienten därför tar ett annat läkemedel samtidigt rekommenderas att även intaget diskuteras i detalj i förväg. Detta är det enda sättet att helt förhindra eventuella biverkningar eller interaktioner. Vidare är läkemedlet inte lämpligt för patienter som tar ett bedövningsmedel eller annan astmamedicin. Om patienten inte är helt säker på användningen av läkemedlet är det lämpligt att diskutera användningen i detalj med en legitimerad läkare.

Är läkemedlet Nebivolol tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Nebivolol är receptbelagt och kan endast köpas på recept. Patienten informeras i förväg i detalj om lämplig dosering och appliceringssätt. Dessutom får patienten information om eventuella biverkningar. Nebivolol filmdragerade tabletter kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Nebivolol

Medicin från

516,00 kr