QVAR

Pris från

1.034,00 kr

Nuförtiden finns det en mängd olika inhalationsläkemedel. Ett välkänt läkemedel är läkemedlet QVAR. Det rensar inte bara luftvägarna, utan har också en antiinflammatorisk effekt samtidigt. Läkemedlet QVAR kan endast köpas på recept.

Onlineapotek

5/5

1034 kr

Onlineapotek

4/5

1057 kr

QVAR
Artikelnummer Qvar Easi-Breathe Inhalator Beclometasone dipropionate Kategori
Beskrivning av läkemedlet

QVAR – ett populärmedicinskt läkemedel

Läkemedlet QVAR är ett inhalationsläkemedel som också innehåller kortikosteroid. Dessa är de så kallade binjurebarkhormonerna. Läkemedlet QVAR utmärker sig framför allt på grund av dess antiinflammatoriska verkningssätt. Det lindrar också irritabilitet i luftvägarna. Läkemedlet QVAR kan endast köpas på apotek. Innan en patient börjar ta det är det viktigt att diskutera hela behandlingsperioden med en legitimerad läkare. Läkaren kommer också att bestämma doseringen och behandlingsperiodens längd.

För vilka tillstånd kan läkemedlet QVAR användas?

Läkemedlet QVAR kan användas för många olika sjukdomar. Dessa inkluderar inte bara astma, utan även COPD eller andningsbesvär. Doseringen av läkemedlet QVAR måste justeras till patientens kliniska bild och behov. Patienten måste strikt följa den föreskrivna doseringen.

Hur ska QVAR tas?

Den verksamma substansen är en aktiv substans. Av denna anledning är det viktigt att patienten strikt följer lämplig dosering och behandlingsperiod. Inhalationen av QVAR ska vara regelbunden och helst spridas över hela dagen. Innan behandlingen påbörjas rekommenderas att munnen sköljs noggrant. Därefter måste munstyckets skyddskåpa tas bort. Sedan kan inhalationen påbörjas. Så snart behandlingen är avslutad rekommenderas att man sköljer munnen igen och sedan sätter tillbaka skyddskåpan på munstycket. Läkemedlet QVAR finns i olika varianter. Dessa inkluderar inhalatorn QVAR Aerosol. Men även QVAR Autohaler och QVAR Easi-Breathe. Patienten kan i förväg bestämma vilken variant som ska användas. Det är viktigt att QVAR-läkemedlet används av patienten varje dag. Först då kan en snabb och, framförallt, omfattande behandlingsframgång uppnås.

Dosering av QVAR

Läkemedlet QVAR kommer i två olika doser. Den ena är dosen 50 mcg och den andra är dosen 100 mcg. Lämplig dosering kan endast fastställas av en legitimerad läkare. Som regel börjar vuxna med en dos på 50 mcg två gånger om dagen. Om patienten inte upplever en behandlingsframgång efter en kort tid kan dosen ökas i enlighet därmed. En glömd dos kan tas vid ett senare tillfälle. Patienten kan också hitta ytterligare information i läkemedlets bipacksedel.

Biverkningar som kan uppstå vid användning av QVAR

I sällsynta fall kan patienten påverkas av vissa biverkningar eller samtidiga symtom under intaget. Följande biverkningar uppträder dock endast hos en liten andel av patienterna. Dessa inkluderar, men är inte begränsade till, följande symtom:

  • Ont i halsen: detta beror vanligtvis på en svampinfektion i munnen och halsen.
  • Ökad andfåddhet omedelbart efter inandning: i sådana fall är det viktigt att kontakta en legitimerad läkare direkt.

De listade biverkningarna försvinner vanligtvis helt av sig själva efter några dagar. Om detta inte är fallet för dig, måste antingen apotekspersonal eller en legitimerad läkare konsulteras.

När ska läkemedlet QVAR inte användas under några omständigheter?

Läkemedlet QVAR får inte tas av patienter som lider av intolerans mot den aktiva substansen eller mot andra substanser. Om så är fallet är det absolut nödvändigt att avstå från att använda QVAR. Detsamma gäller för kvinnliga patienter som är gravida eller ammar – i sådana fall får läkemedlet QVAR inte heller tas. Om du är osäker på om läkemedlet QVAR är lämpligt för dig eller inte, är det rekommenderat att kontakta en legitimerad läkare i förväg och rådfråga honom eller henne i detalj om detta.

Bipacksedel QVAR

Är läkemedlet QVAR även tillgängligt utan recept?

Läkemedlet QVAR kan endast köpas på recept på fysiska apotek eller på nätapotek. Köp utan recept är inte möjligt. Innan patienten börjar ta medicinen bör han eller hon i förväg ta reda på vad den individuella dosen är. Då kommer ingenting att stå i vägen för en snabb behandlingsframgång.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

QVAR

Medicin från

1.034,00 kr