Differin

Pris från

760,00 kr

Differin är ett aktuellt läkemedel som används för att behandla personer med svår akne. Det fungerar genom att öka kroppens omsättning av hudceller, vilket bidrar till den naturliga exfolieringen av det översta hudlagret. Denna process av cellomsättning bidrar till att öppna upp porer och körtlar, vilket kan vara en viktig del av hudvården. Den generiska versionen av Differin är Adapalen.

Onlineapotek

5/5

760 kr

Differin
Artikelnummer Differin gel 1mg/g Tub 60 g Kategori
Beskrivning av läkemedlet

Vad är Differin?

Differin (Adapalen) är en aktuell retinoid som används för att behandla akne vulgaris hos personer över 12 år.

Aktuella retinoider är en klass av läkemedel som ofta används för att behandla akne. Vid akne vulgaris täpps hårsäckarna till av döda hudceller, bakterier och olja (talg). Detta leder till hudfläckar, bland annat finnar, pormaskar, vita pormaskar och cystor. Adapalen verkar genom att reglera hudens cellomsättning, vilket hjälper till att förhindra att porerna täpps till och att finnar bildas. Det minskar också inflammation i huden.

Läkemedlet Differin är receptbelagt som kräm, gel, lotion och lösning. Som lokalgel är det receptfritt, vilket innebär att du kan köpa det utan recept från en läkare.

Hur ska jag använda Differin?

Din läkare kommer att berätta hur du ska använda Differin. Ta inte mer än vad som anges. Att använda mer vid samma tillfälle innebär inte att det kommer att fungera snabbare. Det finns en risk att läkemedlet kan orsaka biverkningar. Det kan till exempel orsaka rodnad, fjällning eller hudirritation. Andra åtgärder som du bör vidta när du använder läkemedlet:

  • Läkemedlet bör tas på kvällen.
  • Tvätta händerna med tvål och vatten före och efter användning av läkemedlet.
  • Innan du använder läkemedlet ska du tvätta huden med vatten och en mild tvål. Skölj huden väl och klappa den torr.
  • Användning: Applicera ett tunt lager av läkemedlet på det drabbade området. Gnugga in det försiktigt.
  • Missad dos: Applicera en dos så snart som möjligt. Om det snart är dags för nästa dos, vänta tills dess och applicera en vanlig dos. Applicera inte extra för att kompensera för en missad dos.
  • Förvara läkemedlet i rumstemperatur, borta från värme och direkt ljus. Frys inte in.
  • Använd detta läkemedel endast på huden. Skölj bort omedelbart om det hamnar på ett sår eller en skråma. Se till att inte få läkemedlet i ögon, näsa eller mun. Använd det inte på solbränd hud.

Hur lång tid tar det för Differin att verka?

Det tar tid för Differin att verka. Vissa personer märker en förbättring inom två till tre veckor. Akne kan tillfälligt bli värre innan den blir bättre. Vid fortsatt användning kan du förvänta dig att se en förbättring inom åtta till tolv veckor. Om du inte märker någon förbättring av ditt hudtillstånd efter 12 veckors kontinuerlig användning ska du kontakta din läkare för att ta reda på om du ska sluta ta detta läkemedel.

Vilka är biverkningarna av Differin?

Detta är inte en fullständig lista över biverkningar och andra kan givetvis förekomma. Din läkare kan ge dig råd om biverkningarna. Om du märker av några andra biverkningar ska du kontakta din läkare eller apotekare.

De vanligaste biverkningarna av Differin är hudirritation, såsom:

  • Torrhet
  • Flagnande av hud
  • Rödhet
  • Brännande eller stickande känsla

Dessa biverkningar är vanligtvis tillfälliga. Var därför tålmodig om du känner att din hud har försämrats efter att du börjat behandlingen. Irritationen försvinner vanligtvis efter två veckors regelbunden användning. Rutinmässig användning av en fuktighetskräm kan hjälpa till att lindra hudirritation eller torrhet efter användning av Adapalen. Undvik produkter som innehåller alfahydroxy- eller glykolsyra eftersom dessa kan orsaka ytterligare irritation.

Kom också ihåg att Differin, liksom andra retinoider, kan göra din hud känsligare för solljus. Använd solskyddsmedel (med hög solskyddsfaktor) och täck de behandlade områdena med skyddskläder när du är utomhus.

Hur kan jag hålla mig frisk när jag använder Differin?

Akne kan vara ett frustrerande tillstånd. Oavsett om det är lindrigt eller allvarligt kan akne påverka ditt känslomässiga och sociala välbefinnande. Du kanske skäms för hur det ser ut eller vet inte hur du ska kontrollera det.

Differin är en aktuell retinoid som du kan prova. Det finns både receptfria och receptbelagda versioner, så tveka inte att fråga din läkare vilken produkt som är bäst för dig.

Vad ska jag tänka på när jag använder Differin?

Differin ökar hudens känslighet för solen. Om du är utomhus, försök att undvika solen så mycket som möjligt och bär lämpliga kläder. Solarium bör också undvikas. Om du får en solbränna ska du sluta använda Differin tills huden har läkt.

  • Utsätt inte huden för mycket vind eller kalla temperaturer, eftersom detta kan torka ut eller bränna huden.
  • Vaxa inte huden som behandlas med Differin.
  • Använd en mild, icke-medicinerad ansiktsrengöring och undvik frekventa tvättar och hårda skrubbningar eller manuell exfoliering.

Du kan märka en tillfällig försämring av akne efter att du börjat ta detta läkemedel. Det är viktigt att fortsätta behandlingen konsekvent. Rådgör regelbundet med din läkare, som kan justera styrkan på din Differinprodukt beroende på din huds reaktion och eventuella biverkningar.

Patientinformation Differin gel 1mg/g

Var kan jag köpa läkemedlet Differin?

Läkemedlet Differin finns både på fysiska apotek och på nätapotek. Om du vill köpa eller beställa läkemedlet behöver du även här ett recept i förväg. Du kan också få detta på nätet genom att fylla i ett medicinskt frågeformulär. Om du bestämmer dig för att köpa från ett nätapotek kan du dra nytta av ett snabbt och enkelt köp.

Hur mycket kostar läkemedlet Differin?

Medicinen Differin kostar 44,90 euro (ca. 500 SEK). I detta pris ingår service- och receptavgiften om du väljer att köpa det från ett nätapotek.

Sammanfattning

Apotek och liknande

Sök efter produkter

Differin

Medicin från

760,00 kr