Yaz

Pris från

501,00 kr

Yaz är ett populärt preventivmedel, som också är känt som p-piller av sina användare. Yazpillret tas alltid oralt. Efter att pillret har tagits sprids motsvarande verkningssätt direkt genom kroppen.

Onlineapotek

5/5

501 kr

Onlineapotek

4/5

550 kr

Yaz
Artikelnummer Yaz 0,02 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är läkemedlet Yaz?

Om du tar Yazpillret regelbundet kommer du alltid att vara skyddad från en oönskad graviditet. Yazpillret kan också tas som en långvarig behandling. Det är dock viktigt att användaren alltid följer lämplig procedur noggrant. I bipacksedeln beskrivs hur du tar Yazpillret. Det finns några viktiga steg som måste följas. Dessa är i synnerhet det korrekta sättet att ta pillret på. Yazpillret måste alltid tas vid samma tidpunkt på dagen. Detta är viktigt eftersom endast då kan den aktiva substansen som den innehåller spridas ordentligt i användarens kropp. Yazpillret är endast tillgängligt på recept. Det är därför viktigt att användaren får ett recept. Med receptet kan du sedan köpa Yazpillret på apoteket. Det bästa du kan göra är att rådfråga din läkare och be om detaljerade råd.

Hur ska Yazpillret tas?

Innan en användare börjar ta ett läkemedel är det viktigt att läkaren förklarar för användaren hur man tar det. De enskilda behandlingsstegen måste följas under intagsperioden. Om så inte är fallet kan det leda till både felaktig behandling och överdosering. Det är just därför det är viktigt att du alltid följer lämpliga instruktioner. Blisterremsan kan också hjälpa dig att alltid hålla en noggrann kontroll över lämpligt intag. En blisterremsa består av de enskilda veckodagarna. På varje veckodag tar användaren alltid ett Yazpiller. Efter att pillret har tagits börjar motsvarande effekt vanligtvis efter cirka 30 minuter.

Om detta inte är fallet för dig, kan en legitimerad läkare kontaktas omedelbart. De kommer att kunna förklara för dig hur du fortsätter att ta Yazpillret. Yaz är ett p-piller som består av två olika hormoner. Det är därför Yazpillret tolereras så väl av så många. Blisterremsan innehåller 21 piller, som alltid kan tas regelbundet av användaren. Intagsfasen får inte avbrytas under några omständigheter. Detta kan bland annat förändra hur p-pillret fungerar. Efter att de 21 dagarna har slutförts måste det uppstå en paus på sju dagar. Under denna fas börjar den månatliga cykeln för användaren. På grund av hormonerna blir cykeln alltid regelbunden. Efter pausfasen kan användaren börja igen direkt med en ny blisterremsa. Yazpillret kan tas i flera månader eller till och med flera år.

Vem får använda Yaz?

Yazpillret får endast användas av kvinnor. Det är ett preventivmedel som är helt uteslutet från användning av män. Dessutom är det viktigt att användaren får exakta råd om lämplig behandling i förväg. Detta inkluderar bland annat de enskilda behandlingsstegen. Om användaren påverkas av olika befintliga tillstånd är det också viktigt att få exakta råd. Först då kan en snabb behandlingsframgång uppnås. Under inga omständigheter bör läkemedlet Yaz användas av personer som påverkas av en allergisk reaktion mot en av motsvarande aktiva substanser. Dessutom får läkemedlet Yaz inte tas av gravida kvinnor och inte av kvinnor som fortfarande ammar. I det här fallet måste du också avstå från att ta Yazpillret helt. Dessutom finns det några enskilda fall där det inte är lämpligt att ta Yaz under några omständigheter. Sök individuell rådgivning från en legitimerad läkare och vänta inte för länge i en sådan situation.

Biverkningar av Yaz?

Det finns alltid vissa biverkningar som kan uppstå när man tar ett läkemedel. Som regel varar biverkningarna bara under en kort tidsperiod och avtar sedan av sig själva. Precis som behandlingsförloppet kan biverkningarna också variera kraftigt. Dessutom finns det många användare som inte upplever några biverkningar. Vi har sammanfattat några biverkningar nedan:

  • Illamående
  • Kräkningar
  • Diarré
  • En ihållande viktökning
  • Yrsel
  • Utmattning

För de flesta användare försvinner biverkningarna på egen hand efter en kort tid. Om detta inte är fallet för dig rekommenderas att du kontaktar en legitimerad läkare direkt. Han eller hon kommer att kunna förklara för dig de enskilda stegen att ta.

Yaz Bipacksedel

Är läkemedlet Yaz receptbelagt?

Yaz kräver alltid ett recept. Således måste användaren få ett recept från en legitimerad läkare. När du har fått receptet kan du köpa Yaz i de många olika apoteken. Yazpillret är endast lämpligt för användare över 18 år. Du bör också ägna stor uppmärksamhet åt detta.

Hur mycket kostar Yaz på apoteket?

Yaz kommer med ett pris på 24,00 euro (ca. 280 SEK). Detta piller kan köpas på apoteket såväl som på de olika nätapoteken. I båda fallen krävs dock ett recept.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Yaz

Medicin från

501,00 kr