Scheriproct

Pris från

481,00 kr

Läkemedlet Scheriproct är endast lämpligt för vuxna patienter. Det finns nu i olika doseringsformer så att patienten kan bestämma individuellt. Läkemedlet Scheriproct är särskilt känt för sitt snabba verkningssätt. Scheriproct salva kan också köpas från nätapotek. Läkemedlet är idealiskt för personer som lider av hemorrojder.

Onlineapotek

5/5

481 kr

Onlineapotek

4/5

490 kr

Scheriproct
Artikelnummer Scheriproct Cincochaine / Prednisolon Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Scheriproct – vad innehåller läkemedlet?

Läkemedlet Scheriproct förskrivs ofta till patienter som lider av hemorrojder. Scheriproct innehåller den välkända aktiva substansen cinchokain. Denna aktiva substans lindrar symtomen. Läkemedlet Scheriproct appliceras direkt på de aktuella hudområdena. Detta läkemedel lindrar också de symtom som uppstår, t.ex. ihållande klåda, svullnad eller svår smärta.

När kan läkemedlet Scheriproct tas av patienten?

Läkemedlet Scheriproct är utmärkt för behandling av hemorrojder och andra besvär i analområdet. Dessa kan omfatta sprickor eller skavsår i analområdet eller analeksem. Innan patienten börjar använda läkemedlet Scheriproct är det viktigt att få detaljerade råd från en legitimerad läkare i förväg. Läkaren kommer sedan att förklara för patienten hur läkemedlet ska användas och hur patienten ska dosera Scheriproct. Efter bara några dagar kan patienten förvänta sig den första hälsoförbättringen.

Hur ska Scheriproct tas?

Läkemedlet Scheriproct finns tillgängligt i form av tabletter samt i form av så kallade suppositorier. Patienten måste följa den föreskrivna dosen. Scheriproct suppositorier sätts in direkt i anus. Scheriproct salvan, å andra sidan, appliceras endast på motsvarande hudområden och kan sedan absorberas i huden. Scheriprocttabletterna, å andra sidan, tas oralt tillsammans med vatten. Det är viktigt att patienten uppmärksammar detta, eftersom Scheriprocttabletterna inte tuggas eller krossas under några omständigheter. Detta kan starkt påverka verkningsmekanismen.

Dosering av läkemedlet Scheriproct

Doseringen av detta läkemedel måste justeras i förväg till motsvarande sjukdom och de befintliga besvären. Om patienten inte har fått någon specifik doseringsanvisning kan han eller hon följa den allmänna doseringsrekommendationen. Daglig användning av två Scheriproctdoser per dag rekommenderas för vuxna patienter. Redan efter några dagar kan patienten förvänta sig en initial hälsoförbättring. Om patienten inte upplever någon förbättring av hälsan måste en legitimerad läkare kontaktas omedelbart, som sedan kan öka dosen individuellt så att behandlingen kan utföras på ett effektivt sätt. Patienten får under inga omständigheter öka dosen på egen hand. I värsta fall kan detta till och med leda till en felaktig behandling.

Biverkningar som kan uppstå när du tar läkemedlet Scheriproct

Att ta läkemedel är alltid förknippat med en viss risk för eventuella biverkningar. Dessa biverkningar uppträder dock endast hos en liten del av patienterna. De kan omfatta hudutslag på de drabbade delarna av kroppen eller en stickande känsla. Dessa biverkningar försvinner helt av sig själva efter bara några dagar. Om så inte är fallet, eller om biverkningarna förvärras, ska en legitimerad läkare eller apotekspersonal kontaktas omedelbart. Han eller hon kan sedan justera dosen så att biverkningarna gradvis avtar.

Scheriproct Bipacksedel

När får läkemedlet Scheriproct aldrig tas?

Läkemedlet Scheriproct är inte lämpligt för alla patienter, i vissa fall är en patient helt utesluten från att ta läkemedlet Scheriproct. Dessa är företrädesvis patienter som är gravida eller ammar. I ett sådant fall måste patienten helt avstå från att ta läkemedlet. Om patienten lider av en allergisk reaktion mot en av de aktiva substanserna måste han eller hon också avstå från att använda Scheriproct. I värsta fall kan detta leda till smärtsamma biverkningar. Rådgör i förväg med en legitimerad läkare eller apotekspersonal.

Scheriproct – finns detta läkemedel tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Scheriproct är receptbelagt och kan endast köpas på recept. Receptfria köp är inte möjliga. Det är viktigt att patienten i förväg får information om lämplig dosering. Detta är det enda sättet att förhindra en felaktig behandling. Om du lider av hemorrojder så rådfråga din läkare eller apotekspersonal om läkemedlet Scheriproct. Den första hälsoförbättringen kan förväntas efter bara några dagar.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Scheriproct

Medicin från

481,00 kr