Orgametril

Pris från

733,00 kr

Läkemedlet Orgametril kan användas av kvinnor som lider av obehag under sin menstruationscykel eller som påverkas av utebliven menstruation. Orgametril kan endast köpas på apoteket och tas oralt. Orgametriltabletter får endast tas av kvinnor. Män är helt uteslutna från användningen.

Onlineapotek

5/5

733 kr

Orgametril
Artikelnummer Orgametril 5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Orgametril för slags läkemedel?

Läkemedlet Orgametril innehåller ett välkänt gulkroppshormon. Detta spelar en viktig roll i den månatliga menstruationscykeln. Användningen av läkemedlet Orgametril påskyndar bildandet av livmoderslemhinnan. Under menstruationscykeln byggs livmoderns slemhinna upp och förbereder sig för befruktning av ägget. Om detta inte sker, återgår kvinnans livmoderslemhinna. Denna process kan kontrolleras genom att använda läkemedlet Orgametril. Läkemedlet Orgametril är endast lämpligt för kvinnor. Män är helt uteslutna från användning av läkemedlet.

Vad används Orgametril till?

Läkemedlet Orgametril kan användas för en mängd olika tillstånd. Om en patient till exempel lider av en störning i menstruationscykeln eller påverkas av onormal blödning kan läkemedlet Orgametril avsevärt förbättra patientens tillstånd. Dessutom är detta läkemedel idealiskt för patienter som påverkas av avsaknad av den månadsvisa menstruationen. Användningen av Orgametriltabletter stimulerar livmoderns slemhinna och framkallar menstruation. Vidare kan läkemedlet användas för att undertrycka ägglossning eller för att fördröja menstruationen. Innan en patient påbörjar motsvarande tillämpning är det viktigt att han eller hon får råd av en läkare. Läkaren kan då förklara för patienten i detalj hur läkemedlet ska tas.

Hur ska Orgametril tas?

Läkemedlet Orgametril kommer i form av tabletter. Orgametriltabletterna måste alltid tas vid en bestämd tidpunkt. Patienten ska se till att tabletterna alltid tas tillsammans med vatten. Dessutom får Orgametriltabletterna aldrig tuggas eller krossas. Detta kan ha en betydande effekt på hur Orgametril fungerar. Orgametriltabletter kan tas antingen före, under eller efter en måltid. Redan efter ett par dagar kan patienten förvänta sig en hälsoförbättring. Om detta inte är fallet är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare.

Dosering av Orgametril

Om patienten lider av en störning i menstruationscykeln rekommenderas att ta en eller två Orgametriltabletter dagligen mellan 14:e och 25:e dagen av menstruationen. Intagsperioden är vanligtvis minst 10 dagar. Så snart intagsperioden är avslutad bör patienten känna en förbättring av hälsan. Om detta inte är fallet måste en legitimerad läkare konsulteras. Han eller hon kan då justera doseringen i enlighet med detta. En glömd dosering kan under inga omständigheter ersättas genom en dubbel dos.

Biverkningar av Orgametril

Användningen av ett läkemedel är alltid förknippad med en viss risk för eventuella biverkningar. Dessa biverkningar förekommer dock endast hos ett litet antal patienter. Om en patient drabbas av biverkningar är det vanligtvis endast milda biverkningar som t.ex. viktökning eller mag- och tarmproblem. Vi har listat de vanligaste biverkningarna som kan uppstå vid användning av Orgametriltabletter:

  • En ihållande nervositet
  • Huvudvärk
  • Yrsel
  • Hudutslag
  • Fet hud
  • Förhöjt blodsocker

Dessa biverkningar försvinner vanligtvis efter några dagar av behandlingen. Om detta inte är fallet för dig är det viktigt att rådgöra med en legitimerad läkare eller apotekare. Han eller hon kan då ge patienten råd om vidare användning.

Patientinformation Orgametril 5 mg

När får läkemedlet Orgametril inte tas under några omständigheter?

Läkemedlet Orgametril får inte tas av patienter som lider av stark överkänslighet mot den aktiva substansen som det innehåller. Om du lider av en leversjukdom måste du också avstå från att ta det. Detsamma gäller för patienter som lider av trombos eller annan oväntad bukblödning. Om en patient är osäker på om han eller hon är kvalificerad för att ta det eller inte är det lämpligt att diskutera hela intaget med en legitimerad läkare.

Är läkemedlet Orgametril också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Orgametril kan endast köpas på recept. Eftersom detta är ett starkt effektivt läkemedel är det receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Läkaren klargör i förväg om patienten är lämplig för användning av läkemedlet Orgametril eller inte. Endast på detta sätt kan en snabb behandlingsframgång uppnås och eventuella följdskador undvikas.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Orgametril

Medicin från

733,00 kr