Ornibel

Pris från

973,00 kr

Ornibel är en unik ring som erbjuder en lösning mot oönskad graviditet. Den placeras i slidan och avger diskret potenta hormoner. Dess enkelhet och effektivitet gör det till ett exceptionellt skydd mot oönskade graviditeter.

Onlineapotek

5/5

973 kr

Ornibel
Artikelnummer Ornibel 3 stycken p-ring Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Ornibel – vad är det egentligen? 

Ornibel är en unik ring som sätts in i slidan för att skydda mot graviditet. Det dispenserar stadigt hormoner i kroppen, vilket hindrar en oönskad graviditet. Denna enkla preventivmetod är både effektiv och enkel.

För vad kan Ornibel användas? 

P-ringen är en unik ring för kvinnor som innehåller etonogestrel och etinylestradiol. Dessa hormoner stoppar frisättningen av ett ägg, vilket förhindrar en oönskad graviditet. Dessutom förtjockar ringen slemmet i livmodern, vilket hindrar spermierna från att tränga in. Det är ett utmärkt alternativ för kvinnor som inte är intresserade att ta p-piller på daglig basis.

Hur ska Ornibel administreras? 

Ornibel är en liten, böjlig ring för slidan som förblir inbäddad i 21 dagar, för att undvika graviditet. Veckan därpå tas den ut, vilket möjliggör ett lätt menstruationsflöde samtidigt som den fortsätter att verka preventivt. När sju dagar har gått sätts en ny ring in för att initiera en ny cykel. Denna ring ska sitta i under sexuellt umgänge, vid badning, duschning och även när du använder tamponger. Det rekommenderas dock att rutinmässigt kontrollera p-ringen. Efter användning bör ringen kasseras på ett ansvarsfullt sätt. Spola inte ner den i toaletten, släng den inte med de vanliga sopporna.

Dosering av Ornibel

Ornibel preventivmedelsring erbjuder kvinnor ett sätt att undvika graviditet. Genom frisättningen av två hormoner, etonogestrel och etinylestradiol, ger det dagligt skydd. Man bör sätta in ringen och behålla den i tre veckor, ta bort den i en vecka innan den ersätts med en ny. För personer under 18 år bör ringen endast användas om läkaren godkänt detta. Det är viktigt att läsa den medföljande bipacksedeln innan du använder den.

Biverkningar av Ornibel

Du kan uppleva vissa biverkningar när du använder en spiral. Biverkningar som förekommer kan exempelvis vara:

  • Blödningar, då och då;
  • Ont i magen, illamående, diarré samt mag- och tarmbesvär;
  • Obehag i genitalområdet, exempelvis att det klias eller att flytningar uppstår;
  • En svampinfektion;
  • Depression och humörsvängningar;
  • En spändhet brösten;
  • Finnar;
  • Viktuppgång;
  • Ont i huvudet/migränliknande symtom.

När du tar hormonpreparerade läkemedel kan kroppsliga komplikationer uppstå. Dessa biverkningar försvinner vanligtvis när din kropp vänjer sig vid hormonerna. Om problem kvarstår, är det lämpligt att rådgöra med en legitimerad läkare. Innan behandlingen påbörjas är det absolut nödvändigt att läsa den medföljande bipacksedeln, som räknar upp en rad potentiella biverkningar, inklusive ytterst sällsynta och allvarliga åkommor som cancer eller blodpropp.

Patientinformation Ornibel

Vid vilka tillfällen får du inte ta Ornibel under några omständigheter?

Alla kan inte använda Ornibel. Om man lider av vissa hälsobesvär eller sjukdomstillstånd bör Ornibel inte användas som preventivmedel. Du bör inte använda Ornibel om du:

  • Är allergisk mot etonogestrel, etinylestradiol eller någon av de andra substanserna i preventivringen;
  • Har haft en blodpropp eller blockering av blodkärlen, eller om det finns en stor chans att det inträffar;
  • Har en blodkoaguleringsstörning;
  • Har bultande värk i huvudet och synstörningar;
  • Har en sjukdom i levern, eller om du har upplevt en hjärtinfarkt eller stroke;
  • Har eller har haft cancer i dina bröst eller intima områden;
  • Har haft oförklarliga blödningar;
  • Är sängbunden på grund av orörlighet.

Innan du använder Ornibel, är det rekommenderat att konsultera en legitimerad läkare om du för närvarande tar andra läkemedel eller har några hälsoproblem. Bipacksedeln kommer att ge avgörande insikter om lämplighet och eventuella kontraindikationer att överväga.

Vad gäller vid graviditet, framförande av fordon och vid förtäring av alkohol?

P-ringen är olämplig för gravida kvinnor. Sök medicinsk rådgivning om du ammar. Inga data tyder på några restriktioner för bilkörning eller alkoholkonsumtion när du använder ringen.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Ornibel

Medicin från

973,00 kr