Opatanol

Pris från

797,00 kr

Allt fler patienter lider av ögonbesvär. I sådana fall kan Opatanol ögondroppar vara till utmärkt hjälp. De inspirerar inte bara för att de är lätta att använda, utan också för att de fungerar snabbt. Opatanol ögondroppar kan köpas på samtliga apotek.

Onlineapotek

5/5

797 kr

Opatanol
Artikelnummer Opatanol 1 mg/ml ögondroppar 5 ml Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Opatanol – vad innehåller det?

Opatanol är ögondroppar som innehåller den aktiva substansen Opatanol med samma namn. Detta läkemedel förskrivs företrädesvis till patienter som lider av smärtsamma ögonbesvär. Detta kan bero på såväl överkänslighet som en bakteriell infektion. Patienten måste få Opatanol förskrivet av en legitimerad läkare. Läkaren kommer då också att justera lämplig dosering och behandlingsperiodens längd.

När får läkemedlet Opatanol tas?

Läkemedlet Opatanol förskrivs vanligtvis till patienter som lider av en allergisk reaktion i området kring ögonen. Dessutom kan läkemedlet också användas för ögoninflammation. Om patienten lider av ett sådant tillstånd kommer han eller hon i de flesta fall att drabbas av en stark klåda eller brännande känsla i ögonområdet. I ett sådant fall rekommenderas användning av Opatanol ögondroppar. Patienten kan förvänta sig en hälsoförbättring inom kort.

Hur ska Opatanol tas?

Innan patienten börjar använda Opatanol ögondroppar är det viktigt att ta reda på hur de ska tas i förväg. Innan du börjar appliceringen måste du tvätta händerna noggrant. Detta är det enda sättet att förhindra eventuell bakterieinfektion. Efteråt är det lämpligt att luta huvudet bakåt. Därefter kan dropparna administreras i den nedre delen av ögonlocket. Patienten kan sedan stänga ögonen under en kort tid. Se till att inte stoppa fingrarna i ögonen under en kort tid efteråt. Om du bär kontaktlinser kan kontaktlinserna sättas in igen efter appliceringen av Opatanol ögondroppar.

Dosering av Opatanol

Doseringen av läkemedlet bestäms alltid av en legitimerad läkare. Detta är viktigt, eftersom det är det enda sättet att uppnå en snabb behandlingsframgång. Om du inte har fått några specifika behandlingsråd kan du följa den allmänna behandlingsrekommendationen:

  • Vuxna patienter rekommenderas att ta två ögondroppar två gånger om dagen. Ögondropparna administreras alltid i det drabbade ögat.

Läkaren bestämmer i förväg hur länge Opatanol ögondroppar kan tas. Patienten kan förvänta sig en hälsoförbättring redan inom en kort tid. Om detta inte är fallet för dig är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare omedelbart. Han eller hon kan då bestämma huruvida man ska gå vidare med behandlingen.

Biverkningar som kan uppstå när du tar Opatanol

När du tar läkemedel kan milda biverkningar eller samtidiga symtom uppstå under vissa omständigheter. Det är dock bara en liten andel av patienterna som drabbas av dessa biverkningar. Vi har sammanfattat de mest kända och vanligaste biverkningarna nedan:

  • Torra ögon
  • Svår huvudvärk
  • Yrsel
  • Trötthet
  • Hög ljuskänslighet

Om patienten drabbas av dessa besvär under en längre tid, eller om besvären förvärras, är det viktigt att kontakta en legitimerad läkare. Läkaren kan sedan ge patienten råd om hur han eller hon ska gå vidare.

Patientinformation Opatanol 1 mg/ml ögondroppar 5 ml

När får läkemedlet Opatanol inte tas under några omständigheter?

Läkemedlet Opatanol är inte lämpligt för alla patienter att ta. I vissa fall är patienter helt uteslutna från att ta läkemedlet. Det är främst patienter som lider av en stark allergisk reaktion mot den aktiva substansen som ingår. Om patienten tar ett annat läkemedel samtidigt är det viktigt att diskutera intaget med en lämplig läkare i förväg. Detta är det enda sättet att förhindra uppkomsten av eventuella biverkningar eller felaktig behandling.

Är läkemedlet Opatanol receptbelagt?

Läkemedlet Opatanol är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Det kan också köpas på många nätapotek. Nätapoteket levererar det beställda läkemedlet direkt till patientens dörr. Innan patienten börjar ta läkemedlet är det viktigt att få råd om lämplig dosering och lämplig tidsperiod för att ta läkemedlet. Om du drabbas av ögoninflammation kan du rådfråga din läkare eller apotekare om läkemedlet Opatanol.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Opatanol

Medicin från

797,00 kr