NorLevo

Pris från

472,00 kr

Endast ett fåtal personer känner till läkemedlet NorLevo. Detta är ett dagen-efter-piller som endast kan tas av kvinnor direkt efter oskyddat samlag. NorLevo ersätter dock inte det ursprungliga p-pillret.

Onlineapotek

5/5

472 kr

NorLevo
Artikelnummer Norlevo (Levonelle) 1.5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

NorLevo – vad innehåller det?

NorLevo-pillret är också känt som ett dagen-efter-piller. Det kan tas av kvinnor efter oskyddat samlag för att förhindra en oönskad graviditet. Det kan minska risken för en eventuell oönskad graviditet med upp till 95 procent. Det är dock viktigt att patienten följer den föreskrivna användningen. Endast på detta sätt kan en snabb och framför allt omfattande behandlingsframgång uppnås. Det är också viktigt att veta att NorLevo-pillret inte är en ersättning till p-piller.

Vad används läkemedlet NorLevo till?

Eftersom detta är ett morgonpiller kan det endast tas efter oskyddat samlag. Om kvinnan till exempel har glömt att ta p-piller eller om kondomen har gått sönder är NorLevo den optimala lösningen. NorLevo-pillret måste tas minst 72 timmar efter det aktuella samlaget. Dock gäller ju tidigare desto bättre. Ju tidigare patienten tar NorLevo-pillret, desto tidigare kan motsvarande verkningsmekanism spridas.

Hur ska NorLevo tas?

Hur NorLevo-pillret används kan förklaras ganska enkelt. Om kvinnan till exempel inte har tagit p-pillret eller om det har förlorat sin effekt på grund av illamående och kräkningar kan detta leda till en oönskad graviditet. För att undvika detta rekommenderas att ta NorLevo-piller direkt efter samlag. Pillret ska tas tillsammans med vatten. Det är också viktigt att ta pillret så snart som möjligt. De 72 timmarna får under inga omständigheter överskridas. Läkemedlet NorLevo är receptbelagt och kan endast köpas på apotek.

Dosering av NorLevo

Läkemedlet NorLevo innehåller den aktiva substansen Levonelle. Varje enskilt piller innehåller 1 mg av den aktiva substansen. Endast ett NorLevo-piller får tas efter samlag. Om patienten inte är helt säker på att ta pillret är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare eller apotekare i förväg. Läkaren eller apotekaren kan då förklara för patienten exakt hur pillret ska tas. Den maximala dosen för NorLevo får under inga omständigheter överskridas. Annars kan detta leda till en oavsiktlig överdosering.

Biverkningar av NorLevo

I sällsynta fall kan det förekomma små biverkningar när du använder NorLevo. Dessa försvinner dock helt av sig själva under de tre första behandlingsdagarna. Det kan handla om känsliga bröst, illamående, yrsel, trötthet eller förändringar i menstruationen. Om patienten fortfarande kräks tre timmar efter behandlingen måste en legitimerad läkare kontaktas. Han eller hon kan då förklara för patienten hur han eller hon ska gå tillväga så att inga ytterligare biverkningar uppstår och de befintliga biverkningarna försvinner.

Patientinformation Norlevo 1.5 mg

När får läkemedlet NorLevo aldrig tas under några omständigheter?

NorLevo får inte tas av patienter som till exempel är allergiska mot den aktiva substansen som det innehåller. Om patienten är gravid får läkemedlet NorLevo inte tas. Detta kan leda till att barnet går förlorat. Om patienten fortfarande drabbas av svår smärta eller obehag efter att ha tagit läkemedlet måste en legitimerad läkare omedelbart kontaktas. Läkaren kan då ge patienten råd om hur hon ska gå vidare. Dessutom bör patienten genomgå en fullständig kontroll av en legitimerad läkare efter att ha tagit läkemedlet. Läkaren kan då avgöra om patienten faktiskt varit gravid eller inte. Om du också drabbas av en oönskad graviditet kan du rådfråga apotekspersonal om NorLevo.

Är läkemedlet NorLevo också tillgängligt utan recept?

NorLevo-pillret är endast en så kallad nödlösning. Det bör under inga omständigheter vara en permanent lösning. För att få köpa detta läkemedel behöver du också ett recept för det. Läkemedlet NorLevo skyddar inte mot eventuella sexuellt överförbara sjukdomar som till exempel en bakterieinfektion eller hiv. Innan patienten börjar använda läkemedlet är det viktigt att läsa den medföljande bipacksedeln noggrant. Patienten måste följa motsvarande bruksanvisning. Om så inte är fallet kan det eventuellt leda till en så kallad felaktig behandling. Läkemedlet NorLevo kan köpas på fysiska apotek samt på nätapotek.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

NorLevo

Medicin från

472,00 kr