Proscar

Pris från

698,00 kr

Läkemedlet Proscar kännetecknas av den aktiva substansen finasterid. Denna aktiva substans kan minska produktionen av manliga könshormoner. Av denna anledning förskrivs Proscar allt oftare för behandling av sjukdom i prostatan. Förstoring av prostatan har också negativa effekter på de omgivande urinledarna. Detta är varför prostatasjukdom bör behandlas tidigt.

Onlineapotek

5/5

787 kr

Onlineapotek

4/5

698 kr

Proscar
Artikelnummer Proscar (Finasteride) 5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Proscar – vad är det egentligen?

Hormonet testosteron är ansvarigt för att stimulera tillväxten av prostata. Prostatan är en körtel som ligger under urinblåsan. Om prostatakörteln växer sig för stor har det en negativ effekt på urinröret och den tillhörande urineringen. Läkemedlet Proscar får prostata att dra ihop sig i ett sådant fall. Detta kan minska eller till och med helt eliminera enskilda besvär.

Proscar – vad kan det användas för?

Läkemedlet Proscar används för besvär och problem med urinering samt för smärta i detta område. Den aktiva substansen som ingår i den är särskilt spännande på grund av dess riktade och starka effekt. Av denna anledning ordinerar fler och fler läkare läkemedlet Proscar. Förstoring av prostatan är en sjukdom. Det är också känt som BPH, vilket står för godartad prostatahyperplasi, alltså godartad prostataförstoring. Denna sjukdom är mest märkbar under urinering. I de flesta fall påverkas de drabbade av följande besvär och symtom:

  • Frekventa urinträngningar och en känsla av att behöva gå på toaletten hela tiden.
  • Stora svårigheter att uthärda urinering.
  • Hög inkontinens.
  • Endast lite urin vid urinering.
  • Ett svagt urinflöde.
  • Smärta i prostataområdet.

De besvär som listas är dock bara de symtom som förekommer oftast. Naturligtvis finns det många andra problem och besvär som indikerar prostatasjukdom. Om patienten drabbas av dessa symtom rekommenderas att man uppsöker läkare så snart som möjligt. Detta är det enda sättet att undvika följdskador.

Hur ska Proscar tas?

Läkemedlet Proscar måste tas vid samma tidpunkt varje dag. Läkemedlet har en tydlig kalenderremsa. Detta gör det möjligt att regelbundet kontrollera att läkemedlet tas i tid. Det kan ta lite tid innan de första förbättringarna märks tydligt. Det är dock viktigt att ta läkemedlet kontinuerligt. Den föreskrivna behandlingsperioden bör inte avbrytas. Innan du börjar ta läkemedlet är det viktigt att undersökas och sedan besluta sig i samråd med en legitimerad läkare. Om symtomen inte har förbättrats efter några månader måste en legitimerad läkare konsulteras igen. Läkaren kan öka den föreskrivna dosen i enlighet därmed.

Dosering av Proscar

Om ingen individuell dosering har ordinerats av läkaren, kan följande allmänna dosering följas. Den vanliga doseringsrekommendationen för läkemedlet Proscar är 5 mg dagligen. Detta motsvarar en tablett. Om patienten glömmer att ta den en dag, kan tabletten fortfarande tas efteråt. En dubbel dos bör dock inte tas under några omständigheter. Detta kan leda till en överdosering av den aktiva substansen. Om andra läkemedel tas samtidigt rekommenderas det också att detta diskuteras med en legitimerad läkare i förväg.

Möjliga biverkningar som kan uppstå när du tar Proscar.

Att ta Proscar kan också leda till biverkningar i sällsynta fall. Som med alla andra läkemedel kan dessa uppstå efter den första dosen. Möjliga biverkningar som kan uppstå när du tar läkemedlet Proscar är:

  • En sexuell störning samt sexuell ovilja eller impotens
  • En smärtsam känsla i området kring testiklarna
  • Svullna, förhårdnade eller smärtsamma bröst

Naturligtvis finns det många andra biverkningar. Dessa kan också hittas i bipacksedeln för läkemedlet. Om du påverkas av en eller flera biverkningar samtidigt rekommenderar vi att du kontaktar en legitimerad läkare direkt. Detta är det enda sättet att helt undvika ytterligare besvär eller hälsoproblem. Dessutom kan en möjlig interaktion uppstå i samband med andra läkemedel. Det är viktigt att diskutera intaget med en legitimerad läkare i förväg.

Patientinformation Proscar (Finasteride) 5 mg

När ska Proscar inte tas?

Proscar är inte lämpligt för användning av alla patienter. Det bör definitivt inte tas i följande fall:

  • Om patienten är kvinna och vill ha barn är det definitivt inte rekommenderat att ta läkemedlet. Den aktiva substansen finasterid kommer också in i spermierna via kroppen och kan därmed orsaka möjliga hälsoskador på fostret.
  • Om du har en allergisk reaktion mot finasterid eller någon annan substans, rekommenderas det inte heller att ta det.
  • Proscar har en så kallad interaktionseffekt. Denna kan öka när andra läkemedel tas samtidigt.

Kommer Proscar att behöva köpas på recept?

Läkemedlet Proscar kan endast köpas på recept. Det är inte möjligt att köpa Proscar utan recept. Detta är det enda sättet att förhindra en eventuell överdosering eller oväntade biverkningar.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Proscar

Medicin från

698,00 kr