Pantoprazol

Pris från

493,00 kr

Om en patient lider av en överdriven mängd magsyra, skriver allt fler läkare ut läkemedlet Pantoprazol. Tabletterna tas under respektive måltid och binder magsyran så att uppkomna besvär kan lindras. Pantoprazoltabletter kan köpas på apoteket.

Onlineapotek

5/5

669 kr

Onlineapotek

4/5

493 kr

Pantoprazol
Artikelnummer Pantoprazole 20 mg - 40 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Pantoprazol – vilken typ av läkemedel är det?

Genom att ta läkemedlet Pantoprazol kan produktionen av magsyra minskas avsevärt. Detta läkemedel tillhör gruppen så kallade protonpumpshämmare. Användningen av läkemedlet Pantoprazol säkerställer att magsäcksväggen endast släpper ut en mycket liten mängd sura ämnen. Detta lugnar patientens mage och befintliga inflammationer kan lindras. Det förhindrar också besvär som ihållande magsmärtor eller permanent sura uppstötningar. Läkemedlet Pantoprazol kan köpas på nätapotek såväl som på de fysiska apoteken.

Vad används läkemedlet Pantoprazol till?

Pantoprazol är en magsyrahämmare som förskrivs vid vanliga magbesvär. Det kan till exempel handla om svår magsmärta, reflux eller stigande magsaft i matstrupen. Om patienten drabbas av dessa besvär för länge kan allvarliga magsår uppstå hos patienten. Dessa kan uppstå både i själva magsäcken och i tolvfingertarmen. Om patienten drabbas av allvarliga besvär som ihållande magsmärtor under en längre tid är det lämpligt att omedelbart konsultera en legitimerad läkare.

Hur ska Pantoprazol tas?

Läkemedlet Pantoprazol finns i form av enskilda filmdragerade tabletter. Varje enskild Pantoprazoltablett är överdragen med ett så kallat enteriskt överdrag. Patienten får aldrig tugga Pantoprazoltabletten när han eller hon tar den. Den ska alltid tas tillsammans med vatten. Dessutom rekommenderas att läkemedlet Pantoprazol alltid tas en timme före den planerade måltiden. Patienten bör strikt följa tillämpningen. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb och framför allt omfattande behandlingsframgång. Om besvären fortfarande kvarstår efter två veckor är det lämpligt att konsultera en legitimerad läkare omedelbart.

Pantoprazol – dosering

Läkemedlet Pantoprazol kommer i två olika doser. Innan en patient börjar använda det måste lämplig dosering fastställas. Man skiljer på 20 mg-dosen och 40 mg-dosen. Om patienten inte har fått någon specifik behandlingsanvisning kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen. Både vuxna och barn från 12 års ålder kan ta en till två Pantoprazoltabletter vardera med en dosering på 20 mg. Om patienten redan är drabbad av ett magsår är den lämpliga dosen något högre. Patienten får under inga omständigheter öka dosen på egen hand. Detta måste alltid göras i samråd med en legitimerad läkare.

Pantoprazol – biverkningar

Patienter som tar Pantoprazoltabletter kan få milda biverkningar under vissa omständigheter. Det är dock inte alla patienter som drabbas av dessa biverkningar, utan endast en mycket liten andel. De mest kända biverkningarna är bland annat:

  • Svåra gastrointestinala besvär
  • Huvudvärk
  • Yrsel

Om dessa besvär inte försvinner av sig själva under de tre till fyra första behandlingsdagarna är det lämpligt att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då justera både doseringen och motsvarande intagsperiod. I regel försvinner dock de uppkomna besvären helt på egen hand.

När får läkemedlet Pantoprazol aldrig tas under några omständigheter?

Läkemedlet Pantoprazol får endast tas av patienter som tål de aktiva substanserna i läkemedlet. Om patienten lider av en allvarlig intolerans får detta läkemedel under inga omständigheter tas. Patienter som är gravida eller ammar bör endast ta Pantoprazol i samråd med en legitimerad läkare. I undantagsfall kan vissa interaktioner uppstå vid användning av läkemedlet Pantoprazol. För att undvika dessa är det lämpligt att även diskutera hela intagsperioden. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb behandlingsframgång.

Patientinformation Pantoprazole

Är läkemedlet Pantoprazol också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Pantoprazol är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Pantoprazol tabletter kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek. Nätapoteken levererar det beställda läkemedlet direkt till din dörr. Om du lider av för mycket magsaft och ännu inte har hittat rätt läkemedel kan du rådfråga din läkare om Pantoprazoltabletter.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Pantoprazol

Medicin från

493,00 kr