Galvus

Pris från

758,00 kr

Galvus innehåller den aktiva substansen vildagliptin i kombination med metformin, som är lämpligt för behandling av typ 2-diabetes. Galvus är ett receptbelagt läkemedel. Du kan köpa det online direkt i kombination med ett recept. Rådfråga din läkare om du vill köpa Galvus. Du kan läsa mer om Galvus och hur det fungerar, samt hur du använder det, i den här artikeln.

Onlineapotek

5/5

758 kr

Onlineapotek

4/5

1052 kr

Galvus
Artikelnummer Galvus Vildagliptin Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad du bör veta om läkemedlet Galvus

Läkemedlet Galvus måste tas regelbundet och vid samma tidpunkt för att du ska få ut så mycket som möjligt av läkemedlets effekt. Du bör inte sluta ta det själv om inte en legitimerad läkare rekommenderar det. En balanserad kost är viktig för att undvika allvarliga komplikationer i framtiden. Kom ihåg att din livsstil spelar en viktig roll för att kontrollera diabetes.

Diabetesläkemedlet Galvus är inte lämpligt för alla. Se till att din läkare känner till din sjukdomshistoria, t.ex. njurproblem, leverproblem, hjärtsjukdom eller problem med bukspottkörteln. Om du är alkoholist måste din läkare få veta detta.

Kvinnor som är gravida eller ammar bör rådfråga en legitimerad läkare innan de tar detta läkemedel. Om du tar Galvus tillsammans med andra läkemedel, se till att din läkare vet om det eftersom det kan orsaka allvarliga biverkningar. Undvik också att dricka alkohol medan du tar detta läkemedel. Din läkare kommer också att kontrollera din njur- och leverfunktion före och under din diabetesbehandling.

Dessa är fördelarna med Galvus

Galvus är en kombination av två aktiva substanser och bidrar till att sänka blodsockernivån. Att balansera blodsockernivåerna är viktigt vid behandling av diabetes. När blodsockernivåerna är kontrollerade minskar också risken för allvarliga komplikationer som njurskador, ögonskador och nervproblem. Kontrollerad diabetes minskar också risken för hjärtsjukdom och stroke. Att ta Galvus tillsammans med en lämplig kost hjälper dig att leva ett normalt och hälsosamt liv.

Biverkningar av Galvus

Olika biverkningar kan också uppstå när du tar Galvus. Om du drabbas av biverkningar försvinner de flesta av dem av sig själva när kroppen vänjer sig vid de aktiva substanserna i läkemedlet. Några av biverkningarna är:

  • Illamående
  • Kräkningar
  • Smärta i magen
  • Diarré
  • Huvudvärk
  • Darrningar
  • Yrsel
  • Aptitförlust
  • Metallisk smak
  • Hypoglykemi

Hur man tar Galvustabletter

Det är rekommenderat att konsumera detta läkemedel i den dos och varaktighet som din läkare föreslår. Du måste svälja läkemedlet helt och får inte tugga, krossa eller bryta det. Ta Galvus i samband med måltid. Det faktum att detta läkemedel finns i tablettform gör det också lätt att ta.

Effekten av Galvus

Galvus är ett antidiabetikum som verkar genom att minska glukosproduktionen i levern och öka kroppens känslighet för insulin. Det hjälper också till att frisätta insulin från bukspottkörteln och minskar de hormoner som höjer blodsockernivån.

Användningsområden för Galvus

Galvus innehåller den aktiva substansen vildagliptin i kombination med metformin, som bereds i form av vildagliptin/metforminhydroklorid i förhållandet 50 mg/500 mg, 50 mg/850 mg och 50 mg/1000 mg. Läkemedlet är avsett för behandling av typ 2-diabetes med följande specifika användningsområden:

Galvus är indicerat som ett komplement till diet och motion för att förbättra den glykemiska kontrollen hos människor. Galvus är indicerat i kombination med en sulfonureid som ett komplement till diet och motion hos patienter som inte får tillräcklig glykemisk kontroll med sulfonureid och metformin.

Galvus Bipacksedel

Dosering av läkemedlet Galvus

Ta Galvus enligt anvisningarna. Din läkare kommer att ge dig råd om hur ofta du ska ta Galvus beroende på ditt hälsotillstånd. I vissa fall kan yrsel, illamående, huvudvärk, överdriven svettning, lågt blodsocker och tremor förekomma. De flesta av dessa biverkningar av Galvus kräver inte läkarvård och kommer att avta med tiden. Om biverkningarna kvarstår eller förvärras ska du dock kontakta din läkare.

Behandlingsprocessen för typ 2-diabetes beror på den enskilda patienten och effekten av toleransen. Doseringsrekommendationerna för Galvus är följande

Den rekommenderade startdosen baseras på patientens aktuella behandlingsprocess med vildagliptin och/eller metforminhydroklorid. Läkemedlet ska tas i samband med måltid för att minska gastrointestinala komplikationer orsakade av metformin.

