Ramipril

Pris från

517,00 kr

Om du letar efter ett läkemedel som är lämpligt för behandling av högt blodtryck, är Ramipril ett bra val. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen ramipril, som är en så kallad ACE-hämmare. Detta säkerställer att blodtrycket sänks igen på kort tid. Välbefinnandet kan också ökas avsevärt.

Onlineapotek

5/5

598 kr

Onlineapotek

4/5

517 kr

Ramipril
Artikelnummer Ramipril 1.25 mg - 2.5 mg - 5 mg - 10 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Ramipril?

Ramipril är ett läkemedel som har en blodtryckssänkande effekt. Läkemedlet är ett kombinationspreparat som erbjuds i form av tabletter. Läkemedlet erbjuds av det välkända företaget 1A Pharma GmbH. Genom att ta detta läkemedel kan blodtrycket sänkas. Läkemedlet tillhör klassen av aktiva substanser som kallas ACE-hämmare. Det angiotensinomvandlande enzymet ansvarar för att höja blodtrycket. Med den aktiva substansen som finns i Ramipril kan blodtrycket snabbt sänkas igen. Den ökade vätskan utsöndras helt enkelt genom att ta den.

När kan jag använda Ramipril?

Du kan använda läkemedlet Ramipril för olika sjukdomar. Som redan nämnts är det särskilt lämpligt om du vill sänka ditt blodtryck. Fler och fler människor runt om i världen väljer att ta Ramipril om de lider av högt blodtryck. Men även om risken för hjärtinfarkt är hög rekommenderas det att man tar Ramipril.

Användning av Ramipril

Innan du använder läkemedlet Rampiril rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare. Endast på detta sätt kan du också vara säker på användningen av läkemedlet. I allmänhet rekommenderas att du tar tabletten varje dag, helst vid samma tidpunkt. Det är också viktigt att ta tabletten tillsammans med vätska. Se också till att tabletten inte tuggas eller krossas när du tar den. Du bestämmer själv om du vill ta läkemedlet med eller utan måltid. Du kan bestämma detta individuellt. Det är alltid möjligt att läkemedlets effekt antingen är för stark eller för svag. I vilket fall som helst så är det rekommenderat att konsultera en legitimerad läkare.

Dosering av Ramipril

Behandling med Ramipril är lämplig för många olika sjukdomar. Oavsett vilken tillämpning du har valt är det viktigt att du håller dig till den föreskrivna dosen som du fått av din läkare. I allmänhet gäller föjande:

  • Vuxna – Hypertoni
    • Engångsdos: 1-2 tabletter
    • Total dos: 1 gång dagligen
  • Vuxna – Hjärtsvikt
    • Engångsdos: 1 tablett
    • Total dos: 2 gånger dagligen

De biverkningar som kan uppstå när du tar Ramipril

Varje läkemedel har olika biverkningar, inklusive Ramipril. Om du upplever några oönskade biverkningar, såsom:

  • Illamående
  • Diarré
  • Buksmärta
  • Yrsel
  • Huvudvärk
  • Förlust av aptit
  • Smakstörningar

Så rekommenderar vi att du kontaktar en legitimerad läkare. Han eller hon kommer att kunna hjälpa dig vidare.

När får jag inte ta Ramipril?

Det finns också personer som är uteslutna från att ta läkemedlet Ramipril. Om du till exempel är allergisk mot ACE-hämmare ska du inte ta läkemedlet. Du får inte heller ta läkemedlet om du har en överkänslighet mot något av innehållsämnena i läkemedlet. Tar du redan läkemedel regelbundet? Om så är fallet rekommenderar vi också att du rådfrågar en legitimerad läkare, eftersom det också kan uppstå interaktioner mellan de olika läkemedlen.

Personer som lider av njursjukdom får inte heller ta Ramipril. Om du är gravid får du inte ta läkemedlet. Om du ammar bör du också rådgöra med en legitimerad läkare. Patienter som har fluktuerande eller lågt blodtryck är också uteslutna från att ta medicinen i de flesta fall. Det är iallafall rekommenderat att rådgöra med en legitimerad läkare.

Patientinformation Ramipril

Behövs det ett recept för att köpa Ramipril?

Om du vill köpa Ramipril behöver du ett recept. Utan recept kan du inte köpa det. Du kan få receptet utfärdat av en legitimerad läkare. Om du lider av högt blodtryck rekommenderas att överväga läkemedlet.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Ramipril

Medicin från

517,00 kr