Trisekvens

Pris från

720,00 kr

Läkemedlet Trisekvens fungerar som ett hormonpreparat och kan endast tas av kvinnliga patienter som befinner sig i menopausen. Läkemedlet Trisekvens tas oralt och sprider sedan sin verkningsmekanism i patientens kropp. Det är viktigt att patienten följer det föreskrivna intaget.

Onlineapotek

5/5

713 kr

Onlineapotek

4/5

720 kr

Trisekvens
Artikelnummer Trisequens Estradiol / Noretisteron Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Trisekvens?

Läkemedlet Trisekvens är en välkänd hormonersättningsterapi som allt oftare tas av patienter som lider av svåra symtom under klimakteriet. Läkemedlet Trisekvens innehåller två olika aktiva substanser. Den ena är den aktiva substansen noretisteron och den andra är östradiol. Kombinationen av dessa två aktiva substanser säkerställer att kvinnans hormonbalans bibehålls på lång sikt och att besvären snabbt kan lindras. Läkemedlet Trisekvens är receptbelagt och får endast tas av kvinnor.

Vad används läkemedlet Trisekvens för?

Läkemedlet Trisekvens kan användas för både fysiska och psykiska besvär som patienter kan uppleva under klimakteriet. Som regel når en kvinna klimakteriet efter att ha nått 45 års ålder. Produktionen av östrogen i äggstockarna minskar. Detta påverkar kvinnans hormonbalans. Detta kan märkas genom starka besvär som värmevallningar, ihållande huvudvärk eller vaginala obehag. Dessutom upplever kvinnor i de flesta fall också sömnstörningar eller kraftiga nattliga svettningar. Användningen av läkemedlet Trisekvens lindrar dessa besvär.

Hur kan läkemedlet Trisekvens användas?

Användningen av detta läkemedel kan förklaras i några få steg. Läkemedlet finns i form av tabletter. Det finns 28 tabletter i blisterremsan. Dessa är blåa, vita och röda. Under de första 12 dagarna tar patienten en blå tablett varje dag. Under de följande dagarna, dvs. från dag 13 till dag 22 i intagsperioden, tas en vit tablett varje dag. Under de sista sex dagarna tas de röda tabletterna. Patienten måste hålla sig till motsvarande ordning under intagsperioden. Det är också viktigt att se till att tabletterna alltid tas med vatten. Detta är det enda sättet för den aktiva substansen att fördelas perfekt i patientens kropp.

Dosering av Trisekvens

Om patienten inte har fått några doseringsanvisningar tar han eller hon en tablett dagligen. Det är viktigt att patienten följer den ordning i vilken tabletterna tas. Om en dos glöms bort eller utelämnas ska den aldrig ersättas med en dubbel dos. Detta är viktigt eftersom det annars kan leda till en överdosering. Om patienten drabbas av smärta när han eller hon tar läkemedlet är det rekommenderat att omedelbart kontakta en legitimerad läkare.

Trisequens bipacksedeln

Biverkningar som kan uppstå vid användning av Trisekvens.

Biverkningar kan uppstå under vissa omständigheter när man tar läkemedlet Trisekvens. Endast en liten andel av patienterna påverkas av biverkningar. De kan vara följande:

  • En känsla av spändhet i brösten eller bröstsmärta
  • Huvudvärk
  • Illamående och kräkningar
  • Vattenansamling i armar och ben
  • Oregelbunden blödning
  • Humörsvängningar

I de flesta fall försvinner dessa besvär efter några dagar. Om detta inte är fallet för dig är det viktigt att du kontaktar en legitimerad läkare. Han eller hon kan sedan ge patienten råd om det fortsatta förfarandet så att inga ytterligare biverkningar kan uppstå.

När får läkemedlet Trisekvens aldrig tas av patienten?

Läkemedlet Trisekvens är inte lämpligt för alla patienter att ta. Vissa patienter är helt uteslutna från dess användning. Dessa är främst kvinnor som lider av en stark allergisk reaktion. Om en patient lider av trombos eller bröstcancer är hon också helt utesluten från att använda det. Om en patient inte är helt säker på om han eller hon får ta läkemedlet Trisekvens eller inte, är det rekommenderat att diskutera tillämpningen i detalj i förväg med en legitimerad läkare. Detta är det enda sättet att undvika en eventuell felbehandling.

Är läkemedlet Trisekvens också tillgängligt utan recept?

Läkemedlet Trisekvens kan endast köpas på apotek. Receptfria köp är inte möjliga eftersom det innehåller effektiva substanser. Om patienten drabbas av smärta när han eller hon tar läkemedlet rekommenderas det starkt att kontakta apotekspersonal eller en legitimerad läkare.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Trisekvens

Medicin från

720,00 kr