Sevikar

Pris från

754,00 kr

Läkemedlet Sevikar tillverkas av det välkända företaget Daiichi-Sankyo. Det är lämpligt för personer som lider av högt blodtryck. Detta beror på att läkemedlet är blodtryckssänkande. När Sevikar tas slappnar musklerna i blodkärlen av. Dessa kan sedan vidgas, vilket sänker blodtrycket. Du kan ta reda på var du kan köpa läkemedlet, vilken dosering som är lämplig och vilka personer som inte får ta det här nedan.

Onlineapotek

5/5

754 kr

Onlineapotek

4/5

760 kr

Sevikar
Artikelnummer Sevikar Amlodipin besilat / Olmesartan medoxomil Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Sevikar?

Sevikar är ett läkemedel som sänker blodtrycket. Det finns två aktiva substanser i läkemedlet: olmesartanmedoxomil och amlodipin. Båda dessa är användbara för behandling av högt blodtryck. Genom att ta läkemedlet kan musklerna i blodkärlen slappna av.

Vad kan Sevikar användas till?

Sevikar används vid högt blodtryck. Det kan hända att blodtrycket inte kan kontrolleras helt med amlodipin och olmesartanmedoxomil. För högt blodtryck kan ha många negativa effekter på kroppen. Till exempel lider människor som har för högt blodtryck också ofta av olika organiska skador. För högt blodtryck kan ha en negativ effekt på olika organ som njurar, ögon och hjärna. Av denna anledning är det viktigt att högt blodtryck behandlas så snart som möjligt. Om du lider av högt blodtryck är Sevikar perfekt för att både sänka och kontrollera blodtrycket.

Hur ska Sevikar tas?

Vi rekommenderar att du tar läkemedlet efter samråd med en legitimerad läkare. Om du är osäker på hur du ska ta läkemedlet kan du rådfråga en legitimerad läkare. I allmänhet gäller en dos om en tablett per dag. Du kan ta tabletten oberoende måltid eller ej. Det är också lämpligt att ta tabletten hel tillsammans med vätska. Du bör dock vara helt säker på att tabletten inte tas med grapefruktjuice. Se till att tabletten tas vid samma tidpunkt varje dag.

Dosering av Sevikar

Doseringen av läkemedlet Sevikar är 1 tablett per dag. Detta är både den enskilda och totala dosen per dag. Som nämnts ovan rekommenderas att tabletten tas vid samma tidpunkt varje dag. Tabletten kan tas med eller utan måltid.

Hur länge du tar läkemedlet beror huvudsakligen på ditt sjukdomstillstånd. I detta fall rekommenderas det att du konsulterar en legitimerad läkare.

Vilka biverkningar kan uppstå med Sevikar?

Biverkningar kan alltid uppstå när man tar läkemedel. Biverkningarna är däremot ofta övergående. I sällsynta fall kan allvarliga biverkningar uppstå. Biverkningar kan uppstå särskilt om patienten är allergisk mot den aktiva substansen. Möjliga biverkningar som kan uppstå när du tar Sevikar är till exempel:

  • Yrsel
  • Svullna fotleder
  • Utmattning
  • Huvudvärk

Om dessa biverkningar skulle uppstå kommer de också att avta snabbt i de flesta fall. Om du påverkas av de ovan nämnda biverkningarna under en längre tid rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare.

Sevikar bipacksedeln

När får man inte ta Sevikar under några omständigheter?

Om du är allergisk mot amlodipin eller någon annan ingående aktiv substans i Sevikar får du inte ta läkemedlet. Om du är osäker på om du har en allergisk reaktion bör du rådfråga din läkare. Du bör inte heller ta läkemedlet om du ammar eller är gravid. Om du lider av gallsten bör du avstå helt från läkemedlet. Personer som lider av njurproblem eller leversjukdomar är också uteslutna från att ta det. Personer som lider av hjärtproblem bör också avstå från att ta det.

Kan jag köpa Sevikar utan recept?

Om du lider av högt blodtryck och fortfarande letar efter ett lämpligt läkemedel är Sevikar sannolikt ett bra val. Att ta detta läkemedel är enkelt. Dessutom kan en snabb effekt säkerställas. Du kan köpa Sevikar antingen från ett fysiskt apotek eller ett nätapotek. Om du vill köpa läkemedlet behöver du dock ett recept.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Sevikar

Medicin från

754,00 kr