Pulmicort Turbuhaler

Pris från

606,00 kr

Pulmicort Turbuhaler är ett populärt läkemedel som kan användas av många patienter för behandling av sjukdomar i andningsvägarna. På grund av dess mångsidighet väljer fler och fler patienter Pulmicort Turbuhaler.

Onlineapotek

5/5

606 kr

Onlineapotek

4/5

780 kr

Pulmicort Turbuhaler
Artikelnummer ulmicort Turbuhaler Budesonide - 100 mcg - 200 mcg - 400 mcg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Pulmicort Turbuhaler – Vilken typ av läkemedel är detta?

Läkemedlet Pulmicort Turbuhaler är en så kallad pulverinhalator, som huvudsakligen används av patienter för pulverinhalation. Pulverinhalation kan användas för att bekämpa en mängd olika sjukdomar. Dessa inkluderar företrädesvis andningssjukdomar såsom COPD eller astma. Det är viktigt att patienten använder läkemedlet Pulmicort Turbuhaler regelbundet. Endast då kan en snabb behandlingsframgång garanteras. Pulmicort Turbuhaler innehåller den välkända aktiva substansen budesonid. Denna aktiva substans är särskilt känd för sin snabba verkningsmekanism.

Vad används läkemedlet Pulmicort Turbuhaler för?

Läkemedlet Pulmicort Turbuhaler förskrivs av läkare till patienter som lider av ett tillstånd i luftvägarna. I de flesta fall är detta en förträngning av luftvägarna. Genom att använda den aktiva substansen vidgas inte bara luftvägarna, utan eventuella astmaattacker lindras också. Dessutom har läkemedlet Pulmicort Turbuhaler en antiinflammatorisk effekt och kan därmed läka inflammationer i slemhinnorna eller luftrören. I sådana fall är svullnad och vätskeretention de vanligaste symtomen. Dessa hämmas också av användningen av Pulmicort Turbuhaler inhalator.

Hur ska Pulmicort Turbuhaler användas?

Pulmicort Turbuhaler inhalator är lätt att använda. Innan en patient påbörjar appliceringen måste han/hon informera sig om appliceringen och den tillhörande behandlingsperioden. Pulmicort Turbuhaler ska användas medan patienten är stående eller sittande. Var noga med att bibehålla en upprätt kroppshållning. Inhalatorns munstycke placeras sedan mellan läpparna. Inhalationen kan sedan påbörjas. Innan dosen administreras är det lämpligt att hålla andan ett ögonblick. På detta sätt sprids pulvret bättre i lungorna och utvecklar sin motsvarande effekt.

Dosering av Pulmicort Turbuhaler

Läkemedlet Pulmicort Turbuhaler kommer i olika doser. Innan en patient kan börja använda läkemedlet är det viktigt att dosen justeras av en legitimerad läkare. En åtskillnad görs mellan följande doser:

  • 100 mcg av den aktiva substansen
  • 200 mcg av den aktiva substansen
  • 400 mcg av den aktiva substansen

Det rekommenderas att Pulmicort Turbuhaler används två gånger om dagen. En dos kan administreras på morgonen och en på kvällen. En glömd eller utelämnad dos ska aldrig ersättas av en dubbel dos. Om patienten upplever obehag eller smärta när han eller hon tar läkemedlet ska en legitimerad läkare kontaktas.

Biverkningar som kan uppstå när du tar läkemedlet Pulmicort Turbuhaler.

När man använder ett läkemedel finns det alltid en viss risk för eventuella biverkningar. Det är dock inte alla patienter som drabbas av dessa biverkningar. De kan inkludera följande biverkningar:

  • Irritation i halsen
  • Hosta
  • Heshet

I sällsynta fall kan patienten också drabbas av en allergisk reaktion. Detta kan manifesteras av muskelkramper, ångest eller depression. Om dessa listade biverkningar avtar på egen hand under de första tre dagarna av behandlingen, är det lämpligt att konsultera en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att förhindra ytterligare biverkningar eller en eventuell felaktig behandling.

När ska Pulmicort Turbuhaler aldrig tas under några omständigheter?

Läkemedlet Pulmicort Turbuhaler är inte lämpligt för patienter som lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen det innehåller eller mot andra substanser. Dessutom är personer som drabbas av en svampinfektion och tar motsvarande läkemedel också uteslutna från att använda Pulmicort Turbuhaler. Om en kvinna tar p-piller eller ett annat läkemedel som innehåller den aktiva substansen etinylestradiol, är det också nödvändigt att undvika läkemedlet. I alla fall är det alltid rekommenderat att söka råd i förväg.

Patientinformation Pulmicort Turbuhaler

Är läkemedlet Pulmicort Turbuhaler receptfritt?

Läkemedlet Pulmicort Turbuhaler är receptbelagt och kan endast köpas på recept. Ett receptfritt köp är inte möjligt varken på fysiska apotek eller på nätapotek. Patienten informeras i förväg om tillämpning och behandlingsperiod. Om patienten upplever besvär eller biverkningar under behandlingsperioden är det rekommenderat att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Om du letar efter ett lämpligt läkemedel för andningsbesvär kan du rådfråga din läkare om inhalatorn Pulmicort Turbuhaler.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Pulmicort Turbuhaler

Medicin från

606,00 kr

Pulmicort Turbuhaler

606 kr