Zestril

Pris från

727,00 kr

Zestril är ett läkemedel som är perfekt för behandling av högt blodtryck. Speciellt i Sverige lider fler och fler människor av högt blodtryck och letar därför efter en lämplig medicinering. Zestril finns tillgängligt i tablettform, vilket gör det enkelt att ta. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen lisinopril, som är en ACE-hämmare. Detta säkerställer att omvandlingen av det så kallade hormonet angiotensin förhindras. Genom att förhindra denna omvandling sänks blodtrycket automatiskt. Du har möjlighet att köpa Zestril i olika styrkor.

Onlineapotek

5/5

727 kr

Onlineapotek

4/5

731 kr

Zestril
Artikelnummer Zestril Lisinopril 5 mg - 10 mg - 20 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Zestril?

Zestril är ett blodtryckssänkande läkemedel som har använts framgångsrikt av väldigt många patienter. Tabletterna måste tas dagligen tillsammans med vatten. Zestril innehåller den aktiva substansen lisinopril, en ACE-hämmare som förhindrar omvandlingen av hormonet angiotensin. Detta kan effektivt sänka blodtrycket. Risken för en sekundär sjukdom kan också förebyggas genom att ta Zestril. Zestril finns i tablettform, så det är lätt att ta. Du kan köpa tabletterna på fysiska apotek såväl som på nätapotek. Du behöver ett recept för att köpa Zestril.

Vad tas Zestril för?

Om du lider av högt blodtryck är Zestriltabletter ett utmärkt val. Med högt blodtryck pumpas ännu mer blod genom hjärtat. Oftast lider människor som också lider av fetma av högt blodtryck. WHO uppger att mer än 25% av världens befolkning lider av högt blodtryck. Om detta också är fallet för dig, är det ett bra alternativ att ta Zestril. Människor som har drabbats av en hjärtattack väljer också alltmer att ta Zestril. Oavsett om du letar efter tabletter mot högt blodtryck för kortvarig behandling eller långvarig behandling är Zestril lämpligt i båda dessa fall. Innan du börjar ta läkemedlet rekommenderas dock att du söker råd från en legitimerad läkare.

Hur ska Zestril tas?

Som redan nämnts finns Zestril tillgängligt i tablettform. Det rekommenderas att du tar tabletterna tillsammans med vatten. Du bör också se till att du inte tuggar tabletten medan du tar den, utan tar den hel. Zestriltabletterna måste tas varje dag. Det rekommenderas också att tabletterna alltid tas vid samma tidpunkt på dagen. Detta kommer att ge dig den bästa effekten.

Dosering av Zestril

Doseringen kan variera mellan olika patienter. Av denna anledning rekommenderas det också att du rådfrågar en legitimerad läkare innan du börjar ta Zestril. I bipacksedeln anges att en dos på 35 mg av den aktiva substansen per dag inte bör överskridas under några omständigheter. Zestriltabletter är också lämpliga för långvarig användning.

Biverkningar av Zestril

Oavsett vilket läkemedel du vill använda kan biverkningar alltid uppstå. Speciellt om du har en överkänslighet mot en av de aktiva substanserna, bör du aldrig ta Zestril. I allmänhet kan det sägas att patienter endast i undantagsfall lider av biverkningar. Om biverkningar uppstår är de vanligtvis gastrointestinala besvär. Förutom illamående inkluderar detta också magsmärta. Biverkningarna inkluderar också huvudvärk. Om du upplever någon av dessa biverkningar rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare. Speciellt om biverkningarna kvarstår under en lång tidsperiod. I de flesta fall försvinner dock biverkningarna helt av sig själva.

Zestril bipacksedel

I vilka fall kan Zestril utgöra en risk om det tas?

Det finns vissa fall där människor är helt uteslutna från att ta Zestril. Till exempel, om du är allergisk mot någon av substanserna i Zestril, bör du absolut avstå från att ta det. Personer som lider av diabetes bör också besluta sig för att inte ta Zestril. Om du lider av nedsatt njurfunktion får du inte heller ta detta läkemedel. Kvinnor som ammar eller är gravida bör inte heller ta Zestril.

Kan jag köpa Zestril receptfritt?

Zestril finns tillgängligt på både fysiska apotek och på nätapotek. Om du vill välja ett blodtryckssänkande läkemedel som har en bra effekt, är Zestril det bästa valet för dig. Du kan dock bara köpa tabletterna på recept. Du kan endast få receptet utfärdat av en legitimerad läkare.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Zestril

Medicin från

727,00 kr