Torasemid

Pris från

679,00 kr

Läkemedlet Torasemid förskrivs allt oftare till patienter som lider av överdrivet högt blodtryck eller påverkas av ödem. Doseringen är anpassad till motsvarande sjukdom.

Onlineapotek

5/5

679 kr

Onlineapotek

4/5

699 kr

Torasemid
Artikelnummer Torasemid 2.5 mg - 5 mg - 10 mg - 20 mg - 50 mg - 100 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Torasemid – Vilken typ av läkemedel är det?

Läkemedlet Torasemid är ett så kallat diuretikum som innehåller den aktiva substansen Torasemid. Genom att använda detta läkemedel utsöndrar kroppen mer vätska. Läkemedlet Torasemid förskrivs främst till patienter som lider av alltför högt blodtryck. Detta läkemedel kan endast köpas på apotek och är endast lämpligt för vuxna. Barn är helt uteslutna från dess användning.

Vad används läkemedlet Torasemid för?

Läkemedlet Torasemid används för att behandla högt blodtryck eller ödem. Om en patient drabbas av högt blodtryck under alltför lång tid kan det ha negativa effekter på hjärtats och andra blodkärls hälsotillstånd. Dessutom ökar högt blodtryck risken för andra sjukdomar. Om en patient drabbas av ödem lagrar kroppen för mycket vatten. Detta tillstånd märks genom svullna anklar eller ben. Ödemet kan emellertid också sätta sig i patientens lungor. Detta kan orsaka andnöd. Om en patient drabbas av detta tillstånd är det rekommenderat att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Läkaren kan sedan förskriva läkemedlet Torasemid.

Hur ska Torasemid tas?

Läkemedlet Torasemid finns tillgängligt i form av enskilda tabletter. Det rekommenderas att dessa tabletter alltid tas vid en bestämd tidpunkt på dagen. Till exempel är morgonen idealisk för detta. Torasemidtabletten får aldrig tuggas medan du tar den. Det är viktigt att tabletten sväljs hel. Patienten bör vara helt säker på att tabletten alltid tas med vatten. Torasemidtabletten kan tas med eller utan föda. Om patienten drabbas av smärta eller obehag under behandlingsperioden är det rekommenderat att omedelbart kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan då justera behandlingsperioden och doseringen.

Dosering av Torasemid

Innan en patient börjar använda läkemedlet Torasemid måste han eller hon noggrant informeras om dosens styrka. Doseringen är anpassad till patientens sjukdomstillstånd och besvär. Om patienten inte har fått några specifika behandlingsråd kan han eller hon följa den allmänna behandlingsrekommendationen. Vuxna patienter kan ta en halv tablett en gång om dagen. Detta motsvarar en dosering på 5 mg av den aktiva substansen. Den lämpliga dosen kan ökas eller justeras under behandlingen. Om patienten drabbas av ödem kan patienten ta en Torasemidtablett per dag. Patienten ska alltid se till att tabletterna tas tillsammans med vatten. Torasemid är endast lämpligt för vuxna över 18 år och får aldrig tas av barn eller ungdomar.

Biverkningar av Torasemid

När man tar ett högeffektivt läkemedel kan biverkningar uppstå under vissa omständigheter. Dessa biverkningar uppträder dock inte hos alla patienter. I sällsynta fall påverkas patienten av följande besvär och biverkningar när de tar läkemedlet:

  • Yrsel: Yrsel brukar dock klinga av under de tre första behandlingsdagarna.
  • Kraftiga muskelkramper.
  • Gastrointestinala besvär: Dessa påverkas oftast av diarré, kräkningar och illamående.
  • Huvudvärk.
  • Utmattning.

Om patienten drabbas av dessa besvär under en längre tid är det viktigt att kontakta en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att förhindra ytterligare biverkningar eller eventuella följdskador.

När ska läkemedlet Torasemid aldrig tas?

Torasemid får inte tas av patienter som lider av en stark allergisk reaktion mot de innehållsämnen det innehåller eller mot andra aktiva substanser. Dessutom är detta läkemedel inte lämpligt för patienter som lider av nedsatt leverfunktion. Om en patient drabbas av njurinsufficiens måste användning av läkemedlet Torasemid också undvikas. Om en patient inte är helt säker på om han eller hon är lämplig för att ta läkemedlet eller inte, är det rekommenderat att kontakta en legitimerad läkare i förväg och diskutera hela intaget med honom eller henne.

Patientinformation Torasemid 5 & 10 mg

Är läkemedlet Torasemid receptfritt?

Läkemedlet Torasemid kan endast köpas på recept. Patienten måste få detta recept utfärdat i förväg. Patienten kommer också att informeras om lämplig dosering och hur det ska tas. Patienten hittar ytterligare information om biverkningar i bipacksedeln i läkemedelsförpackningen.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Torasemid

Medicin från

679,00 kr