Valsartan

Pris från

744,00 kr

Valsartan är ett läkemedel som har en blodtryckssänkande effekt. Läkemedlet finns i tablettform, vilket gör det lätt att ta. Valsartan erbjuds av det välkända företaget 1A Pharma. Om du är intresserad av att köpa Valsartan är nätapotek ett utmärkt alternativ. Här kan du få läkemedlet direkt till ditt hem.

Onlineapotek

5/5

744 kr

Valsartan
Artikelnummer Valsartan 40 mg - 80 mg - 160 mg - 320 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Valsartan?

Läkemedlet Valsartan är perfekt för personer som letar efter ett blodtryckssänkande läkemedel. Valsartan innehåller den aktiva substansen med samma namn, valsartan, och tillhör gruppen angiotensin II-receptorantagonisthämmare. Angiotensin II är ett särskilt hormon som finns i kroppen. Detta ämne binder till AT1-receptorerna och får även blodkärlen att dra ihop sig. Detta kan snabbt leda till en ökning av blodtrycket. Valsartan gör att angiotensin II förskjuts och därmed stoppar dess effekt enkelt och snabbt. Detta gör att blodkärlen kan slappna av. Dessutom utvidgas blodkärlen, vilket automatiskt sänker blodtrycket. Läkemedlet kan också tas under en längre tid utan problem.

Vad kan Valsartan användas för?

Personer som lider av högt blodtryck kan ta läkemedlet Valsartan. Läkemedlet är också lämpligt för barn från 6 års ålder. Högt blodtryck kan behandlas med läkemedlet.

Om du lider av högt blodtryck kan detta också innebära en stor påfrestning för hjärtat. Det kan snabbt leda till hjärtsvikt. I det här fallet bör du definitivt inte sluta ta Valsartan. Även patienter som nyligen har drabbats av en hjärtinfarkt kan ta Valsartan utan problem. Valsartan är också ett perfekt alternativ till läkemedel från gruppen av speciella ACE-hämmare. Vissa patienter tolererar inte dessa ACE-hämmare och då är Valsartan den perfekta lösningen.

Det är också viktigt att känna till att Valsartan endast kan ordineras av en legitimerad läkare. Detta innebär också att du först måste genomgå en grundlig undersökning innan du slutligen får ta läkemedlet.

Hur används Valsartan?

Som redan nämnts kommer Valsartan i tablettform. Om du är en av de personer som har problem med att svälja tabletter så har du möjlighet att hitta en annan lösning i samråd med din läkare. Du måste ta tabletten en eller två gånger om dagen.

Dosering av Valsartan

I allmänhet kan mellan 80 och 160 mg av den aktiva substansen tas per dag. Den maximala dosen är 320 mg. Doseringen delas vanligtvis upp i 2 intag. Det innebär att du tar en tablett Valsartan på morgonen och en på kvällen. Om du vill uppnå en starkare effekt för att sänka ditt blodtryck, finns det också möjlighet att du tar andra läkemedel som har en blodtryckssänkande effekt.

Biverkningar av Valsartan

När du tar ett läkemedel kan biverkningar alltid uppstå. Patienter som har bestämt sig för att ta Valsartan drabbas vanligtvis av inga eller endast i sällsynta fall av biverkningar. Det kan dock fortfarande ske då och då att patienter drabbas av biverkningar som t.ex:

  • Illamående
  • Diarré
  • Buksmärta
  • Huvudvärk
  • Yrsel
  • Hosta

I ytterst sällsynta fall drabbas patienter också av en kortvarig medvetslöshet. Om du lider av ovan nämnda biverkningar under en lång tidsperiod rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare.

Patientinformation Valsartan

När ska Valsartan inte användas?

Inte alla människor är kvalificerade för att ta Valsartan. Om du är gravid eller ammar bör du avstå från att ta det. Om du lider av en sjukdom och tar speciella läkemedel bör du informera din läkare innan du bestämmer dig för att ta det. Interaktioner kan alltid uppstå när du tar andra läkemedel. Detta beror främst på substanserna i respektive läkemedel.

Kan jag köpa Valsartan utan recept?

Valsartan finns på både traditionella apotek och nätapotek. Om du bestämmer dig för att ta Valsartan behöver du ett recept utfärdat av din läkare. Innan du får receptet kommer en grundlig undersökning att utföras av läkaren. Först då kommer det att beslutas om du får ta läkemedlet och i vilken dos.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Valsartan

Medicin från

744,00 kr