Zopiklon

Pris från

602,00 kr

Läkemedlet Zopiklon är ett sömnmedel. Detta innebär att du kommer att känna dig trött efter att ha tagit läkemedlet. Men det har också en muskelavslappnande effekt. Läkemedlet har dessutom en ångestlindrande effekt och av denna anledning ordineras det också ofta till personer som lider av ångest. Läkemedlet behöver ungefär en timme för att verka. Därefter varar effekten mellan 6 och 8 timmar. Om du vill köpa läkemedlet Zopiklon behöver du också ett recept.

Onlineapotek

5/5

602 kr

Onlineapotek

4/5

891 kr

Zopiklon
Artikelnummer Zopiclon 3.75 mg & 7.5 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är egentligen Zopiklon?

Zopiklon är ett sömnmedel som är lämpligt för både män och kvinnor. Det tar cirka 1 timme för läkemedlet att börja verka efter att du har tagit det. Därefter verkar sömntabletten i mellan 6 och 8 timmar. Läkemedlet kan också ordineras till personer som lider av ångest, eftersom läkemedlet också har en ångestlindrande effekt. Om du vill köpa läkemedlet Zopiklon är många nätapotek tillgängliga dygnet runt. Du bör dock känna till att du behöver ett recept för att köpa Zopiklon, som du också kan få direkt från nätapoteket.

När kan jag använda Zopiklon?

Läkemedlet Zopiklon kan tas i många olika situationer. Till exempel, om du lider av störd sömn, svårigheter att sova hela natten eller att du vaknar tidigt på morgonen. Vid dessa tillfällen är Zopiklon ett utmärkt läkemedel att ta. Det kan finnas många olika orsaker till sömnstörningar. Till exempel lider många människor av sömnlöshet på grund av stress eller oro. Oavsett av vilken anledning du lider av sömnlöshet är det alltid ett bra alternativ att ta Zopiklon.

Hur ska Zopiklon tas?

Zopiklon är ett sömnmedel som verkar snabbt. Ta tabletten strax innan du går och lägger dig. Tabletten ska tas hel och inte tuggas. Det rekommenderas att du går till sängs omedelbart efter att du tagit tabletten. Det tar 1 timme för den fullständiga effekten att utvecklas. Det rekommenderas att du tar tabletten under så kort tid som möjligt. Om du använder Zopiklon bör du inte dricka alkohol under några omständigheter.

Dosering av Zopiklon

Sömntabletten Zopiklon finns i olika doser, nämligen 3,75 mg och 7,5 mg. Det rekommenderas att du låter din läkare bestämma vilken dosering som är bäst för dig och dina egna behov. Men om du inte har fått en doseringsanvisning från din läkare kan du naturligtvis följa den allmänna doseringsrekommendationen. Det rekommenderas att du tar 7,5 mg en gång om dagen direkt innan du går och lägger dig. Äldre människor bör dock välja den låga dosen på 3,75 mg. Återigen bör tabletten tas strax före sänggåendet. Endast din läkare är i stånd att tillåta dig att öka dosen. Ungdomar under 18 år såväl som barn är inte lämpliga för att ta sömntabletten Zopiklon.

Biverkningar av Zopiklon

Oavsett vilket läkemedel du väljer kan de alltid ge biverkningar. Läkemedlet Zopiklon ger dock endast biverkningar i sällsynta fall. De möjliga biverkningarna inkluderar till exempel:

  • Smakstörning (bitter smak)
  • Sömnighet, trötthet eller till och med dåsighet
  • Yrsel
  • Huvudvärk
  • Mag- och/eller tarmbesvär och
  • Muntorrhet

Om du lider av allvarliga och långvariga biverkningar rekommenderas det starkt att du konsulterar en legitimerad läkare.

I vilka situationer får jag inte ta Zopiklon?

I vissa situationer är personer helt uteslutna från att ta Zopiklon. Detta inkluderar till exempel personer som är känsliga eller allergiska mot någon av de aktiva substanserna och andra substanser. Om de lider av sömnapné är de också helt uteslutna från att ta Zopiklon. Du bör också avstå från att ta det om du lider av svår leverinsufficiens. Om du inte är säker på om du är lämplig för att ta det, rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare.

Kan jag köpa Zopiklon utan recept?

Om du vill köpa sömntabletten Zopiklon behöver du ett recept. Utan recept är det inte möjligt att köpa läkemedlet varken på ett nätapotek eller på ett fysiskt apotek. Du kan antingen få ett recept på läkemedlet direkt från din husläkare eller få det utskrivet online. Om du vill köpa läkemedlet snabbt och enkelt online har du möjlighet att fylla i ett frågeformulär i nätapoteket för att få ett recept för läkemedlet Zopiklon.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Relaterade produkter

Zopiklon

Medicin från

602,00 kr