Zomig

Pris från

1.024,00 kr

Zomig är ett effektivt läkemedel som kan användas mot migrän. Läkemedlet innehåller den välkända aktiva substansen zolmitriptan, som redan har bevisats vara välfungerande i många år när det gäller migränattacker. När du drabbas av en migränattack vidgas blodkärlen i hjärnan automatiskt. Läkemedlet Zomig är ansvarigt för att få blodkärlen att dra ihop sig igen. Detta innebär att symtomen på en migränattack kan minskas perfekt. Läkemedlet säkerställer också att migränattacken försvinner snabbt igen, vilket är en stor fördel. Personer som lider av återkommande migränanfall vet hur mycket smärta det orsakar.

Onlineapotek

5/5

1138 kr

Onlineapotek

4/5

1024 kr

Zomig
Artikelnummer Zomig 2.5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Zomig?

Zomig är ett läkemedel som förskrivs till patienter som lider av migränanfall. Det innehåller den aktiva substansen zolmitriptan, som får blodkärlen i hjärnan att dra ihop sig, vilket lindrar smärtan i samband med migrän. Många patienter som redan har tagit Zomig rapporterar också att migränanfallet helt försvann efter att de tagit läkemedlet. Läkemedlet Zomig är dock receptbelagt. Detta innebär att du behöver ett recept för att köpa läkemedlet. Detta kan utfärdas direkt av din husläkare. Efter det finns det inget som hindrar dig från att köpa det.

Vad kan jag använda Zomig för?

Läkemedlet Zomig tillhör den grupp av läkemedel som kallas triptaner. Personer som lider av svår migrän och migränattacker kan ta detta läkemedel. Migrän är en pulserande huvudvärk som vanligtvis uppträder på sidan av huvudet. För det mesta kommer migränattacker också med illamående. Många människor kräks också under denna tid och lider också av känslighet för ljud och ljus. Många upplever en speciell aura bara några minuter före anfallet. Det innebär t.ex. att de ser blixtar eller till och med stjärnor. Ett migränanfall kan pågå under olika lång tid. Vissa människor får ett migränanfall som försvinner inom några timmar, medan andra lider av ett migränanfall i flera dagar.

Hur ska Zomig tas?

Zomig finns i 2 olika versioner. Du kan köpa läkemedlet antingen som en sugtablett eller som en vanlig tablett. Om du väljer att ta den vanliga tabletten måste den tas hel, dvs. utan att tuggas. Du bör också dricka tillräckligt med vätska så att den aktiva substansen i läkemedlet kan fördelas bättre. Om du vill ta sugtabletten måste du suga på den, som du kan förstår av namnet. Detta innebär att tabletten ska smälta på tungan. Det rekommenderas att du tar Zomig omedelbart när du känner att en migränattack är på väg. Det är också möjligt att ta tabletten när du har huvudvärk. Effekten av läkemedlet kan vara mellan 15 och 30 minuter. Om smärtan går över långsamt eller inte går över alls kan du ta en andra tablett. Du bör dock vänta 2 timmar innan du tar nästa tablett.

Dosering av Zomig

Zomig finns i olika doseringar. Du kan antingen välja doseringen 2,5 mg eller 5 mg. Det är rekommenderat att rådfråga din läkare om vilken dosering som är bäst lämpad för dina krav och behov. Om du märker att ett migränanfall är på väg bör du ta en tablett med antingen 2,5 mg av den aktiva substansen eller 5 mg av den aktiva substansen. Barn under 18 år är helt uteslutna från att ta Zomigtabletter.

Biverkningar av Zomig

När du tar ett läkemedel kan biverkningar alltid uppstå. Detta är också fallet med Zomig. Om du lider av biverkningar under flera dagar rekommenderas det att du konsulterar en legitimerad läkare. Biverkningar som kan uppstå när du tar Zomig är:

  • Yrsel
  • Trötthet och sömnighet
  • Stickningar och domningar
  • Smärta, t.ex. muskelsmärta

Patientinformation Zomig 2.5 & 5 mg

Vem får inte ta Zomig?

Vissa personer är helt uteslutna från att ta läkemedlet Zomig. Om du till exempel är allergisk mot den aktiva substansen bör du undvika att ta Zomig. Du bör också undvika att ta Zomig om du lider av hjärnblödning eller hjärtproblem. Om du lider av högt blodtryck bör du inte heller ta Zomig.

Om du ammar, är gravid eller försöker bli gravid bör du kontrollera med din läkare om du är lämplig för att ta Zomig.

Kan jag köpa Zomig utan recept?

Denna fråga kan besvaras med ett tydligt nej, eftersom läkemedlet Zomig endast är tillgängligt på recept.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Zomig

Medicin från

1.024,00 kr