Singulair

Pris från

664,00 kr

Singulair är ett av de mest kända läkemedlen som förskrivs för behandling av andningsproblem. Detta läkemedel finns i olika doseringsformer. Singulair kommer in i kroppen genom munnen och distribuerar sedan sin aktiva substans genom slemhinnorna. Genom att ta Singulair hämmas inte bara den befintliga inflammationen, utan det associerade obehaget lindras också samtidigt.

Onlineapotek

5/5

765 kr

Onlineapotek

4/5

664 kr

Singulair
Artikelnummer Singulair 10 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Singulair?

Läkemedlet Singulair är särskilt känt för sin antiinflammatoriska verkningsmekanism. Läkemedlet kan användas för behandling av astma eller allergisk rinit. Den aktiva substansen lindrar inte bara de enskilda symtomen, utan stoppar också den befintliga inflammationen. Det är dock viktigt att patienten är uppmärksam på en noggrann tillämpning. Läkemedlet Singulair kan tas på olika sätt. Det finns tre olika doseringsformer. Dessa är filmdragerade tabletter samt granulat och tuggtabletter. Patienten kan själv bestämma vilken doseringsform han eller hon vill välja.

För vad kan läkemedlet Singulair användas?

Om en patient drabbas av lätt till måttlig astma är läkemedlet Singulair troligtvis ett bra läkemedel. De flesta astmapatienter lider också av svåra samtidiga symtom. Detta inkluderar inte bara andningssvårigheter, utan även ihållande och andnöd. Dessutom används läkemedlet Singulair för att behandla hösnuva. Innan patienten påbörjar motsvarande tillämpning är det lämpligt att diskutera både doseringen och tillämpningens varaktighet i förväg. Detta är det enda sättet att uppnå maximal behandlingsframgång.

Hur ska Singulair tas?

Läkemedlet Singulair kommer både som filmdragerade tabletter och som tuggtabletter eller granulat. Patienten bestämmer i förväg vilken form som föredras. Med Singulair filmdragerade tabletter är det viktigt att de tas tillsammans med vätska. Detta är det enda sättet för den aktiva substansen att distribueras optimalt i patientens kropp. Detta skiljer sig från tuggtabletterna. Som namnet antyder måste tuggtabletterna tuggas. Först då kan substanserna distribueras i kroppen. Efter intag kan patienten också skölja ner de med vatten. Singulairgranulaten löses upp i ett glas vatten i förväg, sedan dricks lösningen.

Dosering av Singulair

En Singulair filmdragerad tablett innehåller 10 mg av den aktiva substansen montelukast. Om patienten lider av hösnuva rekommenderas att man tar en 10 mg Singulair filmdragerad tablett dagligen på kvällen. Effekten bör starta inom de närmaste 24 timmarna. Läkemedlet Singulair finns endast tillgängligt i en styrka. Patienten får under inga omständigheter öka dosen på egen hand. I ett sådant fall är det viktigt att patienten kontaktar en legitimerad läkare eller apotekare i förväg. Patienten kan också hitta information om läkemedlet Singulair i bipacksedeln.

Patientinformation Singulair 10 mg

Biverkningar av Singulair

Att ta läkemedlet Singulair är i regel inte förknippat med några biverkningar. I exceptionella fall kan patienten dock påverkas av milda biverkningar. Dessa kan inkludera följande biverkningar:

  • Utslag på kroppen
  • Diarré i samband med kräkningar
  • Illamående
  • Hög feber
  • En allergisk reaktion mot den aktiva substans som ingår

I de flesta fall försvinner de listade biverkningarna efter några dagar helt av sig själva. Om detta inte är fallet, eller om biverkningarna blir ännu värre, rekommenderas att du avbryter intaget och söker råd från en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att helt undvika ytterligare biverkningar eller eventuella följdskador.

När får Singulair inte tas under några omständigheter?

Om patienten lider av en allergisk reaktion mot den aktiva substansen eller andra substanser, är han eller hon strikt utesluten från att ta Singulair. Detsamma gäller för patienter som lider av någon form av hjärtsjukdom. Läkemedlet ska alltid tas under medicinsk övervakning. Det rekommenderas att alltid ta med Singulair i händelse av en nödsituation.

Är läkemedlet Singulair också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet kan aldrig köpas utan recept. Innan patienten kan köpa läkemedlet Singulair måste han eller hon ha fått det nödvändiga receptet utfärdat. Efteråt är köpet möjligt både på fysiska apotek och på de olika nätapoteken. Om du drabbas av ihållande andningsproblem så rådfråga din läkare om läkemedlet Singulair. Läkemedlet kan tas tas oralt och är populärt på grund av dess omfattande verkningssätt.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Singulair

Medicin från

664,00 kr