Oestrogel

Pris från

843,00 kr

Läkemedlet Oestrogel används för att behandla besvär under menopausen. Det är viktigt att patienten är uppmärksam på tillämpningen av läkemedlet. Först då kan en snabb förbättring av hälsan uppnås.

Onlineapotek

5/5

843 kr

Oestrogel
Artikelnummer Oestrogel 0.06% 64 doser Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Oestrogel?

Som namnet antyder är Oestrogel en gel som används som en så kallad hormonersättningsbehandling. Kvinnor som befinner sig mitt i menopausen kan ta detta läkemedel för att lindra obehag under denna fas. Läkemedlet Oestrogel kan endast köpas på recept. Läkemedlet innehåller det välkända östrogenet estradiol. Detta hormon kommer in i blodet direkt genom huden och stabiliserar kvinnans hormonbalans. Läkemedlet Oestrogel får endast tas av kvinnor.

När används läkemedlet Oestrogel?

Läkemedlet Oestrogel kan användas av kvinnor som lider av svåra besvär under menopausen. Detta obehag visar sig allt oftare genom följande symtom:

  • Ihållande värmevallningar
  • Kraftig svettning
  • Torrhet
  • Flytningar från slidan
  • Sömnstörningar

Med hjälp av läkemedlet Oestrogel upprätthålls hormonbalansen så att besvären långsamt försvinner och inga ytterligare problem uppstår. Det är dock viktigt att patienten följer tillämpningen av läkemedlet Oestrogel. Appliceringsperioden får inte avbrytas under några omständigheter.

Hur ska Oestrogel användas?

Läkemedlet Oestrogel kommer i form av en gel. Denna kan patienten applicera på både buken och låret. Doseringen måste bestämmas i förväg av en läkare. Patienten ska följa den föreskrivna doseringen. Det är viktigt att läkemedlet inte appliceras på patientens bröst eller ansikte. Det är lämpligt att applicera läkemedlet Oestrogel vid fasta tidpunkter, till exempel direkt efter duschning. Patienten bör känna en första förbättring av hälsan efter en kort tid. Om så inte är fallet är det lämpligt att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Han kan då justera doseringen.

Dosering av Oestrogel

Dosen justeras av en legitimerad läkare i förväg. Patienten får under inga omständigheter justera doseringen självständigt under behandlingsperioden. Om patienten inte har fått några specifika behandlingsinstruktioner kan hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen. Vuxna kvinnor kan använda applicera gelen en gång om dagen. Det är viktigt att följa receptet exakt. Patienten kan hitta mer information direkt i bipacksedeln. Om patienten upplever smärta under användningen måste en legitimerad läkare konsulteras.

Biverkningar av Oestrogel

När du använder läkemedlet Oestrogel kan vissa biverkningar uppstå i undantagsfall. Det är dock inte alla patienter som drabbas av dessa biverkningar. Vi har listat de mest kända och vanligaste biverkningarna nedan:

  • Känsliga bröst
  • Besvär från mag- och tarmkanalen
  • Illamående och kräkningar
  • Diarré

I regel försvinner dessa biverkningar helt av sig själva efter några dagar. Om detta inte är fallet är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan sedan avgöra hur patienten ska gå vidare. Om biverkningarna förvärras eller om andra biverkningar uppstår måste också en legitimerad läkare kontaktas.

Patientinformation Oestrogel 0.06%

När ska du aldrig ta läkemedlet Oestrogel under några omständigheter?

Läkemedlet Oestrogel får inte tas av vissa patienter. Dessa är företrädesvis patienter som lider av en stark allergisk reaktion mot den aktiva substansen eller andra substanser. Dessutom ska denna gel inte användas av kvinnor som drabbats av leversjukdom eller som lider av oförklarliga vaginala blödningar. Användningen av läkemedlet Oestrogel kan ytterligare förvärra befintliga symtom. Om patienten har en historia av njur- eller blodsjukdom måste användningen av Oestrogel gel också undvikas. Rådfråga din läkare i förväg om du får använda Oestrogel eller inte.

Är läkemedlet Oestrogel också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Oestrogel är endast tillgängligt på fysiska apotek och på nätapotek. Oestrogel gel är receptbelagd och kan därför endast köpas på apoteket tillsammans med ett utfärdat recept. Patienten ska följa sitt recept. Endast på detta sätt kan man uppnå en snabb behandlingsframgång. Om patienten drabbas av obehag eller smärta måste en legitimerad läkare eller apotekare konsulteras.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Oestrogel

Medicin från

843,00 kr