Seretide

Pris från

719,00 kr

En sjukdom i luftvägarna kan visa sig genom en mängd olika symtom. I de flesta fall drabbas patienten av en stark irriterande hosta. Genom att använda Seretideinhalatorn kan symtomen lindras snabbt. Dessutom blir andningen lättare för patienten. Rådfråga din läkare om läkemedlet Seretide.

Onlineapotek

5/5

719 kr

Onlineapotek

4/5

884 kr

Seretide
Artikelnummer Seretide Fluticasone + Salmeterol Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Seretide – vilken slags läkemedel är det?

Läkemedlet Seretide är företrädesvis ordinerat till personer som lider av en andningssjukdom. Detta kan till exempel vara bronkialastma eller kronisk obstruktiv lungsjukdom. Detta är också känt som KOL. I sällsynta fall ordineras läkemedlet Seretide också till personer som bland annat lider av flatulens. Läkemedlet Seretide kräver recept och kan endast köpas på recept. Om du inte har ett recept kan du inte köpa det på apoteket. Läkemedlet Seretide är inte bara lämpligt för vuxna, utan även för ungdomar och barn. Doseringen justeras alltid individuellt.

Användning av läkemedlet Seretide

Läkemedlet Seretide är ett inhalationspulver som inhaleras av patienten. Doseringen måste alltid anpassas till motsvarande sjukdomstillstånd. Munstyckets skydd tas först bort före användning. Därefter kan munstycket placeras mellan läpparna. De enskilda inhalationspuffarna avges en efter en. Se till att du andas ut före inandning så att du kan andas in pulvret efteråt. När inhalationen är klar är det viktigt att sätta skyddslocket på munstycket. Detta är det enda sättet att förhindra en eventuell bakterieinfektion. Se alltid till att den föreskrivna dosen inte överskrids eller ändras under några omständigheter. Dessutom bör tillämpningen inte ske direkt efter en måltid. Det rekommenderas att använda Seretide ungefär en timme före måltid eller en timme efter. Om du märker att du påverkas av vissa besvär eller biverkningar, bör en legitimerad läkare alltid konsulteras direkt. Detta är det enda sättet att förhindra efterföljande skador.

Biverkningar av läkemedlet Seretide

Biverkningar är samtidiga symtom som är oönskade i alla avseenden. Ändå kan dessa biverkningar uppstå. Dessa kan bland annat vara följande besvär:

  • En stark irriterande hosta
  • Heshet
  • En infektion med jästsvamp
  • Huvudvärk
  • Darrningar
  • Stark hjärtklappning
  • Kramper i musklerna

Förutom dessa biverkningar finns det många andra biverkningar och negativa reaktioner. Vi har dock begränsat vår lista till de viktigaste av dessa biverkningar. Om du drabbas av andra besvär under behandlingen är det också rekommenderat att besöka en legitimerad läkare direkt. Medicinsk rådgivning är ofta den rätta lösningen i en sådan situation.

Kan vissa interaktioner uppstå vid användning av läkemedlet Seretide?

Interaktioner uppstår endast vid intag om de motsvarande aktiva substanserna inte är kompatibla med varandra. Detta kan vara fallet i vissa situationer. Av denna anledning är det viktigt att i förväg klargöra om du är lämplig för användning av läkemedlet Seretide. Seretide får inte tas samtidigt som vissa läkemedel. Dessutom bör kvinnor som är gravida eller fortfarande ammar också avstå från att ta läkemedlet. En patient kan inte själv avgöra om han eller hon är lämplig att ta läkemedlet Seretide. Detta bör alltid göras i samråd med läkare eller apotekspersonal.

Patientinformation Seretide Diskus

Viktig information om användningen av läkemedlet Seretide

Det finns några viktiga tips som du definitivt bör vara uppmärksam på. I det första steget är det viktigt att kontrollera för en eventuell överkänslighet mot substansen. Om du har en överkänslighet är du helt utesluten från att använda läkemedlet Seretide. Dessutom bör personer som lider av hjärtsjukdom eller lungtuberkulos också helt avstå från att använda Seretide. Om du nyligen har diagnostiserats med hypertyreos är Seretide inte heller lämpligt för användning. Dessutom ska läkemedlet aldrig användas av barn och ungdomar under 12 år. Detta läkemedel är endast lämpligt för vuxna eller ungdomar över 12 år. För ungdomar från 12 års ålder bör läkemedlet också endast användas för vissa tillämpningar. Fråga läkare eller apotekspersonal om detaljerade råd. Detta är det enda sättet att se till att du inte får fel behandling eller till och med tar en överdos. Omfattande konsultation är definitivt att rekommendera.

Är läkemedlet Seretide receptbelagt?

Läkemedlet Seretide måste alltid förskrivas. Detta innebär att patienten måste få ett motsvarande recept i förväg. Med receptet kan du sedan köpa läkemedlet på apoteket. Seretide kan också köpas i de många olika nätapoteken på recept. Vid en beställning hos ett nätapotek kommer läkemedlen att skickas direkt till ditt hem. Om patienten har frågor innan, under eller efter tillämpningen så kan en legitimerad läkare eller apotekare kontaktas när som helst.

Vad kostar Seretide?

Som nästan alla läkemedel kommer läkemedlet Seretide också i olika doser. Priset varierar alltid beroende på dosering. 125 ml av läkemedlet Seretide är förknippat med ett pris på 86,40 euro (ca. 1015 SEK). Läkemedlet Seretide kan dock också köpas i större förpackningar. Återigen är priset alltid relaterat till innehållet i förpackningen och förpackningsstorleken. Du kan ta reda på motsvarande pris i förväg både online och fysiskt. Om du lider av en andningssjukdom bör du inte vänta för länge utan kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan sedan ordinera läkemedlet Seretide för användning.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Seretide

Medicin från

719,00 kr