Relvar Ellipta

Pris från

1.381,00 kr

Numera finns det en mängd olika andningssjukdomar. Dessa inkluderar inte bara astma, utan även KOL eller andfåddhet. Fler och fler läkare förskriver läkemedlet Relvar Ellipta i sådana fall. Detta läkemedel kan tas enkelt och sprider sin omfattande verkningsmekanism efter bara en kort tid.

Onlineapotek

5/5

1566 kr

Onlineapotek

4/5

1381 kr

Relvar Ellipta
Artikelnummer Relvar Ellipta 92 mcg/22 mcg - 184 mcg/22 mcg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Relvar Ellipta?

Relvar Ellipta är ett inhalationsläkemedel som innehåller två olika aktiva substanser. Den ena är den aktiva substansen flutikason och den andra är vilanterol. Substansen flutikason är antiinflammatorisk och påskyndar läkningsprocessen vid inflammationer i luftvägarna. Substansen vilanterol, å andra sidan, slappnar av musklerna i luftvägarna och vidgar dem. Användningen av detta läkemedel förhindrar eventuella andningssvårigheter. Det kan också användas vid tillstånd som KOL eller astma. Läkemedlet Relvar Ellipta är receptbelagt och kan endast köpas på recept.

Vad används läkemedlet Relvar Ellipta för?

Läkemedlet Relvar Ellipta kan användas för en rad olika tillstånd. Dessa kan till exempel vara astma, KOL eller andra lungsjukdomar. I de flesta fall är dessa sjukdomar förknippade med följande besvär och symtom:

  • Kraftig hosta
  • Andnöd
  • En väsande andning
  • Svullnad och enskilda irritationer i luftvägarna

Om patienten lider av detta obehag kan det vara en indikation på en möjlig andningssjukdom. Användningen av läkemedlet Relvar Ellipta underlättar andningen. Det rekommenderas att använda läkemedlet dagligen.

Hur ska Relvar Ellipta användas?

Metoden för användning av läkemedlet Relvar Ellipta kan förklaras i enskilda steg. Innan en patient startar motsvarande tillämpning är det viktigt att han eller hon får råd av en legitimerad läkare om tillämpningen. Han eller hon kan bestämma lämplig dosering och motsvarande behandlingsperiod. Först och främst måste patienten sätta munstycket direkt på läpparna. Därefter görs en lång inandning och andetaget hålls kvar i 3-4 sekunder. Inhalatorn kan sedan sättas ned. Patienten kan fortsätta andas normalt. När tillämpningen är klar rekommenderas att skyddslocket sätts tillbaka på munstycket och att munnen sedan sköljs.

Dosering av Relvar Ellipta

Läkemedlet Relvar Ellipta kommer i olika styrkor. Den lämpliga styrkan måste bestämmas i förväg och anpassas till patientens tillstånd. Om patienten inte har fått någon specifik behandlingsanvisning kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen:

  • Vuxna kan ta en inhalationsdos av den föreskrivna dosen en gång om dagen åt gången

Om patienten drabbas av smärta eller obehag under behandlingsfasen är det rekommenderat att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan sedan bestämma hur man ska gå vidare.

Biverkningar som kan uppstå när du tar Relvar Ellipta.

Användningen av ett läkemedel är alltid förknippad med en viss risk för eventuella biverkningar. Detsamma gäller för användningen av läkemedlet Relvar Ellipta. I sällsynta fall kan patienten uppleva milda biverkningar. Vi har sammanfattat de vanligaste biverkningarna nedan:

  • Svår huvudvärk
  • Aftösa sår
  • En förkylning
  • Obehag i näsan, t.ex. klåda eller nästäppa.
  • Oregelbunden hjärtrytm

I regel går besvären över av sig själva efter några dagar. Om detta inte är fallet är det rekommenderat att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att förhindra ytterligare biverkningar eller eventuella följdskador.

När får du inte använda läkemedlet Relvar Ellipta under några omständigheter?

I sällsynta fall är patienten utesluten från att använda läkemedlet Relvar Ellipta. Detta gäller främst patienter som lider av allergi eller överkänslighet mot den aktiva substansen. Om patienten lider av högt blodtryck eller har leverproblem får han eller hon inte heller använda läkemedlet. Om patienten inte är säker på om han eller hon är lämplig för att ta läkemedlet eller inte, är det också rekommenderat att diskutera detta med en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att helt undvika felbehandling.

Patientinformation Relvar Ellipta

Är Relvar Ellipta receptfritt?

Svaret på denna fråga är nej. Läkemedlet Relvar Ellipta kan endast köpas på recept. Detta är viktigt eftersom läkaren bestämmer lämplig dosering i förväg. Endast på detta sätt kan en optimal behandlingsframgång uppnås. Om du också letar efter ett lämpligt läkemedel för andningsproblem, rådfråga ditt apotek om läkemedlet Relvar Ellipta. Efter den första tillämpningen kan du förvänta dig en första hälsoförbättring.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relvar Ellipta

Medicin från

1.381,00 kr

Relvar Ellipta

1566 kr