Startdos för patienter som får monoterapi med vildagliptin men vars blodsockerkontroll är otillräcklig: Baserad på den vanliga startdosen av metforminhydroklorid (850 mg en gång dagligen eller 500 mg två gånger dagligen). Galvus kan initialt tas med en 50 mg/50 mg tablett två gånger dagligen och gradvis ökas efter bedömning av adekvat reaktion på behandlingen.

Initialdos till patienter som inte kontrolleras med monoterapi med metforminhydroklorid: Beroende på vilken dos av metforminhydroklorid som patienten behandlas med kan Galvus sättas in med en dos på 50 mg/500 mg.

Instruktioner för användning av Galvus

Vissa personer får inte använda läkemedlet Galvus. Personer som är känsliga för en substans i Galvus ska till exempel inte använda detta läkemedel. Patienter med svår njurinsufficiens måste också avstå från att ta läkemedlet Galvus. Om du är osäker på om du är lämplig att använda Galvus ska du rådgöra med en legitimerad läkare.

Vad du bör vara uppmärksam på när du använder Galvus

Galvus får inte användas för att behandla typ 1-diabetes eller för att behandla diabetisk ketoacidos. Utför också ett leverfunktionstest före behandling med Galvus. Dessa tester ska övervakas och granskas var 3:e månad under behandlingen med Galvus. Hos patienter med förhöjda transaminasnivåer ska leverfunktionen kontrolleras en andra gång för att bekräfta resultaten och sedan kontrolleras regelbundet tills funktionerna återgår till det normala.

På grund av den potentiella risken för neonatal hypoglykemi i samband med metformin och de begränsade data som finns, ska Galvus inte användas av ammande kvinnor.

Tips för användning av Galvus

Regelbunden användning av detta läkemedel hjälper till att kontrollera blodsockernivån. Regelbunden motion och en hälsosam kost rekommenderas för att kontrollera blodsockernivån. Ta Galvus tillsammans med måltid för att undvika magbesvär.

Risken för viktökning och lågt blodsocker är mindre än för andra diabetiker. Om du har genomgått en operation eller narkosbehandling bör du informera din läkare. Om du upplever illamående, snabb andning eller magsmärtor, kontakta din läkare.

Din läkare kommer att kontrollera dina njur- och leverproblem innan behandlingen påbörjas. Om du får symtom som buksmärtor, aptitlöshet eller mörkfärgad urin ska du omedelbart tala med din läkare om detta.

Det är viktigt att du går på dina regelbundna läkar- och klinikbesök. På så sätt kan dina framsteg övervakas. Då och då kommer du att behöva ta blodprov för att se till att din lever fungerar bra. Detta beror på att Galvus ibland kan orsaka leverproblem. Symtomen på detta är sjukdomskänsla, svår trötthet, buksmärtor och mörkfärgad urin – du måste tala om för din läkare om du utvecklar något av dessa symtom.

Din läkare kan rekommendera att du regelbundet mäter blodsockret (glukos) i blodet eller urinen för att kontrollera att din diabetes är välkontrollerad. Din läkare eller diabetessköterska kommer att visa dig hur du gör.

Slutsats – Galvus

Galvus tillhör en klass av antidiabetika som kallas ”dipeptidylpeptidas-4 (DPP-4)-hämmare”, som används för att behandla typ 2-diabetes, särskilt hos patienter vars blodsockernivåer inte kan kontrolleras enbart med hjälp av kost och motion. Galvus kan ges ensamt eller i kombination med andra läkemedel. Typ 2-diabetes är ett kroniskt (långvarigt) tillstånd som påverkar hur våra kroppar bearbetar glukos. Personer med typ 2-diabetes producerar antingen inte tillräckligt med insulin eller kan inte uppfylla dess funktion i kroppen (insulinresistens). Medelålders eller äldre personer drabbas mest sannolikt av typ 2-diabetes, som också kallas åldersdiabetes.

Om du är allergisk mot Galvus eller något annat verksamt innehållsämne ska du informera din läkare. Galvus rekommenderas inte för barn under 18 år. Om du är gravid eller ammar, eller om du genomgår dialys, ska du informera din läkare innan du tar Galvus. Undvik att dricka alkohol när du tar Galvus eftersom det kan öka eller minska blodsockernivån. Galvus rekommenderas inte för patienter med diabetisk ketoacidos och typ 1-diabetes. Om du har typ 1-diabetes, diabetisk ketoacidos (alltför stora mängder syror i blodet som kallas ketoner) eller någon sjukdom i bukspottkörteln, njurar, lever eller hjärtproblem ska du tala med din läkare innan du tar Galvus.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Galvus

Medicin från

758,00 kr