Xarelto

Pris från

1.171,00 kr

Endast ett fåtal människor vet vilka förödande konsekvenser en blodpropp kan få. För att undvika dessa ordinerar allt fler läkare läkemedlet Xarelto. Detta läkemedel kan tas enkelt och utvecklar sin motsvarande verkningsmekanism efter bara en kort tid.

Onlineapotek

5/5

1171 kr

Xarelto
Artikelnummer Xarelto 2.5 mg - 10 mg - 15 mg - 20 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Xarelto?

Läkemedlet Xarelto är ett antikoagulantia, som också kallas antikoagulantia i medicinsk terminologi. Xarelto innehåller den aktiva substansen apixaban. Genom att ta denna aktiva substans förhindras bildandet av eventuella blodproppar. Bildandet av en blodpropp kan få allvarliga konsekvenser för patienten. Till exempel kan för sen behandling leda till trombos eller till och med en möjlig stroke. Genom att använda läkemedlet Xarelto minskar risken för att en eventuell blodpropp bildas. Läkemedlet Xarelto är särskilt känt för sitt snabba verkningssätt. Av denna anledning väljer allt fler patienter att använda läkemedlet Xarelto.

För vad kan läkemedlet Xarelto användas?

Det finns många blodkärl i människokroppen. På väggarna i dessa blodkärl kan det bildas så kallade blodproppar. En blodpropp ska inte underskattas. Så snart en blodpropp lossnar kan det leda till en blockering av blodkärlet. Detta kan i sin tur leda till trombos eller till och med en stroke. För att förhindra detta rekommenderas att man börjar ta läkemedlet Xarelto i tid. Detta förhindrar att blodet koagulerar. Läkemedlet Xarelto kan användas både för att förebygga trombos och för att förebygga stroke. Innan en patient påbörjar motsvarande behandlingsterapi är det viktigt att få detaljerade råd från en legitimerad läkare.

Hur används Xarelto?

Det finns ett allmänt behandlingsråd för användning av läkemedlet Xarelto. Patienten bör alltid ta Xareltotabletterna vid samma tidpunkt. Det är också viktigt att se till att tabletterna tas tillsammans med vatten. Detta är det enda sättet för den aktiva substansen att distribueras optimalt i kroppen. Som regel tas läkemedlet Xarelto två gånger om dagen. Motsvarande intag bör spridas ut över hela dagen. Det rekommenderas att ta en Xarelto filmdragerad tablett på morgonen och den andra på kvällen. Xareltotabletten ska inte tuggas innan den tas. Detta kan hämma motsvarande effekt i betydande utsträckning.

Dosering av Xarelto

Läkemedlet Xarelto kommer i olika doseringar. Man skiljer mellan två dosstyrkor, nämligen 2,5 mg och 5 mg. Motsvarande dosstyrka måste vara anpassad till patientens kliniska bild. För behandling av blodpropp hos vuxna rekommenderas att ta en till två Xarelto filmdragerade tabletter två gånger dagligen. Både barn och ungdomar under 18 år är strikt uteslutna från att ta det. Om patienten drabbas av smärta eller obehag under behandlingsperioden rekommenderas att kontakta en legitimerad läkare.

Biverkningar av Xarelto

Att ta ett läkemedel är alltid förknippat med vissa biverkningar under vissa förhållanden. Dessa biverkningar behöver dock inte uppträda hos alla patienter. Endast ett litet antal patienter drabbas av följande biverkningar:

  • Gastrointestinala symtom såsom kräkningar, diarré och illamående.
  • Blödningar: Dessa blödningar kan förekomma i mag- och tarmkanalen samt i slidan eller i avföringen.
  • Lågt blodtryck.

I de flesta fall försvinner de listade biverkningarna av sig själva efter några dagars behandling. Om detta inte är fallet för dig är det rekommenderat att kontakta en legitimerad läkare. Han eller hon kan sedan besluta om ytterligare åtgärder.

När får Xarelto inte tas under några omständigheter?

Om patienten lider av en allvarlig överkänslighet mot den aktiva substansen eller andra innehållsämnen rekommenderas att helt avstå från att använda läkemedlet Xarelto. Detsamma gäller för patienter som lider av allvarlig blödning eller en ökad risk för aneurysm. Dessutom ska läkemedlet Xarelto inte tas av patienter som väger mindre än 60 kg och är äldre än 75 år. Om du har leverproblem eller en konstgjord hjärtklaff är du också strikt utesluten från att använda läkemedlet Xarelto. Om patienten inte är säker på om han eller hon är lämplig för att ta läkemedlet eller inte, är det rekommenderat att söka detaljerad rådgivning i förväg.

Patientinformation Xarelto

Är läkemedlet Xarelto receptfritt?

Läkemedlet Xarelto är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Läkemedlet Xarelto kan köpas både på fysiska apotek och på de olika nätapoteken. Innan du påbörjar motsvarande behandling är det lämpligt att få detaljerade råd om intag och dosering av en legitimerad läkare.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Xarelto

Medicin från

1.171,00 kr