Truvada

Pris från

1.838,00 kr

Läkemedlet Truvada är ett så kallat antiviralt läkemedel, som också kan användas för att behandla en HIV-infektion. Truvada har 2 viktiga aktiva substanser, å ena sidan den aktiva substansen tenofovir och å andra sidan den så kallade aktiva substansen emtricitabin. Dessa aktiva substanser ser till att enzymet i kroppen hämmas. Detta säkerställer att produktionen av nya HIV-virus förhindras. Spridning kan också förhindras genom att ta Truvada.

Onlineapotek

5/5

1700 kr

Onlineapotek

4/5

1838 kr

Truvada
Artikelnummer Truvada 200mg/245mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Truvada – vad det för läkemedel?

Truvada är ett välkänt läkemedel som har en antiviral effekt. Det kan användas för många olika sjukdomar. Speciellt om du lider av en HIV-infektion är det en bra idé att ta Truvada. Det finns två kända aktiva substanser i detta läkemedel. Den ena är den aktiva substansen emtricitabin och den andra är den aktiva substansen tenofovir. Om du är infekterad med hiv finns det ett visst enzym i din kropp som producerar HIV-virus. Genom att ta Truvada kan detta enzym hämmas. Produktionen av andra enzymer kan också förhindras.

Vad används Truvada för?

Läkemedlet Truvada förskrivs främst till patienter som lider av HIV. Detta är en sjukdom där de vita blodkropparna angrips. Samtidigt innebär detta att immunförsvaret kan vara försvagat. En HIV-infektion överförs sexuellt, viruset sprids både via sperman och blodet. Men infekterade medicinska instrument kan också vara ansvariga. Om du just har fött barn och ammar kan du också överföra denna sjukdom till ditt barn. Naturligtvis kan en sådan infektion också sätta ditt liv i stor risk. Det är viktigt att du börjar ta läkemedlet Truvada tidigt.

Så här ska du använda läkemedlet Truvada

I de flesta fall används läkemedlet Truvada i kombination med andra läkemedel. Tabletterna är i allmänhet lätta att ta. Du behöver bara svälja dem med lite vatten. Men om du har svårt att ta tabletten hel, har du också möjlighet att krossa den lite i förväg och sedan ta den som ett pulver, så att säga. I detta fall bör du också ta den med vatten eller juice. Du har möjlighet att ta tabletten antingen före, under eller efter en måltid. Naturligtvis kan det alltid hända att du glömmer att ta tabletten. I så fall kan du ta tabletten igen inom de närmaste 12 timmarna. En glömd dos får aldrig ersättas av en dubbel dos. Om du har beslutat dig för att ta Truvada är det viktigt att du först konsulterar en legitimerad läkare som kan ordinera den rätta dosen och informera dig hur du tar det.

Dosering av Truvada

Om du har bestämt dig för att ta Truvada är doseringen viktig. Som regel kommer läkaren att ge dig ett recept för den nödvändiga dosen. Som en allmän regel bör vuxna ta 1 tablett om dagen. Tabletterna ska tas före, under eller efter en måltid. Tabletterna är endast lämpliga för personer över 18 år.

Möjliga biverkningar som kan uppstå när du tar Truvada

Läkemedel är alltid förknippade med olika biverkningar. Innan du börjar ta Truvada är det viktigt att du bekantar dig med de olika biverkningarna. Biverkningar som kan uppstå när du tar Truvada är till exempel:

  • Gastrointestinala besvär (illamående, kräkningar, diarré)
  • Yrsel
  • Huvudvärk
  • Hudutslag
  • Allmän känsla av svaghet
  • och sömnlöshet

Om du lider av biverkningar under en längre tid rekommenderas alltid att du konsulterar en legitimerad läkare i detta fall. Han eller hon kan hjälpa dig på det här området.

Patientinformation Truvada

I detta fall ska patienterna avstå från att ta Truvada

Läkemedlet Truvada är inte lämpligt för alla personer att ta. Det finns till exempel patienter som är uteslutna från att ta det. Kvinnor som är gravida eller ammar måste till exempel avstå från att ta läkemedlet. Om du är allergisk mot någon av de aktiva substanserna bör du inte heller ta tabletten under några omständigheter. Om du är äldre än 65 år bör du rådfråga en legitimerad läkare om du får ta läkemedlet.

Är läkemedlet Truvada också tillgängligt utan recept?

Om du vill köpa Truvada behöver du i detta fall även ett recept. Även om du vill köpa det online kommer du att behöva ett recept.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Truvada

Medicin från

1.838,00 kr