Nexium

Pris från

1.004,00 kr

Läkemedlet Nexium mups förskrivs allt oftare till patienter som lider av svår halsbränna. Allt fler människor drabbas av en irriterad mage, vilket kan vara utlösande för halsbränna eller maginfektioner. Genom att använda Nexium mups-tabletter kan dessa besvär lindras på nolltid.

Onlineapotek

5/5

1019 kr

Onlineapotek

4/5

1004 kr

Nexium
Artikelnummer Nexium 20 mg - 40 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Nexium mups – vilken typ av läkemedel är det?

Nexium mups innehåller den välkända aktiva substansen Esomeprazol. Denna aktiva substans är en protonpumpshämmare. Användningen av detta läkemedel minskar avsevärt produktionen av magsyra. Detta kan förebygga smärtsamma tillstånd som halsbränna. För mycket magsyra kan också skada bland annat slemhinnan i magsäcken. Då kan även inflammationer på slemhinnan eller sår uppstå. Om en patient drabbas av besvär i magsäcken under en längre tid rekommenderas att man omedelbart kontaktar en legitimerad läkare.

Vad används läkemedlet Nexium mups för?

Läkemedlet Nexium mups kan användas för att behandla ett stort antal olika magbesvär. Det kan handla om halsbränna, för mycket magsyra i matstrupen eller en överdriven mättnadskänsla. Om patienten drabbas av halsbränna för länge kan detta leda till smärtsam inflammation i matstrupen. För att undvika detta rekommenderas att använda läkemedlet Nexium mups. Läkemedlet Nexium mups lugnar magsäckens slemhinna och begränsar den överdrivna produktionen av magsaft.

Hur använder du Nexium mups?

Läkemedlet Nexium mups innehåller enskilda tabletter. Nexium mups-tabletter tas alltid med vatten. Det är viktigt att tabletterna alltid tas tillsammans med vatten. Nexium mups-tabletter kan tas oberoende av måltid eller ej. Det rekommenderas att Nexium mups-tabletterna alltid tas vid samma tidpunkt på dagen. Detta ökar den motsvarande effekten i avsevärd utsträckning. Nexium mups-tabletterna får aldrig tuggas eller krossas när de tas. Dessutom är Nexium mups-tabletter omgivna av ett så kallat eteriskt överdrag. Detta är också avsett att förstärka effekten.

Den individuella dosen av Nexium mups

Nexium mups kommer i två olika doser. Den ena är doseringen 20 mg och den andra är doseringen 40 mg. Doseringen anpassas till patientens sjukdomstillstånd. I allmänhet rekommenderas vuxna patienter att ta en Nexium mups-tablett en eller två gånger dagligen. Barn och ungdomar under 12 år är helt uteslutna från användning av Nexium mups. Den lämpliga dosen kan justeras under behandlingsperioden. Detta ska dock alltid göras i samråd med en legitimerad läkare.

Biverkningar som kan uppstå när man tar Nexium mups?

I sällsynta fall kan vissa biverkningar uppstå vid användning av Nexium mups. Vi har sammanfattat de vanligaste och även de mest kända biverkningarna:

  • Besvär från mag- och tarmkanalen
  • Huvudvärk
  • Ihållande yrsel
  • Illamående
  • Kräkningar

De angivna biverkningarna avtar vanligtvis av sig själva efter några dagar. Dessutom drabbas endast en liten andel av patienterna av dessa biverkningar. Om biverkningarna förvärras är det lämpligt att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då justera doseringen.

Patientinformation Nexium 20 & 40 mg

När ska läkemedlet Nexium mups inte tas under några omständigheter?

Det är inte alla patienter som lämpar sig för Nexium mups-tabletter. Vissa patienter är helt uteslutna från att ta tabletterna på grund av eventuella redan existerande tillstånd eller fysiska besvär. Det är främst patienter som till exempel lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen som finns i tabletten. Dessutom får detta läkemedel inte tas av patienter som är allergiska mot hjälpämnena. Det är absolut nödvändigt att hela intaget diskuteras i detalj i förväg med en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att helt förhindra förekomsten av biverkningar eller eventuella följdskador.

Är läkemedlet Nexium mups också tillgängligt utan recept?

Nej, läkemedlet Nexium mups kan inte köpas utan recept. Eftersom detta är ett receptbelagt läkemedel är det viktigt att patienten har ett recept utfärdat i förväg. Det efterföljande köpet är möjligt både på de fysiska apoteken och på nätapotek över internet. Nätapoteket levererar de beställda läkemedlen direkt till din dörr. Nexium mups-tabletter är lätta att ta oralt och löses upp i kroppen.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Nexium

Medicin från

1.004,00 kr