Progynova

Pris från

1.253,00 kr

I de flesta fall är menopausen hos kvinnor förknippad med svår smärta och obehag. För att kunna undvika dessa väljer allt fler patienter att ta läkemedlet Progynova. Progynovapillren tas regelbundet under en bestämd tidsperiod. Detta håller hormonerna i balans och hämmar smärtan. Det är bara att ge det ett försök.

Onlineapotek

5/5

1253 kr

Onlineapotek

4/5

1036 kr

Progynova
Artikelnummer Progynova 1 mg & 2 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Progynova för slags läkemedel?

Detta läkemedel är ett hormonpreparat. Det tas främst av kvinnor som lider av svåra symtom under klimakteriet. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen estradiol. Denna är ansvarig för att sänka hormonnivån och därmed lindra de tillhörande symtomen. Denna behandling kallas också hormonersättningsbehandling. Läkemedlet Progynova är receptbelagt och kan därför inte köpas utan recept.

Hur används läkemedlet Progynova?

Läkemedlet Progynova kan användas för en mängd olika besvär. Vi har listat några av dessa besvär nedan:

  • Svåra värmevallningar
  • Nattliga svettningar
  • Sömnstörningar under nattsömnen
  • En torr vagina
  • Svår depression
  • Osteoporos

Läkemedlet Progynova kan användas för alla dessa sjukdomar. Motsvarande dosering måste dock justeras individuellt varje gång. Detta är det enda sättet att uppnå en snabb och framförallt omfattande behandlingsframgång. Symtomen från klimakteriet är olika för varje patient. Användningen av läkemedlet stabiliserar hormonnivån. På grund av de positiva effekterna väljer fler och fler kvinnor att använda detta läkemedel.

Hur kan läkemedlet Progynova användas?

Eftersom detta läkemedel endast är ett östrogen, kommer läkaren i de flesta fall att ordinera ett annat progesteron som ska tas som tillägg. Progesteronet skyddar kvinnans livmoder från eventuella biverkningar. Läkemedlet Progynova finns tillgängligt i form av en så kallad blisterremsa. Denna består av 28 enskilda piller. Ett av dessa Progynovapiller tas varje dag under de kommande 28 dagarna. Patienten ska se till att tabletterna alltid tas tillsammans med vatten. Det är också lämpligt att ta Progynovapillren regelbundet, helst vid samma tidpunkt. Motsvarande måltider spelar ingen roll här. Efter att de 28 dagarna är genomförda är det en 7 dagars paus. Därefter kan en ny blisterremsa påbörjas.

Progynova – vad är doseringsrekommendationen?

Läkemedlet Progynova finns i två olika doser. Dessa är dosen 1 mg och dosen 2 mg. Den vanliga dosen är en Progynovatablett per dag. En glömd eller utelämnad dos ska aldrig ersättas med en dubbel dos. I ett sådant fall måste en legitimerad läkare kontaktas. Han eller hon kan då ge patienten råd om hur han eller hon ska gå tillväga. Patienten ska alltid följa den föreskrivna dosen och motsvarande intag.

Biverkningar av Progynova

De flesta patienter är rädda för eventuella biverkningar när de tar tabletterna.
När man tar Progynovatabletter förekommer vissa biverkningar endast i få fall. Dessutom försvinner de efter några dagar. Det kan till exempel vara svåra bröstsmärtor eller mag- och tarmbesvär. Dessutom drabbas patienten ibland av så kallad spotting eller en obehaglig vaginal urladdning. I regel försvinner dessa blödningar av sig själva efter några dagar. Om detta inte är fallet bör du rådfråga en legitimerad läkare.

Patientinformation Progynova 1 & 2 mg

När ska läkemedlet Progynova aldrig tas?

Vissa patienter bör definitivt avstå från att använda Progynova. Annars riskerar du din hälsa. Dessa är företrädesvis patienter som drabbas av en allergi mot den aktiva substansen som ingår eller andra substanser, eller patienter som lider av allvarlig leversjukdom eller trombos. Om patienten drabbas av njursjukdom är det också nödvändigt att avstå från att ta läkemedlet. Dessutom är läkemedlet  Progynova inte lämpligt för kvinnor som är gravida eller fortfarande ammar.

Är Progynova också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet kan köpas både på fysiska apotek och på nätapotek. Detta är dock endast möjligt med ett recept. Utan recept kan läkemedlet Progynova inte köpas. Av denna anledning bör patienten få receptet utfärdat av en legitimerad läkare i förväg. Om du har några frågor om doseringen eller eventuella biverkningar kan du alltid kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon vet vad du ska vara uppmärksam på när du tar det.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Progynova

Medicin från

1.253,00 kr