Scopoderm

Pris från

556,00 kr

Allt fler människor drabbas av så kallad resesjuka. Detta kan inträffa under flygresor såväl som under bilresor eller resor till sjöss. Scopoderms plåster appliceras direkt på huden och sprider på så sätt sin effekt. Det bästa är att prova själv och se själv.

Onlineapotek

5/5

556 kr

Onlineapotek

4/5

566 kr

Scopoderm
Artikelnummer Scopoderm TTS 1.5 mg 2 plåster Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Scopoderm – vilken typ av läkemedel är detta?

Läkemedlet Scopoderm är tillgängligt i form av enkla plåster och ordineras huvudsakligen till patienter som lider av illamående. Läkemedlet Scopoderm innehåller den välkända aktiva substansen skopolamin. Denna aktiva substans är särskilt känd på grund av dess unika verkningssätt. Den aktiva substansen som ingår i läkemedlet kommer in i patientens kropp direkt genom huden och sprider sitt verkningssätt där. Denna effekt kan vara i upp till tre dagar. Läkemedlet Scopoderm är receptbelagt och kan endast köpas recept.

När kan Scopoderm användas?

I regel ordineras läkemedlet Scopoderm till patienter som lider av så kallad resesjuka. Detta yttrar sig vanligtvis som illamående och kräkningar. Detta kan förebyggas med hjälp av Scopoderm-plåstret. Scopoderm-plåstret är lämpligt för både bilsjuka och luft- eller sjösjuka. Det är dock tillrådligt att i förväg rådfråga en lämplig läkare om hur plåstret ska appliceras. Endast på detta sätt kan en snabb behandlingsframgång uppnås.

Hur används läkemedlet Scopoderm?

Scopoderm får endast appliceras på helt rena, hårlösa hudområden. Av denna anledning är det viktigt att noggrant rengöra det aktuella hudområdet i förväg eller, om nödvändigt, att avlägsna håret. Scopoderm kan sedan appliceras på huden. Plåstret kan sitta kvar på huden i upp till tre dagar. Därefter måste plåstret bytas ut. En av de vanligast valda hudplatserna är området bakom örat. Det är bäst att få råd om detta i förväg.

Scopoderm – en individuell dosering

Det första plåstret appliceras vanligtvis på huden 6 till 15 timmar före den planerade resan. Effekten av Scopoderm varar vanligtvis i upp till tre dagar. Därefter måste plåstret bytas ut. När du har tagit bort plåstret ska du rengöra hudområdet noggrant igen och först därefter sätta på ett nytt plåster. Endast på detta sätt kan plåstret perfekt överföra den aktiva substansen som det innehåller till huden. Om patienten drabbas av svår smärta under appliceringen kan en legitimerad läkare eller apotekspersonal kontaktas när som helst. Han eller hon kan sedan bestämma hur man ska gå vidare.

Scopoderm – biverkningar av läkemedlet

Som med alla andra läkemedel kan vissa biverkningar uppstå vid användning av läkemedlet Scopoderm. Det är dock bara ett fåtal patienter som drabbas av dessa biverkningar. Vi har sammanfattat de mest kända och även de vanligaste biverkningarna nedan:

  • Muntorrhet
  • Dåsighet
  • Stark ljuskänslighet

De listade biverkningarna försvinner vanligtvis av sig själva efter några dagar. Om detta inte är fallet måste en legitimerad läkare eller apotekspersonal kontaktas omedelbart. Han eller hon kan sedan justera dosen eller besluta om ytterligare åtgärder.

Patientinformation [Engelska] Scopoderm TTS 1.5 mg

När får patienten inte ta läkemedlet Scopoderm under några omständigheter?

Scopoderm är inte lämpligt för alla patienter. I vissa sällsynta fall är en patient helt utesluten från att använda Scopoderm. Dessa är främst patienter som lider av en stark allergisk reaktion mot en av de aktiva substanserna. Dessutom får läkemedlet Scopoderm inte användas av patienter som lider av en ögonsjukdom. Om patienten är gravid eller ammar bör användningen av Scopoderm också diskuteras med en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att förhindra eventuell felaktig behandling.

Finns läkemedlet Scopoderm receptfritt?

Svaret på detta påstående är nej. Scopoderm plåster får endast köpas på recept. Det måste i förväg klargöras om patienten får använda Scopoderm överhuvudtaget eller om han eller hon är utesluten från att använda läkemedlet. Om du lider av åksjuka så rådfråga din läkare om Scopoderm. Scopoderm sprider sin effekt snabbt i patientens kropp och gör det möjligt för honom eller henne att njuta av en symptomfri flyg- eller sjöresa.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Scopoderm

Medicin från

556,00 kr