Simvastatin

Pris från

487,00 kr

För personer som lider av för högt kolesterol är läkemedlet Simvastatin utmärkt. De filmdragerade tabletterna tas regelbundet av patienten och säkerställer att kolesterolnivån bibehålls på en god nivå. Läkemedlet kan köpas både på fysiska apotek och på de olika nätapoteken.

Onlineapotek

5/5

487 kr

Onlineapotek

4/5

490 kr

Simvastatin
Artikelnummer Simvastatin 10 mg / 20 mg / 40 mg / 80 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vilken typ av läkemedel är Simvastatin?

Läkemedlet Simvastatin är särskilt lämpligt för att sänka kolesterolnivåerna. Om patienten lider av en för hög kolesterolnivå, är läkemedlet Simvastatin troligtvis rätt för honom eller henne. Läkemedlet Simvastatin kan också förhindra en eventuell hjärtsjukdom. Detta läkemedel kan endast köpas på recept. Rådfråga din läkare om läkemedlet Simvastatin.

När kan du ta Simvastatin?

Läkemedlet Simvastatin är särskilt lämpligt för patienter som lider av högt kolesterol. En för hög kolesterolnivå kan bero på en rad olika utlösande faktorer. Å ena sidan kan det vara ärftligt. Å andra sidan kan högt kolesterol också bero på en dålig kost. Av den anledningen är det viktigt att patienterna äter en balanserad och framför allt hälsosam kost. Om en patient drabbas av högt kolesterol under alltför lång tid kan det få negativa effekter på hjärtat och andra organ. Av denna anledning är det viktigt att påbörja lämplig behandling i tid. Läkemedlet Simvastatin är utmärkt för detta ändamål.

Hur ska Simvastatin tas?

Simvastatintabletterna tas oralt på regelbunden basis. Det rekommenderas att ta läkemedlet Simvastatin på kvällen. Kolesterol produceras huvudsakligen i levern under natten. Dessutom är det viktigt att alltid ta läkemedlet tillsammans med vatten. Detta är det enda sättet som den aktiva substansen kan spridas snabbt i patientens kropp. Om patienten glömmer att ta läkemedlet kan det inte ersättas genom att ta en dubbel dos I ett sådant fall måste en legitimerad läkare kontaktas omedelbart.

Dosering av Simvastatin

Läkemedlet Simvastatin kan köpas i olika doser på apoteket. Dessa inkluderar 10 mg dosering såväl som 20 mg dosering, 40 mg dosering och 80 mg dosering. Den lämpliga dosen anpassas till patientens sjukdomstillstånd. Som regel ordineras patienten att ta en Simvastatintablett per dag till en början. Under inga omständigheter får dosen ökas på egen hand. Detta måste också alltid göras i samråd med en legitimerad läkare. En första behandlingsframgång bör kunna förväntas efter några dagar.

Biverkningar av läkemedlet Simvastatin

När man tar läkemedel finns det alltid en risk för eventuella biverkningar. Dessa biverkningar uppträder vanligtvis inte hos alla patienter. Dessutom försvinner de flesta biverkningar helt på egen hand efter några dagar. Dessa kan inkludera följande biverkningar:

  • Svår huvudvärk
  • Diarré
  • Illamående
  • Hudutslag
  • Psykiska symtom
  • Flatulens

Dessa biverkningar är de vanligaste och även de mest välkända biverkningarna. Om patienten drabbas av smärta eller obehag under behandlingen kan en legitimerad läkare eller apotekspersonal kontaktas när som helst. Läkaren kommer då att informera hur du ska gå vidare med behandlingen.

Simvastatin bipacksedeln

När får läkemedlet Simvastatin inte tas under några omständigheter?

Läkemedlet Simvastatin är inte lämpligt för alla patienter. I vissa fall är en patient helt utesluten från att ta läkemedlet Simvastatin. Detta gäller för patienter som är gravida eller ammar. Om patienten lider av en allergisk reaktion mot en av de aktiva substanserna i läkemedlet, måste läkemedlet Simvastatin också undvikas av patienten. I undantagsfall kan parallellt intag av andra läkemedel leda till så kallade interaktioner mellan de aktiva substanserna. Av denna anledning är det viktigt att diskutera hela intaget med en legitimerad läkare eller apotekspersonal. De kommer att kunna förklara om du är kvalificerad för att ta läkemedlet eller inte.

Är läkemedlet Simvastatin endast tillgängligt på recept?

Läkemedlet Simvastatin är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Receptfria köp är inte möjliga. Patienten informeras av läkaren om dosering och lämpligt intag. Om patienten skulle drabbas av besvär eller biverkningar kan en legitimerad läkare eller apotekare kontaktas när som helst. Han eller hon kan då ge patienten detaljerade råd om hur man ska gå vidare.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Simvastatin

Medicin från

487,00 kr