Pradaxa

Pris från

2.385,00 kr

En blodpropp kan uppstå hos vilken patient som helst och få allvarliga konsekvenser. Det är just därför som fler och fler läkare skriver ut läkemedlet Pradaxa för behandling. Detta läkemedel är också lämpligt för barn och kan tas oralt.

Onlineapotek

5/5

2385 kr

Pradaxa
Artikelnummer Pradaxa 75 mg - 110 mg - 150 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Pradaxa – vad innehåller läkemedlet?

Det finns numera många olika läkemedel som används som så kallade antikoagulantia. Läkemedlet Pradaxa är ett av de mest kända antikoagulantia, som också innehåller den effektiva aktiva substansen dabigatran. Detta ämne förhindrar bildandet av en eventuell blodpropp. Dessutom kan det också minska patientens risk för trombos. Läkemedlet Pradaxa kan till och med användas för behandling av barn från åtta års ålder. Innan en patient påbörjar motsvarande behandlingsterapi måste läkemedlet diskuteras med en legitimerad läkare.

Vad används Pradaxa för?

Läkemedlet Pradaxa kan användas för många olika sjukdomar. Vissa patienter lider av en ökad risk för en möjlig blodpropp. I värsta fall kan en blodpropp som lossnar från kärlväggen till och med leda till trombos eller till och med en stroke. För att förhindra detta rekommenderas att man tar läkemedlet Pradaxa. Genom att använda läkemedlet kan inte bara trombos förhindras, utan även stroke, hjärtattack eller hjärnblödning kan förhindras. För att kunna uppnå en optimal behandlingsframgång rekommenderas att man strikt följer det lämpliga intaget av läkemedlet Pradaxa.

Hur kan läkemedlet Pradaxa användas?

Det rekommenderas att alltid ta Pradaxa filmdragerade tabletter vid samma tidpunkt. Det är också viktigt att alltid ta läkemedlet tillsammans med vatten. Som regel rekommenderas ett dagligt intag av två filmdragerade tabletter två gånger om dagen. Pradaxatabletten får under inga omständigheter krossas innan den tas. Detta kan avsevärt påverka verkningsmekanismen hos den aktiva substansen som ingår. Läkemedlet kan tas oberoende av måltider. Det kan också tas på tom mage.

Dosering av Pradaxa

Läkemedlet Pradaxa kommer i tre olika doser. Den lämpliga doseringen måste fastställas i förväg av en legitimerad läkare. I början rekommenderas vanligtvis en dosering på 75 mg av den aktiva substansen. Denna dosering är också optimalt lämpad för barn att ta. Om patienten tar kapslarna för långtidsbehandling rekommenderas en dosering på 110 mg. Om patienten upplever vissa biverkningar eller besvär under behandlingsbehandlingen är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då justera dosen i enlighet med detta så att obehaget och smärtan avtar.

Biverkningar av läkemedlet Pradaxa

Användningen av ett effektivt läkemedel är alltid förknippad med en viss risk för biverkningar. Inte alla patienter drabbas dock av dessa biverkningar. I regel förekommer biverkningarna endast hos en liten andel av patienterna. Vi har sammanfattat de mest kända och vanligaste biverkningarna nedan:

  • Svåra näsblödningar som är svåra att stoppa
  • Gastrointestinala symtom, inklusive kräkningar, diarré och illamående.
  • Anemi: få patienter drabbas av detta samtidiga symptom.
  • Blod i avföringen eller vaginal blödning

Om de ovan nämnda biverkningarna inte försvinner under de första dagarna av behandlingen är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare eller apotekare. Han eller hon kan ge patienten detaljerade råd om det fortsatta förfarandet i ett sådant fall.

Patientinformation Pradaxa

När får patienten inte ta Pradaxa?

Läkemedlet Pradaxa är inte lämpligt för alla typer av patienter. Vissa patienter är helt uteslutna från användning av läkemedlet Pradaxa. Dessa är till exempel patienter som lider av en starkallergisk reaktion mot den aktiva substansen som ingår eller andra hjälpämnen. Om detta är fallet för dig rekommenderas att du avstår helt från att ta det. Detta gäller även för patienter som drabbas av leverhypofunktion eller magsår. Om patienten ammar eller är gravid måste han eller hon också avstå från att ta Pradaxa. Om patienten inte är säker på om läkemedlet är lämpligt för honom eller henne, är det lämpligt att söka detaljerad rådgivning i förväg.

Är läkemedlet Pradaxa endast tillgängligt på recept?

Läkemedlet Pradaxa får endast köpas på recept. Inköp utan recept är inte möjligt. Läkemedlet Pradaxa är lämpligt för alla patienter som fortfarande letar efter ett lämpligt antikoagulantia.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Pradaxa

Medicin från

2.385,00 kr