Vermox

Pris från

595,00 kr

Vermox är ett speciellt maskmedel, även känt som ett anthelmintikum. Vermox innehåller den aktiva substansen mebendazol, som säkerställer att inte bara maskar utan även deras larver och ägg kontrolleras. Resterna utsöndras sedan helt enkelt genom avföringen. Om du lider av maskar och letar efter en lämplig behandling är det ett utmärkt alternativ att ta Vermox.

Onlineapotek

5/5

595 kr

Vermox
Artikelnummer Vermox 100 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Vermox?

Läkemedlet Vermox är ett anthelmintikum som har använts framgångsrikt i många år. Den aktiva substansen mebendazol bekämpar såväl maskarna som larverna och äggen. Resterna av larverna, äggen och maskarna utsöndras sedan under tarmtömningen.

Vad kan jag använda läkemedlet Vermox för?

Om du lider av maskar är det starkt rekommenderat att ta Vermox. Parasiterna sätter sig direkt i tarmen. Där livnär sig maskarna på det blod som finns på tarmväggen. Dessa maskar lägger också sina ägg där. De flesta patienter som drabbas av maskar lider också av buksmärtor samtidigt. Men viktminskning och diarré kan också vara konsekvenser av maskar. Generellt skiljer vi mellan flera olika typer av maskinfektioner.

Bandmaskar: Om du lider av ett angrepp av bandmaskar kan du känna igen detta genom att hitta vita rektangulära maskar i din avföring. Dessa kan vara upp till 3 cm stora.

Pleitsche-maskar: Denna infektion drabbar vanligtvis bara personer som befinner sig i varmare områden.

Rundmaskar: Rundmaskar kan lätt jämföras med daggmaskar. Dessa krämfärgade maskar kan också ses i avföringen.

Om du lider av en av dessa infektioner är det starkt rekommenderat att du tar Vermox. Detta medel är idealiskt för att bekämpa alla typer av maskar.

Så här ska läkemedlet Vermox tas

Om du vill dra nytta av effekten av Vermoxtabletter, spelar naturligtvis den korrekta tillämpningen också en viktig roll här. Det är viktigt att inte tugga tabletten utan att ta den hel. Det är bäst att ta tabletten med lite vätska, till exempel vatten. Men om du är en av de personer som inte kan svälja en tablett hel, är det också en alternativ idé att tugga tabletten. Detta bör dock endast ske om det inte finns någon möjlighet för dig att ta tabletten hel.

Du kan ta Vermox antingen före, under eller efter en måltid. Detta gör absolut ingen skillnad. Det är också viktigt att du inte slutar. Det rekommenderas att du tar tabletterna i flera dagar. Din läkare kommer att avgöra hur länge du ska ta tabletterna.

Dosering av Vermox

Förutom korrekt tillämpning spelar även lämplig dosering en viktig roll.

  • Om du lider av ett angrepp av bandmask måste du ta en tablett och ytterligare en tablett efter 14 dagar.
  • Om du lider av angrepp av hakmask, piskmask eller spolmask bör du ta en tablett två gånger om dagen inom 3 dagar. Om du fortfarande lider av maskar efter 3 veckor rekommenderas att du upprepar intaget.

Vermox rekommenderas inte till barn under 2 års ålder.

Patientinformation [Engelska] Vermox 100 mg

Biverkningar av Vermox

Generellt har dessa tabletter inga specifika biverkningar. Det finns dock sällsynta fall där du också kan påverkas av biverkningar om du bestämmer dig för att ta Vermox.

Biverkningar kan vara buksmärtor eller diarré. Om du är allergisk mot den aktiva substansen kan du också få en allergisk reaktion när du tar den. I detta fall rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare.

Vilka personer får inte ta Vermox?

Att ta Vermox är inte lämpligt för alla personer. Vissa personer måste avstå från att ta det. Ta inte läkemedlet om du är allergisk mot någon av de aktiva substanserna. I allmänhet rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare innan du bestämmer dig för att ta läkemedlet.

Behövs ett recept för Vermox?

Om du vill köpa Vemox behöver du ett recept. Receptet ska utfärdas av en legitimerad läkare. När du har ett recept kan du köpa läkemedlet antingen från ett nätapotek eller från ett fysiskt apotek.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Vermox

Medicin från

595,00 kr