Zithromax (Azithromycin)

Pris från

553,00 kr

Zithromaxtabletter är idealiska för att lindra smärta från en mängd olika sjukdomar. Dessa inkluderar till exempel ledvärk eller smärta i lemmarna. Patienter som vill ta Zithromax måste få ett recept i förväg.

Onlineapotek

5/5

553 kr

Onlineapotek

4/5

731 kr

Zithromax
Artikelnummer Zithromax (Azithromycine) 250 mg / 500 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

För vilka sjukdomar kan läkemedlet Zithromax användas?

Läkemedlet Zithromax kan användas för många olika bakterieinfektioner. Detta kan vara en infektion i luftvägarna såväl som en inflammation i halsen eller tonsillit. Dessutom kan detta läkemedel också användas för normal bronkit eller lunginflammation. Fler och fler läkare beslutar också att förskriva läkemedlet för genitala infektioner. Läkemedlet Zithromax kan användas på många olika sätt. Efter att en legitimerad läkare har utfärdat ett lämpligt recept bestäms också en lämplig dosering direkt. Om du lider av andra besvär utöver bakterieinfektionen är det rekommenderat att informera vårdpersonalen noggrant.

Detta hjälper dem att bestämma den exakta dosen. Läkemedlet Zithromax är endast tillgängligt i form av enskilda tabletter. Tabletterna tas oralt. Doseringen är olika för både vuxna och ungdomar. Barn eller spädbarn är helt uteslutna från användningen av detta läkemedel. Behandlingsperioden kan också vara helt annorlunda.

Hur ska läkemedlet Zithromax tas och doseras?

Som regel bestäms en så kallad doseringsrekommendation redan i förväg av en legitimerad läkare. Om detta inte är fallet för dig, kan du följa den allmänna doseringsrekommendationen. Doseringen är olika för vuxna såväl som för ungdomar. För vuxna med en kroppsvikt på över 45 kg erbjuds både en tre dagars behandlingsterapi och en fem dagars behandlingsterapi. Om patienten väljer att ta den tre dagar långa behandlingsterapin rekommenderas att man tar en tablett per dag. Tidpunkten för intag av tabletterna bör alltid vara densamma. Detta ökar motsvarande effekt. Läkemedlet Zithromax kan också tas helt oberoende måltid.

Om en patient bestämmer sig för en fem dagars behandlingsterapi tas en Zithromaxtablett (Azithromycin) den första dagen av behandlingsterapin. Under de följande dagarna tar patienten en halv Zithromaxtablett. Denna variant kan också tas helt oberoende av måltid. Under inga omständigheter bör dosen ändras under hela behandlingsterapin. I undantagsfall kan detta till och med leda till allvarliga biverkningar. Zithromaxtabletten tas bäst med ett glas vatten. En överdos av Zithromax kan märkas till exempel genom illamående, kräkningar eller diarré. Dessa symtom kan motverkas relativt snabbt genom att justera dosen. Det kan dock också hända att intaget av Zithromaxtabletten helt glöms bort. I ett sådant fall tas nästa dos vid den föreskrivna tiden. Doseringen ändras inte eller fördubblas. Speciellt när det gäller äldre människor och barn bör lämplig dosering observeras noggrant.

Biverkningar av Zithromax

Alla läkare känner väl till att biverkningar eller samtidiga symtom kan förekomma hos vissa patienter. Biverkningarna kan vara olika för varje patient. I detta avsnitt har vi begränsat oss till de vanligaste biverkningarna:

  • Gastrointestinala besvär såsom illamående, kräkningar, diarré, kraftig gasbildning eller ihållande buksmärtor
  • Huvudvärk
  • Utmattning
  • Kraftiga kramper
  • Klåda på huden
  • Hudutslag
  • Smärta i lederna

För varje patient kan biverkningarna naturligtvis också vara individuella. I de flesta fall är det till och med så att en patient inte påverkas av några biverkningar. Om du märker av smärta och att den blir värre eller upplever andra biverkningar, är det rekommenderat att söka råd från en legitimerad läkare eller apotekspersonal.

Zithromax – kan detta läkemedel också interagera med andra läkemedel?

Risken för interaktioner ökar om patienten samtidigt tar andra läkemedel. Interaktioner kan också uppstå om patienten till exempel dricker alkohol samtidigt som han eller hon tar Zithromaxtabletter. Dessutom bör Zithromaxtabletter inte tas på fastande mage. Detta kan både påverka magslemhinnan och leda till interaktioner. Du hittar också information i bipacksedeln om de möjliga biverkningarna såväl som motsvarande interaktioner. Om du är osäker innan du påbörjar behandlingen kan du alltid rådfråga en legitimerad läkare direkt.

Hur ska läkemedlet Zithromax tas?

Läkemedlet Zithromax finns tillgängligt i form av hårda tabletter. Dessa tabletter har en skåra i mitten. Vid denna fördjupning är det möjligt att dela tabletten i två halvor. Detta spelar en viktig roll, särskilt under den fem dagar långa behandlingsfasen, eftersom endast en halv tablett tas från och med den andra dagen. I övrigt bör Zithromaxtabletten inte tuggas eller brytas på något sätt. I annat fall ska du alltid ta Zithromaxtabletten som hel. Se också till att tabletten inte tuggas medan du tar den. Detta är särskilt viktigt för ungdomar och barn. Efter att du har tagit tabletten, drick tillräckligt med vatten.

Zithromax – finns läkemedlet Zithromax endast på recept?

Läkemedlet Zithromax är receptbelagt och kan därför endast köpas på recept. Zithromaxtabletterna kan köpas med det utfärdade receptet på ett apotek. Det är också viktigt att en dosering också anges. Läkemedlet Zithromax är inte bara tillgängligt i en dos.

Patientinformation Zithromax

Vad kostar Zithromax?

Priset på Zithromaxtabletter är alltid relaterat till antalet tabletter förpackningen innehåller. Det finns förpackningar som innehåller 50 tabletter såväl som 25 tabletter. En Zithromaxförpackning med 50 tabletter kostar 51,60 euro (ca. 610 SEK).

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Zithromax (Azithromycin)

Medicin från

553,00 kr

Zithromax (Azithromycin)

553 kr