Soolantra

Pris från

1.319,00 kr

Soolantra är en kräm som kan användas av personer som lider av rosacea. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen ivermektin, vilket säkerställer att symtomen på rosacea lindras. Läkemedlet kan också beställas online. Om du vill köpa Soolantra behöver du ett recept.

Onlineapotek

5/5

1319 kr

Soolantra
Artikelnummer Soolantra 10 mg/g kräm Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Soolantra för läkemedel?

Läkemedlet Soolantra är lämpligt för behandling av rosacea. Det är en hudsjukdom. Drabbade individer lider av rodnad i ansiktet, särskilt på kinderna och pannan. I vissa fall kan dessa röda fläckar också bli blåsor och orsaka riktigt svår smärta. Av denna anledning är det viktigt att du i ett tidigt skede börjar använda Soolantra. Krämen har också en antiinflammatorisk effekt, vilket innebär att inflammation kan förebyggas. Om du vill använda Soolantrakräm, behöver du ett recept. Du kan köpa krämen antingen i ett fysiskt apotek eller på ett nätapotek.

Vad kan jag använda Soolantra till?

Läkemedlet Soolantra är lämpligt för personer som lider av rosacea. Detta är en hudsjukdom som kan vara förknippad med olika symtom. Oftast drabbas personer av röda fläckar i ansiktet, särskilt på hjässan, pannan, näsan och hakan. Blodkärlen kan också vara synligt framträdande i detta tillstånd. Fläckar eller blåsor kan också förekomma i vissa fall. Många människor lider också av en brännande känsla när de har rosacea. Omedelbart efter att du har applicerat Soolantrakrämen lugnar din hud ner sig. Den gör också huden mjukare. Efter några veckor med krämen kommer din hud att se renare och friskare ut.

Hur ska Soolantra användas?

Innan du applicerar Soolantrakrämen bör det berörda hudområdet rengöras väl. Krämen ska endast appliceras på torr hud. Vid applicering, se till att Soolantrakrämen inte vidrör dina läppar. Krämen får inte heller komma in i näsan, munnen eller ögonen under några omständigheter. Detta kan dock ske i undantagsfall. Om det händer, bör du omedelbart rengöra de drabbade områdena med vatten.

Dina händer bör också tvättas noggrant efter att du har applicerat krämen. Om du vill använda smink, se till att krämen är väl absorberad i din hud först. Det är viktigt att veta att det kan ta lite längre tid för dig att märka förbättringar. Men om du inte har märkt några förbättringar efter 3 månader, rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare. I de flesta fall ordinerar läkaren Soolantra som en behandling. Om du inte märker några förbättringar under denna tid kan du enkelt upprepa behandlingen.

Dosering av Soolantra

Din läkare bör avgöra hur du bäst använder läkemedlet Soolantra. I allmänhet rekommenderas att krämen appliceras en gång om dagen i en liten mängd på det drabbade hudområdet. Läkemedlet ska aldrig användas av barn under 18 år.

Biverkningar av Soolantra

Det finns alltid enskilda fall där Soolantra kan orsaka biverkningar. De vanligaste biverkningarna inkluderar hudirritation. Människor lider av klåda och får också en brännande känsla i huden. I det här fallet rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare.

Patientinformation Soolantra 10 mg/g kräm

Vilka personer får inte ta Soolantra?

Vissa personer är uteslutna från att använda Soolantra. Dessa inkluderar till exempel personer som är allergiska mot någon av substanserna. Personer som lider av leversjukdom bör inte heller välja att ta Soolantra. Om du är gravid eller ammar rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare. I nödfall kan han eller hon också ordinera ett annat läkemedel för dig.

Kan jag köpa Soolantra utan recept?

Svaret på denna fråga är nej, eftersom läkemedlet Soolantra endast är tillgängligt på recept. Du kan få receptet direkt från din husläkare. Han eller hon kommer också att berätta för dig hur du bäst använder och doserar krämen. På så sätt behöver du inte oroa dig för en eventuell felbehandling.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Soolantra

Medicin från

1.319,00 kr