Tamsulosin

Pris från

868,00 kr

Tamsulosintabletter ska endast tas av män. Detta läkemedel är bäst lämpat för män som lider av prostataförstoring. Läkemedlet Tamsulosin är receptbelagt och kan köpas direkt från apoteket. Du kommer att märka en förbättring av din hälsa efter bara några dagars behandling så att du äntligen kan sätta stopp för ditt lidande.

Onlineapotek

5/5

868 kr

Tamsulosin
Artikelnummer Tamsulosin MR 400 mcg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vilken typ av läkemedel är Tamsulosin?

Läkemedlet Tamsulosin förskrivs allt oftare till män som lider av godartad förstoring av prostatan. Ett sådant tillstånd kan endast förekomma hos män. I de flesta fall lider den drabbade mannen av svår smärta. Det finns många olika läkemedel som kan ordineras till patienten i ett sådant fall. Läkemedlet Tamsulosin är särskilt lämpligt för män som påverkas av prostataförstoring. Läkemedlet Tamsulosin kan köpas som enskilda tabletter. Dessa tas sedan av patienten. Effekten av läkemedlet Tamsulosin sprider sig snabbt i patientens kropp så att en hälsoförbättring kan garanteras relativt snabbt.

Hur ska Tamsulosin tas?

Läkemedlet Tamsulosin kan köpas på apoteket i form av kapslar och tabletter. Båda administreringsformerna tas på samma sätt. Både Tamsulosinkapslarna och Tamsulosintabletterna tas alltid oralt. Dessutom måste läkemedlet Tamsulosin tas tillsammans med vatten. Om detta inte är fallet kan den aktiva substansen inte spridas i patientens kropp. Ta alltid Tamsulosintabletterna eller kapslarna efter en lämplig måltid. Detta är också viktigt eftersom det undviker eventuella biverkningar. Följ alltid de lämpliga instruktionerna som gäller för att ta läkemedlet Tamsulosin. Läkemedlet Tamsulosin används också för långvarig behandling.

Av denna anledning tas det av patienten under en längre tidsperiod. Under vissa omständigheter kan detta vara så länge som två till tre månader. Hela behandlingsperioden måste övervakas noggrant av en legitimerad läkare. Doseringen för att ta Tamsulosintabletterna kommer också att bestämmas av din läkare. I händelse av interaktioner, biverkningar eller andra besvär kan en legitimerad läkare eller apotekspersonal kontaktas direkt.

När får läkemedlet Tamsulosin inte tas under några omständigheter?

Som redan nämnts kan läkemedlet Tamsulosin inte tas av alla patienter. I vissa fall måste tyvärr användningen av Tamsulosintabletter eller Tamsulosinkapslar undvikas. Följande patienter får inte ta läkemedlet Tamsulosin:

  • Om en person lider av lågt blodtryck får läkemedlet inte tas under några omständigheter.
  • Om patienten lider av leverdysfunktion, får läkemedlet inte heller tas
  • Detta gäller även för personer som lider av en allergi
  • Dessutom ska läkemedlet aldrig tas av personer som är gravida eller fortfarande ammar.

Innan behandlingen påbörjas, kontrollera noggrant om du får ta läkemedlet Tamsulosin eller inte. Detta kommer att förhindra att eventuella biverkningar uppstår.

Dosering av läkemedlet Tamsulosin

Läkemedlet Tamsulosin kan alltid doseras individuellt. Därför måste läkaren alltid bestämma vilken dosering som är lämplig för patienten. I de flesta fall rekommenderas en Tamsulosintablett i början av behandlingsperioden. Den lämpliga dosen kan justeras efter behov under behandlingen. En lägre dos används ofta till en början. Detta kan förhindra en eventuell överdosering. Läkemedlet Tamsulosin får under inga omständigheter tas av barn och ungdomar. Detta läkemedel är endast avsett att tas av vuxna. Det är viktigt att varje patient strikt följer instruktionerna som gäller för användning av läkemedlet Tamsulosin. Dessutom är kvinnor helt uteslutna från att använda Tamsulosinkapslar eller Tamsulosintabletter. Under inga omständigheter bör Tamsulosinkapseln öppnas innan den tas. Detta kan också ha ett starkt inflytande på effekten.

Tamsulosin – behöver jag få läkemedlet Tamsulosin utskrivet på recept?

Patienten måste alltid ha ett recept för att få ta läkemedlet. Det är inte möjligt att köpa läkemedlet Tamsulosin utan ett recept. Om en legitimerad läkare diagnostiserar dig med prostataförstoring kan läkemedlet Tamsulosin förskrivas till dig. Läkaren kan sedan avgöra om läkemedlet Tamsulosin är det lämpliga läkemedlet eller inte. Apotekaren kommer att fråga dig om ditt recept. Så snart du har det kommer du att få köpa Tamsulosintabletterna eller Tamsulosinkapslarna. Läkemedlet Tamsulosin tas vanligtvis av patienten under en längre tidsperiod. Detta kallas också långtidsbehandling.

Patientinformation Tamsulosin MR 400 mcg

Kostnaden för läkemedlet Tamsulosin

Det finns 21 tabletter i en förpackning av läkemedlet Tamsulosin. Dessa är tillräckliga för en period på 21 dagar. En förpackning med läkemedlet Tamsulosin som innehåller 21 tabletter kostar 34,70 euro (400 SEK). Om en man drabbas av prostataproblem under en längre tid är det rekommenderat att kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då utfärda ett recept för dig att ta Tamsulosin.

Kan interaktioner uppstå om man tar läkemedlet Tamsulosin?

Interaktioner kan uppstå om patienten tar ett annat läkemedel samtidigt. Detta kan vara ett annat smärtstillande läkemedel såväl som ett antibiotikum. I båda fallen ska läkaren alltid kontaktas. Han eller hon måste då avgöra om de aktiva substanserna i läkemedlet är kompatibla med varandra eller om det kan finnas interaktioner. Om så är fallet rekommenderas att du helt slutar ta läkemedlet Tamsulosin. Biverkningar inkluderar vanligtvis illamående, diarré och kräkningar. Om detta också händer dig är det alltid rekommenderat att kontakta en legitimerad läkare. Endast de kan avgöra om dessa är interaktioner eller inte. Det är rekommenderat att prova läkemedlet Tamsulosin under en viss tidsperiod. Om du är nöjd med effekten kan du fortsätta använda det.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Tamsulosin

Medicin från

868,00 kr