Proctosedyl

Pris från

919,00 kr

Hemorrojder är vanligtvis förknippade med svår smärta. Detta tillstånd kan uppstå hos vem som helst. Läkemedlet Proctosedyl är utmärkt för behandlingen. Det är särskilt känt för sin enkla appliceringsmetod. Läkemedlet Proctosedyl är tillgängligt på recept på samtliga apotek.

Onlineapotek

5/5

919 kr

Onlineapotek

4/5

921 kr

Proctosedyl
Artikelnummer Proctosedyl Ointment Cincochaine / Hydrocortison Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Proctosedyl – vad är detta läkemedel?

Läkemedlet Proctosedyl förskrivs till patienter som lider av hemorrojder. Läkemedlet Proctosedyl finns i två olika doseringsformer. Å ena sidan kan läkemedlet Proctosedyl köpas som salva. Å andra sidan finns det också i form av suppositorier. Läkemedlet Proctosedyl måste användas under den föreskrivna behandlingsperioden. Först då kan en snabb och framför allt omfattande behandlingsframgång uppnås.

När får läkemedlet Proctosedyl tas av en patient?

Bakom hemorrojder döljer sig så kallade arteriovenösa kärlkuddar som bildas i området kring anus. Patienten lider vanligtvis av svår smärta och ihållande klåda. Motsvarande hudområden är också irriterade. I ett sådant fall ordinerar de flesta läkare läkemedlet Proctosedyl för behandling. Användningen av detta läkemedel påskyndar inte bara läkningsprocessen utan lindrar samtidigt symtomen. Det är viktigt att patienten får råd från en legitimerad läkare i förväg. Endast på detta sätt kan en eventuell felaktig behandling uteslutas.

Hur ska Proctosedyl tas?

Läkemedlet Proctosedyl kommer i olika doseringsformer. Patienten kan i förväg bestämma sig för vilken appliceringsform han eller hon föredrar. Proctosedyl suppositorierna förs in i anus. De sprider sedan sin effekt där och främjar läkningsprocessen. Proctosedylsalvan appliceras med hjälp av en applikator. Det är viktigt att patienten rengör händerna noggrant före applicering. Detta är det enda sättet att förhindra eventuell överföring av bakterier. Läkaren kommer att fastställa en lämplig behandlingsperiod i förväg. Patienten måste följa samtliga anvisningar.

 Dosering av Proctosedyl

Doseringen av Proctosedyl bestäms alltid av en legitimerad läkare. Proctosedyl suppositoriet appliceras vanligtvis en gång om dagen. Proctosedyl salva ska alltid appliceras efter duschning. Det är bäst att applicera Proctosedyl salva innan du går och lägger dig. Den kan då absorberas under natten och sprida sin effekt. Båda varianterna innehåller ett lokalbedövningsmedel. Detta är särskilt känt för sin snabba läkningsprocess. Förutom doseringen fastställer läkaren också en fast behandlingsperiod. Patienten måste följa detta schema.

Kan vissa biverkningar uppstå när man tar läkemedlet Proctosedyl?

När du tar medicinen Proctosedyl kan milda biverkningar uppstå under vissa omständigheter. Det är dock bara en liten andel av patienterna som drabbas av dessa biverkningar. Vi har listat de vanligaste biverkningarna nedan:

  • Kräkningar
  • Aptitlöshet
  • Smärta i magen
  • Diarré

Detta är de vanligaste biverkningarna. Naturligtvis kan de vara individuella för varje patient. Om en patient drabbas av dessa eller liknande besvär under en längre period kan en legitimerad läkare eller apotekare kontaktas när som helst. Han eller hon kan då bestämma hur man ska gå vidare.

Proctosedyl Bipacksedeln

Då får läkemedlet Proctosedyl inte tas under några omständigheter.

Innan du börjar ta Proctosedyl är det viktigt att klargöra om du överhuvudtaget är lämplig för att ta Proctosedyl. I sällsynta fall utesluts en patient helt från att ta Proctosedyl. Dessa är företrädesvis patienter som lider av en stark allergisk reaktion. Om en patient tar ett annat läkemedel samtidigt är det också viktigt att kontakta en legitimerad läkare i förväg. Läkaren kan då avgöra om patienten är kvalificerad för att ta läkemedlet eller inte. Endast på detta sätt kan förekomsten av eventuella biverkningar förhindras helt och hållet.

Är läkemedlet Proctosedyl också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Proctosedyl är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Om patienten inte har ett recept är det inte möjligt att köpa läkemedlet Proctosedyl. Både Proctosedyl salva och Proctosedyl suppositorier kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek. Patienten bör i förväg få råd om lämpligt intag. Om du lider av hemorrojder kan du rådfråga din läkare om Proctosedyl salva. Patienten kan förvänta sig en första förbättring av hälsan efter bara en kort tid.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Proctosedyl

Medicin från

919,00 kr