Serevent

Pris från

910,00 kr

Serevent är ett välkänt läkemedel som tas av allt fler patienter som lider av andningssjukdomar. Dessa är huvudsakligen COPD-patienter. Tillämpningen utförs som en inhalation. Patienten kan förvänta sig en initial förbättring av hälsan efter bara en kort tid.

Onlineapotek

5/5

1223 kr

Onlineapotek

4/5

910 kr

Serevent
Artikelnummer Serevent Salmeterol Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Serevent?

Läkemedlet Serevent är en så kallad brokodilator. Detta används särskilt för långtidsbehandlingar. Läkemedlet innehåller den välkända aktiva substansen salmeterol. Salmeterol är särskilt känd för sin snabba effekt och lätta absorption. Verkningstiden för läkemedlet är i genomsnitt upp till 12 timmar. Användningen av Serevent håller luftvägarna fria och lindrar även inflammation i luftvägarna och på slemhinnorna. Om en patient lider av andnöd eller en väsande andning är användning av läkemedlet Serevent en utmärkt lösning.

Vad används läkemedlet Serevent för?

Läkemedlet Serevent kan användas för många olika sjukdomar i luftvägarna. Det används dock företrädesvis vid andfåddhet eller väsande andning. Allt fler läkare skriver dock ut läkemedlet Serevent för att behandla inflammation i mun, svalg och slemhinnor. Innan en patient börjar ta läkemedlet är det viktigt att i förväg diskutera det i detalj med en legitimerad läkare. Läkaren kommer att informera patienten om lämplig dosering och behandlingsperiod.

Hur används läkemedlet Serevent?

Sereventinhalatorn ska användas minst en gång per dag. Den föreskrivna dosen enligt receptet bör dock företrädesvis följas. Om patienten inte känner en tydlig förbättring efter några dagar måste en legitimerad läkare kontaktas så att dosen kan justeras i enlighet med detta. Innan patienten börjar andas in är det viktigt att andas ut lugnt. Det finns en räknare på framsidan av Sereventinhalatorn. Detta gör det möjligt för patienten att se hur många inhalationer de redan har tagit. När inhalationen har avslutats rekommenderas att munnen sköljs noggrant. Dessutom måste skyddslocket sättas tillbaka på munstycket.

Serevent bipacksedeln

Dosering av Serevent

Doseringen anpassas alltid efter patientens sjukdomstillstånd. Doseringen beror också på de besvär som påverkar patienten. Både vuxna och barn mellan 4 och 12 år rekommenderas att ta en inhalation en gång om dagen. Om en patient lider av kronisk KOL kan två inhalationer administreras dagligen. Patienten bör dock diskutera detta noggrant i förväg med en legitimerad läkare. Om besvär eller biverkningar uppstår under behandlingen är det viktigt att kontakta en legitimerad läkare.

Biverkningar av Serevent

I sällsynta fall kan patienten uppleva vissa biverkningar när han eller hon tar läkemedlet Serevent. Det är dock bara en liten andel av patienterna som drabbas av dessa biverkningar. De kan omfatta, men är inte begränsade till, följande symtom:

  • Svår huvudvärk
  • Muskelkramper
  • En känsla av svaghet
  • Enstaka klåda och svullnad

Som regel avtar de listade biverkningarna under de första dagarna av behandlingen. Om detta inte är fallet för dig, är det lämpligt att kontakta en legitimerad läkare omedelbart. Han eller hon kan sedan bestämma hur man ska gå vidare, så att ytterligare biverkningar eller eventuell följdskada kan förhindras.

När ska patienten inte ta läkemedlet Serevent under några omständigheter?

Läkemedlet Serevent får inte tas av patienter som lider av stark allergi eller överkänslighet mot de aktiva substanserna eller andra innehållsämnen. Om så är fallet rekommenderas att du omedelbart slutar ta läkemedlet. I sällsynta fall kan det också förekomma interaktioner mellan de aktiva substanserna. Detta gäller särskilt för patienter som samtidigt tar andra läkemedel, t.ex. betablockerare eller antidepressiva medel. Om en patient är osäker på om läkemedlet är lämpligt för honom eller henne rekommenderas att kontakta apotekspersonal eller en legitimerad läkare i förväg. Han eller hon kan då ge patienten detaljerade råd om detta.

Är läkemedlet Serevent tillgängligt utan recept?

Svaret på denna fråga är nej. Läkemedlet Serevent kan endast köpas på recept från ett fysiskt apotek eller på ett nätapotek över internet. Det är dock viktigt att patienten i förväg har informerats om lämplig dosering och lämplig behandlingsperiod. Ytterligare information om lämpligt intag och eventuella biverkningar finns också i bipacksedeln.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Serevent

Medicin från

910,00 kr