Tamiflu

Pris från

767,00 kr

Det finns nu många olika läkemedel som kan tas i händelse av en influensainfektion. Tamiflukapslar är överlägset ett av de mest populära läkemedlen. Det beror inte bara på att de verkar snabbt, utan också på att de är lätta att ta. Det bästa är att prova det själv.

Onlineapotek

5/5

767 kr

Onlineapotek

4/5

823 kr

Tamiflu
Artikelnummer Tamiflu 30 mg - 45 mg - 75 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Tamiflu – vad innehåller det?

Tamiflu är ett läkemedel som företrädesvis ordineras till patienter som lider av en influensainfektion. I de flesta fall är detta vanlig influensa. Läkemedlet Tamiflu behandlar inte bara de framväxande symtomen utan förhindrar också en ytterligare bakteriell infektion samtidigt. Läkemedlet Tamiflu är receptbelagt och kan endast köpas på recept. Efter några dagars behandling kan patienten förvänta sig en förbättring av hälsan.

När kan läkemedlet Tamiflu tas?

Läkemedlet Tamiflu förhindrar spridning av influensavirus. Detta kan förhindra de kända symtomen som feber, hosta och huvudvärk. Dessutom förkortar läkemedlet Tamiflu sjukdomens varaktighet. Tamiflu kan tas av både vuxna och barn. Det är dock viktigt att patienten i förväg informeras om hur läkemedlet ska tas. Dessutom har läkemedlet Tamiflu också ordinerats för behandling av svininfluensa.

Hur ska Tamiflu tas?

Läkemedlet Tamiflu kan köpas på apoteket i form av hårda kapslar. De hårda Tamiflukapslarna tas oralt av patienten. Det är viktigt att se till att kapslarna alltid tas tillsammans med vätska. Tamiflukapslarna får inte tuggas eller krossas under några omständigheter. Detta kan också avsevärt förändra läkemedlets effekt. Om patienten glömmer att ta kapslarna får detta inte ersättas av en dubbel dos. I ett sådant fall måste en legitimerad läkare eller apotekspersonal konsulteras. Han eller hon kan sedan förklara för patienten hur man ska gå vidare.

Tamiflu – en individuell dosering

Doseringen av Tamiflukapslar justeras till respektive sjukdomstillstånd. Av denna anledning är det viktigt att patienten får råd i förväg. Ett beslut fattas då om doseringen. De olika doseringarna är 30 mg, 45 mg och 75 mg. I början används vanligtvis en något lägre dos. Denna kan ökas individuellt under behandlingsperioden. Den maximala dosen på 75 mg av den aktiva substansen får inte överskridas under några omständigheter. Läkemedlet Tamiflu kan också tas av barn. I detta fall är det emellertid också viktigt att den lämpliga dosen bestäms i förväg.

Biverkningar av Tamiflu

I sällsynta fall uppstår vissa biverkningar när du tar Tamiflukapslar. Dessa kan inkludera ihållande huvudvärk men också gastrointestinala besvär som illamående, kräkningar och diarré. Dessutom är magkramper också bland de kända biverkningarna. Biverkningarna försvinner vanligtvis av sig själva efter några dagars behandling. Om detta inte är fallet måste en legitimerad läkare kontaktas omedelbart. Han eller hon kan sedan förklara för dig hur du ska gå vidare. Detta är det enda sättet att förhindra ytterligare biverkningar eller en eventuell felbehandling. Men i detta fall är det också viktigt att veta att endast få patienter lider av biverkningar.

Patientinformation Tamiflu

När får du inte ta läkemedlet Tamiflu under några omständigheter?

I vissa sällsynta fall är en patient helt utesluten från att ta läkemedlet Tamiflu. Dessa är företrädesvis patienter som lider av en allergisk reaktion mot en av de aktiva substanserna i läkemedlet. Dessutom ska Tamiflu bör aldrig tas av gravida eller ammande kvinnor. I sällsynta fall kan så kallade interaktioner uppstå när du tar Tamiflu. För att förhindra detta är det också nödvändigt att vara uppmärksam på om patienten får ta läkemedlet eller inte.

Är läkemedlet Tamiflu receptbelagt?

Svaret på denna fråga är ja. Läkemedlet Tamiflu är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Tamiflukapslar kan inte köpas utan recept. Det är viktigt att patienten informeras i förväg om lämpligt intag. Detta är det enda sättet att förhindra en felaktig behandling. Om du också drabbas av influensa så rådfråga din läkare eller apotekspersonal om Tamiflukapslar.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Tamiflu

Medicin från

767,00 kr