Zyloric

Pris från

661,00 kr

Läkemedlet Zyloric innehåller den aktiva substansen zyloric med samma namn. Detta är en allopurinol. Läkemedlet ser till att purinol inte omvandlas till urinsyra i kroppen. Personer som har för mycket urinsyra i kroppen kan drabbas av olika sjukdomar. Dessa inkluderar till exempel njursten eller gikt. Om du väljer att ta Zyloric, sänks urinsyranivån i blodet. Besvär och sjukdomar kan förebyggas genom att ta Zyloric.

Onlineapotek

5/5

786 kr

Onlineapotek

4/5

661 kr

Zyloric
Artikelnummer Zyloric Allopurinol 100 mg - 200 mg - 300 mg Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vilken typ av läkemedel är Zyloric egentligen?

Läkemedlet Zyloric är ett allopurinol. Det förhindrar att purinol omvandlas till urinsyra. Om du har för mycket urinsyra i kroppen kan du drabbas av sjukdomar som gikt eller till och med njursten. Om du bestämmer dig för att ta Zyloric kommer det att säkerställa att urinsyranivån i ditt blod minskar. Detta kan inte bara minska obehag och sjukdom, utan också förhindra det. Om du vill köpa Zyloric behöver du ett recept. Ett köp är endast möjligt på recept.

Vad kan jag använda Zyloric till?

Om du lider av gikt och uppsöker en legitimerad läkare kommer du vanligtvis att ordineras läkemedlet Zyloric. Gikt är en sjukdom där patienterna lider av röda, smärtsamma och inflammerade leder. Oftast hittas gikt i stortån. Men gikt kan också förekomma i handlederna. Hos andra förekommer gikt i knäna eller fotlederna. När urinsyran i blodet i dina leder bildar kristaller utvecklas gikt. Detta blockerar lederna. Om du lider av gikt och inte vidtar åtgärder kan det också leda till många andra sjukdomar som njursten.

Hur ska Zyloric tas?

Om du bestämmer dig för att ta Zyloric bör du se till att du använder läkemedlet på rätt sätt. Det är bäst att ta läkemedlet antingen efter en måltid eller under en måltid. Se också till att tabletten tas med lite vatten. Om du vill förebygga gikt bör du ta läkemedlet under en längre tid. Du kommer bara att märka utvecklingen efter några månader. Av denna anledning bör du se till att du tar läkemedlet regelbundet under hela perioden. Det är också viktigt att känna till att Zyloric kan göra dina besvär lite värre när du först börjar ta det. Därför rekommenderas det också att du inte påbörjar behandlingen omedelbart efter en giktattack. Om du precis har haft en giktattack bör du vänta några veckor innan du börjar ta Zyloric.

Dosering av Zyloric

I allmänhet rekommenderas patienter att rådfråga en legitimerad läkare innan de tar läkemedlet. Han eller hon kommer då att ordinera en dos som är skräddarsydd för dig. Om du inte har fått en specifik doseringsanvisning kan du naturligtvis också följa den allmänna doseringsrekommendationen. Det rekommenderas att du tar 100 till 900 mg av den aktiva substansen per dag. Hur du i slutändan tar det beror på dina symtom.

Biverkningar av Zyloric

När du använder Zyloric kan du också uppleva biverkningar. Det är dock endast i sällsynta fall som patienter också drabbas av biverkningar. Om du drabbas av biverkningar rekommenderas att du konsulterar en legitimerad läkare. Många patienter säger också att biverkningarna försvinner på egen hand efter några dagar. Biverkningar som kan uppstå när du tar Zyloric är till exempel:

  • Diarré
  • Hudutslag
  • Magproblem, t.ex. kräkningar och illamående.

Patientinformation Zyloric

Vilka personer får inte tas Zyloric?

Inte alla personer får ta Zyloric. Om du till exempel är gravid bör du inte ta läkemedlet under några omständigheter. Kvinnor som ammar bör också rådgöra med en legitimerad läkare innan de tar läkemedlet. Du ska heller aldrig använda detta läkemedel i kombination med alkohol. Om du tar andra läkemedel rekommenderas det att du rådfrågar en legitimerad läkare om du är kvalificerad för att ta läkemedlet.

Kan jag köpa Zyloric utan recept?

Fler och fler människor väljer att ta Zyloric. För att köpa Zyloric behöver du dock ett recept. När du har ett recept kan du köpa läkemedlet från apoteket.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Zyloric

Medicin från

661,00 kr