Valtrex

Pris från

997,00 kr

Valtrex är en virushämmare som kan användas för olika virussjukdomar. Speciellt om du lider av herpes är användningen av Valtrex lämplig. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen valaciclovir. Denna aktiva substans säkerställer att tillväxten av virusen minskar, vilket innebär att de sedan automatiskt dör. Om du också lider av ett herpesvirus och fortfarande letar efter ett effektivt läkemedel, är Valtrex ett utmärkt alternativ. Det är dock viktigt att känna till att du bara kan köpa läkemedlet på recept.

Onlineapotek

5/5

997 kr

Onlineapotek

4/5

999 kr

Valtrex
Artikelnummer Valtrex Valaciclovir hydrochloride Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Valtrex?

Valtrex har en virushämmande effekt. Speciellt om du lider av ett herpesvirus är Valtrex en bra behandling. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen valaciclovir, som ser till att virusen dör. Läkemedlet finns tillgängligt både på apotek och på nätapotek. Du behöver dock ett recept för att köpa det.

Vad kan jag använda Valtrex för?

Valtrex är särskilt lämpligt för läppherpes. Valtrex är dock också lämpligt om du lider av herpes som uppkommit genom sexuellt umgänge. Läkare ordinerar också läkemedlet till personer som lider av shingles.

Läppherpes känns igen genom klåda och en brännande känsla runt läpparna. Små blåsor är också vanligtvis resultatet. Så snart du märker att du har herpes bör du inte vänta med att använda Valtrex. Klåda i slidan, på blygdläpparna eller i området kring penis kan också vara tecken på att du lider av herpes.

Hur ska Valtrex tas?

Om du lider av en infektion av ett herpesvirus, är behandling med Valtrex lämplig för detta. Ett nytt utbrott av ett virus kan också förebyggas perfekt med detta läkemedel. Det är viktigt att tabletten alltid tas vid samma tidpunkt på dagen. Dessutom bör tabletten alltid tas tillsammans med vätska. Om du vill ta Valtrex för att förhindra ett nytt virusutbrott har du också möjlighet att ta tabletterna under en längre period. Det är bäst att be din läkare tala om för dig när du ska sluta ta tabletterna. Tabletterna ska aldrig tas under längre tid än 10 dagar.

Dosering av Valtrex

Om du vill dra nytta av en full effekt spelar doseringen en värdefull roll. Valtrex finns i flera olika styrkor. Naturligtvis beror doseringen också på det syfte för vilket du tar tabletterna. Det är rekommenderat att konsultera en legitimerad läkare innan du börjar ta tabletterna. Om det inte finns några doseringsanvisningar kan du också följa den allmänna doseringsrekommendationen.

  • Det rekommenderas att vuxna tar 500 mg till 2000 mg av den aktiva substansen 2 gånger dagligen.
  • Om du tar Valtrex för behandling av bältros måste du ta en tablett 3 gånger om dagen. Den dagliga dosen på 300 mg bör inte överskridas.

Om du är osäker på intag och dosering kan du rådfråga en legitimerad läkare eller helt enkelt läsa bipacksedeln.

Biverkningar av Valtrex

Det finns fall där biverkningar också kan uppstå om du bestämmer dig för att ta Valtrex. Endast i sällsynta fall drabbas patienter av biverkningar från Valtrex. Möjliga biverkningar som kan uppstå när du tar Valtrex är:

  • Gastrointestinala besvär, inklusive magsmärtor och illamående.
  • Yrsel.
  • Överkänslighet i huden.

Vem får inte ta Valtrex?

Vissa personer är helt uteslutna från att ta Valtrex. Dessa är till exempel personer som har en överkänslighet mot den aktiva substansen valaciclovir. Även om du är allergisk mot andra substanser bör du definitivt avstå från att ta det. Om du lider av lever- eller njursjukdom, eller om du är över 65 år, bör du inte heller ta Valtrex.

Om du tar andra läkemedel bör du rådfråga en legitimerad läkare eftersom det också kan uppstå interaktioner när du tar Valtrex.

Valtrex bipacksedeln

Är Valtrex receptbelagt?

Om du vill köpa Valtrex behöver du ett recept. Ett köp är endast möjligt på recept. Låt helt enkelt receptet utfärdas av en legitimerad läkare i förväg. Du har då också möjlighet att köpa läkemedlet direkt från ett nätapotek.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Valtrex

Medicin från

997,00 kr