Onglyza

Pris från

1.350,00 kr

Idag drabbas många patienter av diabetes typ 2. Det finns en mängd olika läkemedel som kan tas för att behandla det. Onglyzatabletter är bland de mest populära. Detta beror inte bara på hur de fungerar utan också på att de är lätta att ta. Onglyzatabletten tas en gång om dagen.

Onlineapotek

5/5

1350 kr

Onlineapotek

4/5

1360 kr

Onglyza
Artikelnummer Onglyza Saxagliptin Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Onglyza för slags läkemedel?

Läkemedlet Onglyza förskrivs av allt fler läkare till patienter som lider av typ 2-diabetes. Läkemedlet Onglyza kommer i form av tabletter. Dessa tabletter tas oralt av patienten och sprider sedan sitt verkningssätt i patientens kropp. Under behandlingen med läkemedlet Onglyza bör patienten också vara uppmärksam på en hälsosam kost och tillräcklig motion. Endast på detta sätt kan behandlingsframgång uppnås.

När får patienten ta Onglyza?

Läkemedlet Onglyza är utmärkt för behandling av diabetes typ 2, som företrädesvis förekommer hos patienter i den övre åldersgruppen. Med hjälp av läkemedlet Onglyza regleras blodsockernivån. Dessutom behandlas även de symtom som uppstår. Onglyzatabletterna måste tas regelbundet. Först då är en långsiktig stabilisering av blodsockernivån möjlig. Dessutom bör patienten också vara uppmärksam på sin kost. Denna ska vara hälsosam och framför allt balanserad.

Hur ska Onglyza tas?

Läkemedlet Onglyza kommer som en enskild tablett. Dessa tabletter tas oralt. Onglyzatabletterna kan tas oberoende av måltid. Dessutom ska patienten alltid se till att tabletterna tas regelbundet. Tabletterna får inte tuggas eller krossas innan de tas. Detta kan också påverka verkningsmekanismen i betydande utsträckning. Om en patient upplever obehag eller biverkningar när han eller hon tar tabletterna ska en legitimerad läkare eller apotekare kontaktas omedelbart. Han eller hon kan då ge råd om det fortsatta tillvägagångssättet.

Dosering av Onglyza

Doseringen av Onglyza bestäms alltid av en legitimerad läkare. Patienten får under inga omständigheter självständigt besluta om lämplig dosering. Läkemedlet Onglyza kommer i två olika doser. Den ena är dosen 2,5 mg och den andra är dosen 5 mg av den aktiva substansen. I början ordineras en startdos på 2,5 mg. Patienten får under inga omständigheter öka dosen på egen hand. Detta kan leda till en eventuell felaktig behandling. Eftersom läkemedlet Onglyza vanligtvis används för långtidsbehandling rekommenderas att Onglyzatabletterna tas regelbundet under den föreskrivna perioden.

Biverkningar av läkemedlet Onglyza.

Som med alla läkemedel kan vissa biverkningar uppstå när du tar Onglyzatabletter. Dessa biverkningar uppträder dock vanligtvis endast i liten utsträckning och försvinner av sig själva efter några dagar. Dessa biverkningar kan inkludera, men är inte begränsade till, följande:

  • Illamående
  • Kräkningar
  • Diarré
  • Gastrointestinala problem

Biverkningarna kan vara individuella för varje patient. I regel försvinner biverkningarna dock av sig själva efter en kort tid. Om detta inte är fallet måste man omedelbart konsultera en legitimerad läkare eller apotekare. Han eller hon kan då bestämma hur man ska gå vidare. Detta är det enda sättet att helt förhindra att ytterligare biverkningar uppstår. Kontakta i sådana fall den behandlande läkaren.

Onglyza bipacksedel

Onglyza – när får patienten inte ta Onglyza?

Läkemedlet Onglyza är inte lämpligt för alla patienter att ta. Av denna anledning måste det klargöras i förväg om patienten är lämplig att ta läkemedlet Onglyza eller inte. Läkemedlet Onglyza kan i undantagsfall leda till så kallade interaktioner. Dessa kan uppstå hos patienter som tar ett annat läkemedel samtidigt. För att förhindra uppkomsten av eventuella biverkningar är det viktigt att diskutera hela intaget i förväg med en legitimerad läkare eller apotekare. Först då kan en eventuell felaktig behandling undvikas.

Är läkemedlet Onglyza receptbelagt?

Läkemedlet Onglyza får endast köpas på recept. Onglyzatabletterna finns både på fysiska apotek och på nätapotek över internet. I båda fallen måste patienten visa upp ett recept. I annat fall är köpet inte möjligt. Dessutom informeras patienten om lämplig dosering och eventuella biverkningar innan tabletterna tas. Om du lider av typ 2-diabetes, rådfråga din läkare om Onglyzatabletter. Tabletterna tas oralt och löses sedan upp i patientens kropp.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Onglyza

Medicin från

1.350,00 kr