Symbicort

Pris från

1.352,00 kr

Läkemedlet Symbicort kan användas för att behandla KOL. Symbicortinhalatorn kan endast köpas på recept. Av denna anledning bör användaren be sin läkare direkt om ett lämpligt recept så att de sedan kan hämta Symbicortinhalatorn från apoteket.

Onlineapotek

5/5

1352 kr

Onlineapotek

4/5

1390 kr

Symbicort
Artikelnummer Symbicort Turbuhaler 100 mcg - 200 mcg - 400 mcg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

När ska Symbicort användas?

Läkemedlet Symbicort kan användas för många olika besvär. Detta kan till exempel vara ett astmatillstånd. Ofta märker en drabbad person att de lider av astma. Astma blir vanligtvis märkbar genom en början av andfåddhet under fysisk aktivitet. Den drabbade patienten kan också lida av svår andfåddhet eller påverkas av smärta i lungorna. Läkemedlet Symbicort är inte bara lämpligt för behandling av astma, utan också för behandling av kronisk obstruktiv lungsjukdom. Dessutom kan detta läkemedel ordineras till personer som lider av flatulens i lungorna. Detta tillstånd är också känt som emfysem i medicinsk terminologi. I vilket fall som helst är det alltid viktigt att patienten börjar med en lämplig behandling; om så inte är fallet kan det i värsta fall till och med leda till följdskador. För att förhindra detta bör en patient kontakta en legitimerad läkare eller apotekare omedelbart vid första symtom. Han eller hon kan då förskriva lämpligt läkemedel för användning.

Hur ska Symbicort användas?

Som med alla läkemedel måste en patient följa sitt recept noggrant. Läkemedlet Symbicort kan förskrivas både till vuxna och ungdomar från 12 års ålder. Barn och ungdomar under 12 år får under inga omständigheter använda läkemedlet Symbicort. Symbicort måste inhaleras av användaren med hjälp av inhalatorn så att den aktiva substansen kan spridas direkt i lungorna.

Se till att Symbicortinhalatorn alltid skakas väl innan du börjar använda den. Detta är viktigt eftersom först då kan den aktiva substansen verka ordentligt. Symbicortinhalatorn har ett munstycke. Munstycket placeras mellan läpparna. Sedan kan inhalationen börja. När patienten har slutat använda inhalatorn måste skyddslocket sättas tillbaka på munstycket. Detta är det enda sättet att garantera en optimal behandling. Det är bäst att använda Symbicort direkt på morgonen och en gång till på kvällen. Patienten hittar viktig information om korrekt intag i den bifogade bipacksedeln.

Dosering av Symbicort

Som med alla läkemedel måste dosen alltid anpassas utefter patientens sjukdomstillstånd. Dessutom finns det också en skillnad i dosering för vuxna och för ungdomar. För ungdomar från 12 års ålder föreskrivs till exempel den dagliga dosen som en dos per dag. Detta bör ske direkt på morgonen. Vuxna användare, å andra sidan, ordineras två doser per dag.

En dos ska tas på morgonen och den andra på kvällen. Om patienten endast påverkas av milda symtom reduceras dosen vanligtvis till en dos per dag. Detta bör dock alltid göras i samråd med en legitimerad läkare eller apotekspersonal. Doseringen får endast bestämmas av en legitimerad läkare. Patienter får under inga omständigheter själv bestämma doseringen. Vid någon form av obehag eller smärta kan en legitimerad läkare eller apotekspersonal alltid kontaktas. De kommer att kunna hjälpa dig vidare. I en sådan situation ska du inte vänta för länge, utan kontakta en legitimerad läkare eller apotekare direkt.

Biverkningar av Symbicort

Biverkningar kan uppstå med läkemedlet Symbicort i vissa situationer. Dessa biverkningar kan variera från person till person. Dessutom bör de biverkningar som uppstår försvinna på egen hand efter några dagar. De mest kända biverkningarna av läkemedlet Symbicort inkluderar:

  • Hosta
  • Heshet
  • Enskilda irritationer i munnen
  • En infektion med jästsvamp
  • Huvudvärk
  • Yrsel
  • Darrningar
  • En högre puls

Vissa patienter kan också uppleva rastlöshet eller individuella kramper i musklerna. Om detta också är fallet måste en legitimerad läkare eller apotekspersonal konsulteras omedelbart. De kan alltid hjälpa dig i ett sådant fall. Om symtomen hos en patient fortsätter att förvärras, vänta inte med att kontakta en legitimerad läkare.

Patientinformation Symbicort Turbohaler

Är läkemedlet Symbicort receptbelagt?

Läkemedlet Symbicort är ett starkt verkande läkemedel, som därför alltid kräver recept. Patienten måste därför först få ett recept utfärdat från sin läkare i förväg. När du har fått receptet kan du börja använda läkemedlet Symbicort. Tyvärr är det inte möjligt att köpa läkemedlet Symbicort utan recept. Receptet kan endast utfärdas av en legitimerad läkare.

Hur mycket kostar läkemedlet Symbicort?

Symbicort Turbuhaler kan köpas direkt från apoteket till ett pris av 32,10 euro (ca. 375 SEK). Symbicort kommer också i olika doser. Av denna anledning ska du alltid rådfråga din läkare innan användning om lämplig dos. Om du märker att dosen inte är rätt för dig kan du alltid kontakta en legitimerad läkare eller apotekspersonal som sedan kan justera dosen åt dig. Om du påverkas av andningssvårigheter eller lider av kronisk obstruktiv lungsjukdom, kan läkemedlet Symbicort vara rätt läkemedel för dig.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Symbicort

Medicin från

1.352,00 kr